Spring til hovedindhold

Forslag

Vær skeptisk over for uopfordrede tilbud om arbejde

Det er snart sæson for omrejsende, der faldbyder hjælp til hus- og grundejere om forskellige former for hjælp til vedligeholdelse af huset eller grunden.

Patruljebil uden personer i

Det er forår, solen skinner fra en måske skyfri himmel, og flere hus- og grundejere kigger deres ejendom efter i sømmene for at afgøre med sig selv, om et større anlægsprojekt eller vedligeholdelsesarbejde skal udføres i den kommende tid.

Et uventet tilbud om hjælp fra personer, der uopfordret henvender sig og tilbyder deres hjælp, kan måske være startskuddet til gennemførelse af det påtænkte projekt eller vedligeholdelsesarbejde.

En sådan henvendelse kan desværre også være startskuddet til en stribe problematikker for den, der indgår en aftale med nogen efter det uopfordrede tilbud.

- Vi har tidligere år set denne tendens starte i løbet af foråret og sommeren, hvorfor vi nu går ud og advarer mod disse omrejsende håndværkersjak, udtaler vicepolitiinspektør Kim Løvkvist fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Politikredsen har tidligere haft frustrerede borger i telefonen, fordi den indgåede aftale med et oplyst firma ikke er blevet overholdt.

- Ofte får politiet henvendelser om dårligt udført arbejde, strid om det aftalte beløb for arbejdet eller om omfanget af det aftalte projekt. Desuden er de indgåede aftaler sjældent angivet i en kontrakt, men blot indgået i forbindelse med en mundtlig aftale, fortsætter Kim Løvkvist.

Når politiet undersøger sagerne om de anmeldte håndværkere, er der ofte tale om engelsktalende arbejdere i udenlandske køretøjer.

Midt- og Vestsjællands Politi har i år allerede modtaget de første anmeldelser om denne type håndværkere på rundtur i politikredsen for at finde steder, hvor de måske kan indgå en aftale med en hus- eller grundejer.

Der har primært været tale om tilbud på udførelse af asfaltarbejde. Vær derfor særdeles skeptisk over at indgå en aftale, fordi mulighederne for at klage over eller måske retsforfølge de pågældende håndværkere er minimale, da de ofte ikke kan identificeres præcist eller måske er udrejst fra Danmark.

Kontakt politiet snarest muligt på tlf. 114, hvis du uopfordret får et tilbud om håndværksmæssig hjælp fra udenlandske personer. Noter gerne oplysninger om både personer og køretøjer, de måtte have til rådighed ved den uopfordrede henvendelse.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

12. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Efterlyst i sag om røveri nu anholdt

Politiet har nu anholdt den 23-årige mand, der i går blev efterlyst som mistænkt i en røverisag

11. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet forlænger ikke visitationszonen i Holbæk

Politiets udvidede muligheder for at visitere borgere i Holbæk bliver ikke forlænget.

11. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Myndigheder på fælles kontrol af tunge køretøjer

En række forskellige myndigheder gennemførte onsdag i fællesskab en større kontrol af tunge køretøjer ved Køge.