Spring til hovedindhold

Forslag

25 adresser ransaget i sag om svindel med afgifter på motorcykler

21 personer er blevet sigtet i sag om omfattende unddragelse af registreringsafgifter på motorcykler.

NSK logo

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har torsdag ransaget i alt 25 adresser som led i en længerevarende efterforskning mod motorcykleforhandlere, som mistænkes for at være involveret i omfattende unddragelse af registreringsafgift på motorcykler.
 
Omkring 2.500 motorcykler indgår i sagen, hvor der er mistanke om en samlet afgiftsunddragelse på op imod 100 millioner kroner.
 
Ransagningerne er sket på adresser i hele landet, undtaget Bornholm, med det formål at sikre beviser til sagen. Der er blevet indsamlet store mængder data, som nu skal undersøges nærmere. Under ransagningerne er der desuden beslaglagt værdier for samlet mindst 30 millioner kroner.
 
Dagens aktion blev foretaget med sagkyndig bistand fra Motorstyrelsen.
 
21 personer i alderen 32 til 68 år er blevet sigtet i sagen.
 
Ledende politiinspektør i NSK, Michael Kjeldgaard, siger:

”Der er tale om en meget omfattende efterforskning om unddragelse af registreringsafgifter på motorcykler. Vores vurdering er, at statskassen er gået glip af et meget stort millionbeløb. Med dagens aktion har vi nu bl.a. sikret beviser til den videre efterforskning i sagen.”

Fakta om NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i politiet og anklagemyndigheden. 

NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet. NSK har egen anklagemyndighed, der fører enhedens straffesager. 

NSK’s efterforskning og strafforfølgning er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet, og hvor indsatsen har den største effekt.

De komplekse sager, som NSK har ansvar for, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.

NSK understøtter derudover hele dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning samt analyse- og efterretningsarbejde. 

Der er cirka 1.100 ansatte i NSK. Enheden har hovedsæde i Ejby ved Glostrup og har derudover lokationer i Karlslunde, København, Randers, Aarhus og Fredericia samt en midlertidig lokation i Silkeborg.
 

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

22. februar 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Fire mænd dømt i sag om 22 kilo kokain

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i dag torsdag fået idømt fire mænd fængselsstraf for deres roller i en sag om samlet 22 kilo kokain.

9. februar 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

To dømt for besiddelse af større mængde narkotika og flere skydevåben

Der er i dag faldet dom i en sag om en lang række forhold om besiddelse af og handel med både våben og narkotika i Odense.

8. februar 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

To mænd får fængselsstraffe for hashsmugling i grisetransport

To mænd er henholdsvis onsdag og torsdag idømt syv og fem og et halvt års fængsel for at deltage i og arrangere indsmugling af store mængder hash fra Malaga i Spanien til Danmark. Hashen blev skjult ombord på en grisetransport.