Spring til hovedindhold

Forslag

Hvide bude får straksdomme på fire og to og et halvt års fængsel

En 24-årig mand og en 25-årig kvinde har fået straksdomme på henholdsvis fire og to og et halvt års fængsel for at være del af et netværk af såkaldte hvide bude. Yderligere to personer er varetægtsfængslet i sagen.

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har ved en straksdom ved Retten i Glostrup fået idømt en 24-årig mand fra Hedehusene og en 25-årig kvinde fra Glostrup henholdsvis fire og to og et halvt års ubetinget fængsel, for at være en del af et netværk af såkaldte hvide bude, der har leveret kokain direkte til købere i Storkøbenhavn.

De to nu dømte blev anholdt ved en aktion i går den 18. januar 2023. Politiet anholdt desuden en 33-årig mand fra Frederiksværk og en 19-årig mand fra Albertslund, som også er sigtede i sagen. I forbindelse med anholdelsen af den 19-årige fandt politiet 380 gram kokain på hans bopæl.

NSK indledte i november 2022 en efterforskning mod den 24-årige, som politiet betragter som koordinator af netværket. Efterforskningen pegede på, at de fire personer samlet har leveret kokain til købere i Storkøbenhavn i mindst 531 handler.

Specialanklager ved NSK, Rasmus von Stamm, siger:
”Politiets målrettede efterforskning og løbende dokumentation af kokainsalg i denne sag har gjort det muligt at få to af de anholdte til straks at tilstå forholdene i retten. Dagens dom er et godt eksempel på effektiv og hurtig strafforfølgning.”

De to øvrige anholdte er varetægtsfængslet frem til den 16. februar 2023.

 

FAKTA OM NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i dansk politi med ca. 1.000 medarbejdere. NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet.
 
NSK understøtter desuden dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning, analyser og efterretninger. 
 
NSK har egen anklagemyndighed, der fører de straffesager, hvor efterforskningen har udgangspunkt i NSK’s politiarbejde. Efterforskning og strafforfølgning i NSK er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet.
 
De komplekse kriminalitetsområder, hvor NSK ofte vil have ansvar for sagerne, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.
 

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

Flere nyheder

27. januar 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

57-årig dømt for at smugle hash til Norge i hestetransporter

En 57-årig mand fra Hirtshals er idømt to år og ni måneders fængsel for at have smuglet 275 kg hash til Norge i en hestetransporter.

27. januar 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

Dom i stor narkotikasag - kokain og hash var gemt i møbeltransporter

Leverancer af møbler fra Horsens til Norge blev brugt til at fragte store mængder narkotika over landegrænsen. Politiet har kunnet kortlægge indsmuglingen, og nu er tre mænd dømt i sagen.

24. januar 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

Tre personer anholdt for handel med store mængder narkotika og automatriffel

NSK har tirsdag ved en koordineret aktion anholdt tre personer i Odense og Kolding. De er sigtet for at have medvirket til handel med store mængder kokain og amfetamin samt besiddelse af våben.

Forslag