Spring til hovedindhold

Forslag

Bandidosmedlem idømt 3,5 års fængsel for ulovlig våbenbesiddelse

Et 35-årigt medlem af Bandidos blev idømt 3,5 års fængsel, da han onsdag tilstod at have været i besiddelse af tre ulovlige våben. Samtidig fik han forbud mod at opholde sig i Bandidos’ klubhuse i Danmark i fire år.

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har ved en tilståelsessag i Retten i Glostrup fået idømt et 35-årigt medlem af Bandidos’ chapter i Roskilde 3,5 års fængsel for ulovlig våbenbesiddelse. Samtidig har retten fastsat et opholdsforbud til domfældte, der betyder, at han i fire år efter endt afsoning ikke må opholde sig på de adresser i Danmark, hvor Bandidos’ har klubhuse.

Den 35-årige transporterede 1. november 2021 sammen med en medgerningsmand en skarpladt pistol med lyddæmper, en maskinpistol med tre magasiner, en pumpgun og tilhørende ammunition fra et autoværksted i Glostrup til et loftsrum på en anden adresse i Glostrup. Politiet beslaglagde våbnene senere samme dag.

En person er tidligere idømt tre års fængsel for at transportere våbnene, imens tre yderligere personer fortsat er tiltalt i sagen, der behandles som en nævningesag i november og december 2022.

Senioranklager ved NSK, Halit Sert, siger:
”Jeg er tilfreds med dommen, som fastsætter en markant straf for våbenbesiddelse i rocker/bandemiljøet. Samtidig giver et opholdsforbud politiet mulighed for at sikre, at domfældte ikke kan opholde sig i Bandidos-klubhuse i tiden efter udståelsen af den fastsatte straf.”

 

National enhed for Særlig Kriminalitet

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) blev etableret den 1. januar 2022. NSK har blandt andet til formål at bekæmpe kompleks organiseret kriminalitet og økonomisk kriminalitet, og etableringen af den nye enhed betyder derfor, at opgaver fra en række tidligere enheder i politiet og anklagemyndigheden er forankret her. Det drejer sig om opgaver, der tidligere var forankret hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, de to regionale efterforskningsfællesskaber i henholdsvis Øst- og Vestdanmark, Grænsecenter Øresund og det Landsdækkende Center for It-relateret økonomisk Kriminalitet. Derudover er store dele af de opgaver, der tidligere blev løst i Rigspolitiets Politiområde, overført til NSK, herunder opgaver forankret i National Kriminalteknisk Center og National Cyber Crime Center (NC3). 

NSK har ca. 1000 medarbejdere og er opbygget som en politikreds.

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

26. marts 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

NSK samarbejder med anklagemyndighed og politi i Serbien i stor ransagnings- og anholdelsesaktion

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har samarbejdet med anklagemyndigheden for organiseret kriminalitet og politiet i Serbien om efterforskningen af en vidtforgrenet narkotikaorganisation. Den serbiske anklagemyndighed har efter anmodning fra Danmark overtaget strafforfølgningen af flere anholdte personer.

21. marts 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Fængselsstraf for bedrageri med musikstreaming

En 53-årig mand fra Aarhus er idømt halvandet års fængsel for bedrageri for ikke under to millioner kroner via forskellige streamingtjenester. Manden har foretaget flere millioner afspilninger af musiknumre, hvor han havde registreret sig selv som rettighedshaver.

20. marts 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Kurerer dømt for organiseret indsmugling af narkotika skjult i hemmelige rum

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har fået to personer idømt lange fængselsstraffe for at fragte kokain til Danmark som led i en stor narkotikaorganisations handel med hård narkotika.