Spring til hovedindhold

Forslag

57-årig dømt for at smugle hash til Norge i hestetransporter

En 57-årig mand fra Hirtshals er idømt to år og ni måneders fængsel for at have smuglet 275 kg hash til Norge i en hestetransporter.

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har 26. januar 2023 ved en tilståelsessag i Retten i Hjørring fået en 57-årig mand fra Hirtshals idømt to år og ni måneders ubetinget fængsel for at have smuglet i alt 275 kg hash til Norge.

Den nu dømte har flere gange i en periode fra juli 2021 til juni 2022 smuglet hash til Norge via færgeoverfarten Hirtshals-Stavanger, hvor han kørte ombord med hash, som han havde gemt i en hestetransporter.

Dommen er en del af et større sagskompleks, hvor flere personer i øjeblikket sidder varetægtsfængslet, blandt andet sigtet for indsmugling og videresalg af store mængder hash.

I forbindelse med dommen har retten konfiskeret 100.000 kroner, et Rolex-ur og en guldbarre, som den 57-årige var i besiddelse af.

Specialanklager ved NSK, Morten Rasmussen, siger:
”Jeg er tilfreds med dommen, der hviler på et meget grundigt efterforskningsarbejde. Dommen afspejler, at myndighederne tager international narkokriminalitet meget alvorligt, men også at den dømte har valgt at tilstå sin rolle i sagen.”

 

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK)

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i dansk politi med ca. 1.000 medarbejdere. NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet.

NSK understøtter desuden dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning, analyser og efterretninger. 

NSK har egen anklagemyndighed, der fører de straffesager, hvor efterforskningen har udgangspunkt i NSK’s politiarbejde. Efterforskning og strafforfølgning i NSK er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet.

De komplekse kriminalitetsområder, hvor NSK ofte vil have ansvar for sagerne, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.
 

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

26. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

To personer anholdt for distribution af narkotika i Nordjylland

NSK har med assistance fra Nordjyllands Politi torsdag været tilstede på flere adresser i Frederikshavn, og har i den forbindelse foretaget anholdelse af to mænd på 43 år og 67 år.

18. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

33-årig mand anholdt for organiseret salg af falske Apple-produkter

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i dag ransaget fem adresser og anholdt en 33-årig mand for at have solgt falske Apple-produkter.

18. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Clear Channel betaler bøde på seks millioner

Clear Channel Danmark A/S betaler en bøde på seks millioner kroner for at have overtrådt konkurrenceloven ved at koordinere rabatsatser med en konkurrent på markedet for outdoor-annoncering.