Spring til hovedindhold

Forslag

31-årig anholdt for ulovligt salg af adgang til streamingtjenester

En 31-årig mand fra Nordjylland er anholdt og sigtet for sammen med flere medgerningsmænd at stå bag organiseret salg af uautoriserede adgangsoplysninger til adskillige streaming- og nyhedstjenester samt ulovlig fildeling.

NSK logo

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i dag anholdt en 31-årig mand fra Nordjylland for ophavsretskrænkelser af særlig grov karakter. Den anholdte er sigtet for i forening med andre at stå bag organiseret salg af uautoriserede adgangsoplysninger til adskillige danske og udenlandske streaming- og nyhedstjenester. Det er sket i et professionelt setup via offentligt tilgængelige platforme på internettet. Den 31-årige er samtidig sigtet for ulovlig fildeling.
 
Anholdelsen udløber af en længerevarende efterforskning. I november 2022 foretog NSK ransagninger og anholdelser af to formodede medgerningspersoner i samme sag. 
 
I forbindelse med anholdelsen af den 31-årige blev mandens bopæl ransaget, og flere forskellige IT-effekter blev beslaglagt.
 
Den anholdte fremstilles ikke i grundlovsforhør.
 
Politikommissær i NSK, Anders-Emil Nøhr Kelbæk, siger:
 
”Denne sag handler om et organiseret netværk, som har tjent penge på underholdningsindhold og nyheder på bekostning af de retmæssige rettighedshavere. Det er meget tilfredsstillende, at vi på baggrund af en grundig efterforskning nu har anholdt endnu en person, som vi anser for at have haft en ledende rolle i et netværket.”
 

Fakta om NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i dansk politi med ca. 1.100 medarbejdere. NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet.
 
NSK understøtter desuden dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning, analyser og efterretninger. 
 
NSK har egen anklagemyndighed, der fører de straffesager, hvor efterforskningen har udgangspunkt i NSK’s politiarbejde. Efterforskning og strafforfølgning i NSK er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet.
 
De komplekse kriminalitetsområder, hvor NSK ofte vil have ansvar for sagerne, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.
 

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

23. maj 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Bagmand får fængselsstraf i stor hash-sag

En 30-årig mand fra Roskilde er idømt tre års fængsel for at stå bag opbevaring og videresalg af 340 kg hash.

23. maj 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

NSK anholder mand for hvidvask af 60 millioner kroner

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har torsdag anholdt og sigtet en 30-årig mand i Viborg for hvidvask af mindst 60 millioner kroner.

22. maj 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

NSK nedlægger foreløbigt forbud mod Bandidos MC i Danmark

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har indbragt en opløsningssag mod Bandidos MC i Danmark for retten og nedlægger samtidig et foreløbigt forbud mod grupperingen.