Spring til hovedindhold

Forslag

NSK anholder fire ledende personer fra amfetaminnetværk

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i dag anholdt fire personer, der mistænkes for at være en ledende del af et netværk, der står bag indsmugling og distribution af store mængder amfetamin.

Amfetamin

Foto: NSK

NSK har i dag anholdt fire personer, som mistænkes for at være nøglepersoner i et stort dansk amfetaminnetværk. De anholdte er mellem 24 og 29 år, og anholdelserne er sket i Storkøbenhavn, på Vestsjælland og i Midtjylland.

 

De anholdte sigtes for i tre tilfælde i forening og som de styrende kræfter at have arrangeret indsmugling og distribution i alt 277 kg amfetamin og 10 kg ketamin.

 

Dagens anholdelser sker i et sagskompleks, hvor NSK 26. april anholdt fire personer og beslaglagde 80 kg amfetamin og ti kg ketamin ved en overlevering på en rasteplads ved Ringsted.  Senest har NSK fredag 13. september ransaget en adresse i Korsør, hvor der blev beslaglagt yderligere 154 kg amfetamin. Her blev tre personer anholdt og siden varetægtsfængslet.

 

De fire personer, der er anholdt i dag, fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde i morgen torsdag 19. september klokken 10.

 

Her vil anklagemyndigheden bede om, at grundlovsforhøret føres for lukkede døre. NSK har derfor ikke yderligere oplysninger om sagen på nuværende tidspunkt.

 

Vicepolitiinspektør hos NSK Lars Feldt-Rasmussen siger:

 

”Jeg er meget tilfreds med, at vi har kunnet skride til anholdelser i sagen i dag. Ved solid og vedholdende efterforskning er det lykkedes at optrævle et stort organiseret netværk af distributører af primært amfetamin, som var tilsigtet det danske marked.”

 

Fakta om NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende enhed, hvor de mest specialiserede kompetencer i politi og anklagemyndighed er samlet. Det gælder inden for organiseret kriminalitet, økonomisk kriminalitet og digital kriminalitet samt efterforskningsunderstøttelse. NSK har egen anklagemyndighed, der fører enhedens straffesager.

 

De komplekse sager, som NSK efterforsker og strafforfølger, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, bandekriminalitet, organiseret narkotikakriminalitet samt digital kriminalitet.

 

NSK understøtter desuden hele dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning samt analyse- og efterretningsarbejde.

 

NSK’s efterforskning og strafforfølgning er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet, og hvor indsatsen har den største effekt, så enheden bedst muligt beskytter Danmark mod de største kriminalitetstrusler på både kort og lang sigt.

 

Der er cirka 1.200 ansatte i NSK. Enheden har hovedsæde i Ejby ved Glostrup og har derudover lokationer i Aarhus, Fredericia, Randers, Karlslunde og København samt en midlertidig lokation i Silkeborg.

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

26. september 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Seks mænd dømt for omfattende kloning af biler

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har efterforsket en sag om omfattende hæleri af en lang række biler samt om dokumentfalsk, underslæb, bestikkelse og afgiftsunddragelse. Seks mænd er nu idømt markante fængselsstraffe i sagen.

25. september 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Tre års fængsel for opbevaring af et halvt ton hash

En 30-årig mand er idømt tre års ubetinget fængsel for at have opbevaret omtrent et halvt ton hash på sin bopæl.

17. september 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Hugo Boss betaler bøde på 12 millioner

Hugo Boss betaler en bøde på 12 millioner kroner for overtrædelse af konkurrenceloven.