Spring til hovedindhold

Forslag

En 31-årig kvinde tilstår at have transporteret 12 kilo kokain

Retten i Kolding har i dag onsdag idømt en 31-årig kvinde fra København syv års fængsel. Kvinden har tilstået i to tilfælde at have modtaget og transporteret i alt 12 kilo kokain.

Beslaglagt kokain burnley

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i dag fået en 31-årig kvinde idømt syv års fængsel i en sag om videreoverdragelse af betydelige mængder kokain.

 

Kvinden erkendte at have modtaget fire kilo kokain den 9. september 2023 ved Kokmose i Kolding sammen med en anden kvinde, som fortsat sidder varetægtsfængslet.

 

Derudover tilstod hun, at hun med samme kvinde modtog otte kilo kokain i en sort sportstaske den 21. oktober 2023. Det foregik på en rasteplads ved Christiansfeld syd for Kolding.

 

Kokainen blev efterfølgende transporteret til København og videredistribueret.

 

”Jeg er tilfreds med dommen, som tydeligt viser, at sagen drejer sig om alvorlig kriminalitet, som straffes hårdt. Sagen er blandt andet resultatet af grundigt politiarbejde,” siger specialanklager Rasmus Gyldenløve Jensen fra NSK.

 

Den 4. november 2023 anholdte NSK fem personer, som alle blev varetægtsfængslet ved Retten i Kolding. Senere blev den 31-årige samt en anden anholdt den 9. januar 2024.

 

To andre har allerede tilstået deres roller. En 27-årig kvinde har tilstået at have modtaget og transporteret 15 kilo kokain, hun blev idømt seks års fængsel den 26. januar 2024.

 

Desuden har en 26-årig mand tilstået sin rolle, og han modtog i december en dom på seks års fængsel.

 

Fakta om NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i politiet og anklagemyndigheden.

 

NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet. NSK har egen anklagemyndighed, der fører enhedens straffesager.

 

NSK’s efterforskning og strafforfølgning er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet, og hvor indsatsen har den største effekt.

 

De komplekse sager, som NSK har ansvar for, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.

 

NSK understøtter derudover hele dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning samt analyse- og efterretningsarbejde.

 

Der er cirka 1.100 ansatte i NSK. Enheden har hovedsæde i Ejby ved Glostrup og har derudover lokationer i Karlslunde, København, Randers, Aarhus og Fredericia samt en midlertidig lokation i Silkeborg.

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

18. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

33-årig mand anholdt for organiseret salg af falske Apple-produkter

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i dag ransaget fem adresser og anholdt en 33-årig mand for at have solgt falske Apple-produkter.

18. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Clear Channel betaler bøde på seks millioner

Clear Channel Danmark A/S betaler en bøde på seks millioner kroner for at have overtrådt konkurrenceloven ved at koordinere rabatsatser med en konkurrent på markedet for outdoor-annoncering.

16. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

To dømt i sag om organiseret handel med amfetamin på togstationer

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har optrevlet et netværk bag handel med store mængder amfetamin. Yderligere to personer i sagskomplekset er nu dømt.