Spring til hovedindhold

Forslag

24-årig får lang fængselsstraf for smugling og amfetamin-handel

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har optrevlet et netværk bag handel med store mængder amfetamin. Alle tiltalte i sagen er nu dømt.

NSK logo

Den sidste dom i en NSK-sag om organiseret handel med store mængder amfetamin er nu afsagt.

 

Fredag blev en 24-årig mand ved Retten i Randers således idømt fængsel i ni år for handel med og indsmugling af amfetamin.

 

Retten fandt det bevist, at den 24-årige havde besiddet og foranlediget videresalg af sammenlagt 17 kg amfetamin, hvoraf hovedparten blev videresolgt ved Horsens Station i oktober 2020.

 

Den 24-årige blev også fundet skyldig i som chauffør i en narkotikaorganisation at have indsmuglet, besiddet og til dels videresolgt 1 kg ketamin, 5.000 ecstasypiller og 20 liter amfetaminolie.

 

De kriminelle forhold blev begået i ledtog med en 44-årig mand, der i oktober 2023 blev idømt 15 års fængsel for som bagmand i organisationen at være ansvarlig for handel med samlet 191,7 kilo amfetamin.

 

Straffen på ni års fængsel til den 24-årige er en tillægsstraf til en afgørelse ved en tysk domstol, der i 2021 idømte ham fire års fængsel for i januar 2021 at have været i besiddelse af 20 liter amfetaminolie og ét kg ketamin.

 

Med dagens afgørelse er otte personer nu dømt samlet 97 års fængsel.

 

Specialanklager hos NSK, Jeanni Andreeva, siger:

 

”Vi har i NSK dokumenteret, hvordan den dømte har handlet med større mængder amfetamin, som er blevet afsat nær Horsens Station, ligesom vi har påvist, at han har smuglet amfetaminolie ind i Danmark fra udlandet. Med dagens afgørelse i retten er alle otte tiltalte i sagskomplekset nu idømt langvarige fængselsstraffe.”

 

Specialanklager hos NSK, Jhin Lee, siger:

 

”Sagskomplekset drejer sig om betydelige mængder hård narkotika, som organisationen bag har distribueret ud til en stor kreds. Det ser vi med stor alvor på i anklagemyndigheden. Jeg er godt tilfreds med, at retten også med denne dom har understreget alvoren.”

 

Den 24-årige har anket dommen til frifindelse.

 

Fakta om NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i politiet og anklagemyndigheden. NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet. NSK har egen anklagemyndighed, der fører enhedens straffesager.

 

NSK’s efterforskning og strafforfølgning er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet, og hvor indsatsen har den største effekt.

 

De komplekse sager, som NSK har ansvar for, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.

 

NSK understøtter derudover hele dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning samt analyse- og efterretningsarbejde.

 

Der er cirka 1.200 ansatte i NSK. Enheden har hovedsæde i Ejby ved Glostrup og har derudover lokationer i Karlslunde, København, Randers, Aarhus og Fredericia samt en midlertidig lokation i Silkeborg.

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

28. juni 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Hvidvask og svindel i vekselbureau giver fængselsstraf og bøder

Hvidvask og forsøg på hvidvask af ikke under 14 millioner kroner og svindel med coronastøtte giver fængselsstraf og bøde til to mænd og vekselbureau.

14. juni 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Kokain- og våbenhandel giver 14 års fængsel

En 36-årig mand fra Odder er idømt 14 års fængsel efter at have tilstået omfattende handel med kokain og våben.

11. juni 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

NSK bremser hash-netværk fra Østjylland

NSK har tirsdag anholdt fem personer, der er sigtet for indsmugling af over i alt 500 kilo hash.