Spring til hovedindhold

Forslag

Langvarige fængselsstraffe efter stort amfetamin-fund i kælderrum

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har gennemført en operation mod et amfetamin-netværk, der både har inkluderet ransagning og gennemgang af krypteret kommunikation, og den er i dag resulteret i to lange fængselsstraffe.

NSK logo

En sag ført af NSK er fredag afgjort med en dom til to personer på 40 og 45 år, der blev idømt henholdsvis 12 og 14 års fængsel for en række forhold, primært besiddelse af amfetamin.

 

Det er sket ved Retten i Aarhus, hvor retten fandt det bevist, at de to personer i en periode fra november 2020 frem til deres anholdelse i august 2023 havde hver deres rolle i at bestille, modtage og opbevare større mængder amfetamin.

 

Efterforskningen i sagen har blandt andet inkluderet en ransagning af en adresse i Viby J i august 2023, hvor NSK fandt 33,4 kg amfetamin i to kælderrum.

 

Derudover har NSK kunnet dokumentere gennem de dømtes krypterede kommunikation med hinanden og andre, hvordan den 45-årige i ledtog med allerede dømte personer planlagde og koordinerede modtagelse af større mængder amfetamin.

 

Den 40-årige kvinde blev dømt for modtagelse, opbevaring og besiddelse af samlet 39 kg amfetamin, mens den 45-årige mand blev dømt for bestilling, modtagelse og besiddelse af samlet 89 kg amfetamin. Han erkendte desuden i retten, at han selv havde fremstillet den amfetamin, der blev fundet i kælderrummene i Viby.

 

Specialanklager hos NSK, Jeanni Andreeva, siger:

 

”Sagen her drejer sig om personer, der har bestilt og modtaget store mængder amfetamin fra et netværk bag indsmugling af det ulovlige stof. NSK har ikke alene taget netværket ud af spil, vi har også efterforsket og strafforfulgt de aktører, der har gjort det muligt for netværket at afsætte store mængder hård narkotika. Set i det lys, er jeg godt tilfreds med, at retten har udmålt lange fængselsstraffe i sagen.”

 

Den 40-årige kvinde har udbedt sig betænkningstid, mens den 45-årige mand modtog dommen.

 

 

Fakta om NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i politiet og anklagemyndigheden. NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet. NSK har egen anklagemyndighed, der fører enhedens straffesager.

 

NSK’s efterforskning og strafforfølgning er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet, og hvor indsatsen har den største effekt.

 

De komplekse sager, som NSK har ansvar for, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.

 

NSK understøtter derudover hele dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning samt analyse- og efterretningsarbejde.

 

Der er cirka 1.200 ansatte i NSK. Enheden har hovedsæde i Ejby ved Glostrup og har derudover lokationer i Karlslunde, København, Randers, Aarhus og Fredericia samt en midlertidig lokation i Silkeborg.

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

23. maj 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Bagmand får fængselsstraf i stor hash-sag

En 30-årig mand fra Roskilde er idømt tre års fængsel for at stå bag opbevaring og videresalg af 340 kg hash.

23. maj 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

NSK anholder mand for hvidvask af 60 millioner kroner

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har torsdag anholdt og sigtet en 30-årig mand i Viborg for hvidvask af mindst 60 millioner kroner.

22. maj 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

NSK nedlægger foreløbigt forbud mod Bandidos MC i Danmark

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har indbragt en opløsningssag mod Bandidos MC i Danmark for retten og nedlægger samtidig et foreløbigt forbud mod grupperingen.