Spring til hovedindhold

Forslag

Indsmugling af 600 kg hash giver tre års fængsel

En 37-årig mand er idømt tre års fængsel for at indsmugle i alt 600 kg hash fra Tyskland til Danmark.

NSK logo

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har tirsdag ved en tilståelsessag ved Retten i Esbjerg fået idømt en 37-årig mand fra Thisted tre års fængsel for indsmugling af i alt 600 kg hash.

 

Den 37-årige har erkendt, at han i fire tilfælde i en periode fra oktober 2022 til februar 2023 har indsmuglet hash fra Tyskland til Danmark. Indsmuglingerne er i flere tilfælde sket i forening med andre personer, hvis sager behandles separat.

 

Den nu dømte blev anholdt som led i en større politiaktion 11. september i år, hvor i alt 15 personer blev anholdt på tværs af landet.

 

Specialanklager hos NSK, Morten Rasmussen, siger:

”Jeg er tilfreds med dommen, der understreger, at indsmugling af hash bliver straffet hårdt. Dommen hviler på et grundigt efterforskningsarbejde, og jeg er tilfreds med, at den dømte har valgt at tilstå sin andel af overtrædelserne i sagen.”

 

Fakta om NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i politiet og anklagemyndigheden. 

NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet. NSK har egen anklagemyndighed, der fører enhedens straffesager. 

NSK’s efterforskning og strafforfølgning er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet, og hvor indsatsen har den største effekt.

De komplekse sager, som NSK har ansvar for, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.

NSK understøtter derudover hele dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning samt analyse- og efterretningsarbejde. 

Der er cirka 1.100 ansatte i NSK. Enheden har hovedsæde i Ejby ved Glostrup og har derudover lokationer i Karlslunde, København, Randers, Aarhus og Fredericia samt en midlertidig lokation i Silkeborg.

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

28. februar 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

En 31-årig kvinde tilstår at have transporteret 12 kilo kokain

Retten i Kolding har i dag onsdag idømt en 31-årig kvinde fra København syv års fængsel. Kvinden har tilstået i to tilfælde at have modtaget og transporteret i alt 12 kilo kokain.

27. februar 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Seks anholdt i sag om ulovlige cigaretter

I alt seks personer er mandag anholdt i aktion i en sag om ulovlige kopicigaretter.

23. februar 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

To idømt fængselstraf i sag om tre tons hash

To mænd på 37 og 38 år er idømt fængsel i henholdsvis syv og fire år for deres roller i en sag om organiseret handel og distribution af ca. tre tons hash.