Spring til hovedindhold

Forslag

Otte ansatte i dansk energihandelsselskab anholdt og sigtet for markedsmanipulation

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i dag anholdt otte personer, som er sigtet for markedsmanipulation på elmarkedet. Det er politiets formodning, at selskabet har skaffet sig ulovlig profit for et trecifret millionbeløb.

NSK logo

NSK har i dag ved en koordineret anholdelsesaktion slået til på flere adresser i Aarhus og omegn samt i Nordsjælland. 

Her er otte personer, der er ansat i energihandelsselskabet blevet anholdt, ligesom politiet har ransaget på flere adresser ved aktionen. De anholdte personer er både ansatte i selskabets direktion samt flere medarbejdere.
  
”På baggrund af en efterforskning har vi i dag kunnet anholde otte personer, der er ansat i et dansk energihandelsselskab, der handler med el på den nordiske børs. Vi har en stærk formodning om, at de ansatte har skaffet sig ulovlig profit ved markedsmanipulation for et trecifret millionbeløb, og har med dagens anholdelser bremset dem i deres formodede ulovlige foretagende”, siger vicepolitiinspektør i NSK, Sasha Nielsen.
 
NSK startede efterforskningen af energihandelsselskabet på baggrund af en anmeldelse fra Forsyningstilsynet, som NSK har haft et tæt samarbejde med i forbindelse med sagen.

Sagen er desuden en samarbejdssag mellem NSK og Statsadvokaten for Særlig Kriminalitet (SSK).
 
Det forventes, at de anholdte fremstilles i grundlovsforhør i morgen formiddag ved Retten i Aarhus.

Der vil blive anmodet om dørlukning til grundlovsforhøret, hvorfor NSK ikke har yderligere kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt. NSK ønsker ikke at oplyse, hvilket energihandelsselskab, de anholdte er ansat hos.

FAKTA OM NSK


National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i dansk politi med ca. 1.000 medarbejdere. NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet.

NSK understøtter desuden dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning, analyser og efterretninger. 

NSK har egen anklagemyndighed, der fører de straffesager, hvor efterforskningen har udgangspunkt i NSK’s politiarbejde. Efterforskning og strafforfølgning i NSK er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet.

De komplekse kriminalitetsområder, hvor NSK ofte vil have ansvar for sagerne, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.
 

 

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

14. juni 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Kokain- og våbenhandel giver 14 års fængsel

En 36-årig mand fra Odder er idømt 14 års fængsel efter at have tilstået omfattende handel med kokain og våben.

11. juni 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

NSK bremser hash-netværk fra Østjylland

NSK har tirsdag anholdt fem personer, der er sigtet for indsmugling af over i alt 500 kilo hash.

11. juni 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

NSK anholder 11 personer, der står bag omfattende indsmugling og distribution af kokain

NSK har tirsdag morgen anholdt ti mænd og en kvinde for indsmugling og distribution af samlet 234 kilo kokain.