Spring til hovedindhold

Forslag

Bagmand dømt for at drive ulovlig piratside

En 47-årig mand er dømt tre måneders fængsel med vilkår om samfundstjeneste for at stå bag den ulovlige fildelingstjeneste asgrd.org, hvorfra der er delt tusindvis af film og tv-serier.

NSK har ved retten i Aarhus fået idømt en 47-årig mand fra Midtjylland tre måneders betinget fængsel med vilkår om 80 timers samfundstjeneste for at have gjort tusindvis af film, tv-serier, musik, tegneserier og lydbøger ulovligt tilgængelige for tusindvis af brugere.
 
Manden tilhørte fildelingstjenesten asgrd.org’s ejerkreds, og han har været med til at starte fildelingstjenesten, som havde op mod 23.000 brugere. Via siden er der delt op mod 15.000 ophavsretligt beskyttede værker.
 
Der er i sagen blevet tilkendt RettighedsAlliancen en erstatning på 35.000 kroner.
  
Dommen i dag er den femte i et større sagskompleks. Sagen begyndte, da RettighedsAlliancen i oktober 2020 anmeldte internetsiden asgrd.org til politiet. RettighedsAlliancen havde konstateret, at der blev delt en række ulovlige kopier af danske film og serier fra siden med tjenesten. Blandt dem var den aktuelle danske film ”Druk” delt flere tusinde gange. Hjemmesiden blev lukket, og politiet har siden indledt straffesager mod i alt syv personer. 
 
”Det er meget tilfredsstillende, at NSK på baggrund af en stærk og fokuseret indsats har fået stillet endnu en bagmand til regnskab. Det sender et klart signal til både bagmænd og til de danske pirat-brugere om, at der er stort fokus på denne form for kriminalitet,” siger Jan Østergaard, der er specialanklager hos National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK).  

 

FAKTA OM NSK

NSK blev etableret den 1. januar 2022. NSK har blandt andet til formål at bekæmpe kompleks organiseret kriminalitet og økonomisk kriminalitet, og etableringen af den nye enhed betyder derfor, at opgaver fra en række tidligere enheder i politiet og anklagemyndigheden er forankret her. Det drejer sig om opgaver, der tidligere var forankret hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, de to regionale efterforskningsfællesskaber i henholdsvis Øst- og Vestdanmark, Grænsecenter Øresund og det Landsdækkende Center for It-relateret økonomisk Kriminalitet. 

Derudover er store dele af de opgaver, der tidligere blev løst i Rigspolitiets Politiområde, overført til NSK, herunder opgaver forankret i National Kriminalteknisk Center og National Cyber Crime Center (NC3). 

NSK har ca. 1.000 medarbejdere og er opbygget som en politikreds.

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

Flere nyheder

30. november 2022

National enhed for Særlig Kriminalitet

Tredje tiltalte i stor narkosag fra Østjylland får 14 års fængsel

NSK har onsdag fået idømt en 33-årig mand 14 års fængsel for sin rolle i et større sagskompleks om indsmugling og videredistribution af narkotika i Østjylland og på Djursland.

28. november 2022

National enhed for Særlig Kriminalitet

Formodet pirat kendt skyldig i at forvolde fare for danske soldater

En nigeriansk mand er kendt skyldig i at forvolde fare for danske udsendte soldater i Guineabugten.

25. november 2022

National enhed for Særlig Kriminalitet

28-årig dømt for fildeling

En 28-årig mand fra Midtjylland er fredag idømt 60 dages betinget fængsel for at have downloadet og delt blandt andet film, tv-serier og computerprogrammer via en ulovlig fildelingstjeneste.

Forslag