Spring til hovedindhold

Forslag

Lang fængselsstraf til 48-årig for kokainsmugling

En omfattende efterforskning af organiseret narkotikakriminalitet i både Danmark og i udlandet har fredag ført til, at en 48-årig mand har tilstået sin rolle og er blevet idømt ni års fængsel.

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har fået en 48-årig mand til at tilstå over for en dommer at have modtaget 15 kg kokain.

 

Det er sket fredag i Københavns Byret, hvor den 48-årige blev idømt ni års fængsel for at have modtaget, besiddet og videreoverdraget den store mængde kokain.

Den 48-årige afhentede i maj 2020 de 15 kg kokain fra en adresse i Brøndby, hvorefter han fragtede narkotikaen til Vanløse. Her blev kokainen opbevaret i fem dage, inden størstedelen blev videreoverdraget ved en metrostation på Amager.

Tre andre mænd er tiltalt for deres roller i sagen.

Sagen mod den 48-årige er en del af et støre sagskompleks kendt som ’Operation Sixpence,’ hvor politiet mener at have optrevlet et organiseret narkotika-netværk med tråde til udlandet, herunder Spanien. Efterforskningen har ført til flere anholdelser, herunder en større anholdelsesaktion i september 2021, hvor Særlig Efterforskning Øst – nu National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) - i samarbejde med spansk politi slog til på flere forskellige adresser og anholdte 13 personer i Danmark og to i Spanien.

Sagskomplekset involverer over 30 personer i alt, hvoraf flere har fået dom. 

”Dygtigt politiarbejde har frembragt så overvældende beviser til brug for fremlæggelsen af sagen i retten, at domfældte har set skriften på væggen og tilstået sine kriminelle handlinger. Jeg er meget tilfreds med afgørelsen, der sender et klart signal om, at det straffes hårdt, når man medvirker til at samfundsskadelig narkotika ender på gaden i Danmark.” siger anklager ved NSK, Jelena Hansen.

National enhed for Særlig Kriminalitet

Center for Organiseret Kriminalitet samt Advokaturen for Organiseret Kriminalitet hører under National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), som er etableret fra den 1. januar 2022. 
NSK har blandt andet til formål at bekæmpe kompleks organiseret kriminalitet og økonomisk kriminalitet, og etableringen af den nye enhed betyder derfor, at opgaver fra en række tidligere enheder i politiet og anklagemyndigheden er forankret her. Det drejer sig om opgaver, der tidligere var forankret hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, de to regionale efterforskningsfællesskaber i henholdsvis Øst- og Vestdanmark, Grænsecenter Øresund og det Landsdækkende Center for It-relateret økonomisk Kriminalitet. Derudover er store dele af de opgaver, der tidligere blev løst i Rigspolitiets Politiområde, overført til NSK, herunder opgaver forankret i National Kriminalteknisk Center og National Cyber Crime Center (NC3). 

NSK har ca. 1.000 medarbejdere og er opbygget som en politikreds. 

 

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

18. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

33-årig mand anholdt for organiseret salg af falske Apple-produkter

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i dag ransaget fem adresser og anholdt en 33-årig mand for at have solgt falske Apple-produkter.

18. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Clear Channel betaler bøde på seks millioner

Clear Channel Danmark A/S betaler en bøde på seks millioner kroner for at have overtrådt konkurrenceloven ved at koordinere rabatsatser med en konkurrent på markedet for outdoor-annoncering.

16. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

To dømt i sag om organiseret handel med amfetamin på togstationer

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har optrevlet et netværk bag handel med store mængder amfetamin. Yderligere to personer i sagskomplekset er nu dømt.