Spring til hovedindhold

Forslag

Otte ansatte i dansk energihandelsselskab anholdt og sigtet for markedsmanipulation

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i dag anholdt otte personer, som er sigtet for markedsmanipulation på elmarkedet. Det er politiets formodning, at selskabet har skaffet sig ulovlig profit for et trecifret millionbeløb.

NSK logo

NSK har i dag ved en koordineret anholdelsesaktion slået til på flere adresser i Aarhus og omegn samt i Nordsjælland. 

Her er otte personer, der er ansat i energihandelsselskabet blevet anholdt, ligesom politiet har ransaget på flere adresser ved aktionen. De anholdte personer er både ansatte i selskabets direktion samt flere medarbejdere.
  
”På baggrund af en efterforskning har vi i dag kunnet anholde otte personer, der er ansat i et dansk energihandelsselskab, der handler med el på den nordiske børs. Vi har en stærk formodning om, at de ansatte har skaffet sig ulovlig profit ved markedsmanipulation for et trecifret millionbeløb, og har med dagens anholdelser bremset dem i deres formodede ulovlige foretagende”, siger vicepolitiinspektør i NSK, Sasha Nielsen.
 
NSK startede efterforskningen af energihandelsselskabet på baggrund af en anmeldelse fra Forsyningstilsynet, som NSK har haft et tæt samarbejde med i forbindelse med sagen.

Sagen er desuden en samarbejdssag mellem NSK og Statsadvokaten for Særlig Kriminalitet (SSK).
 
Det forventes, at de anholdte fremstilles i grundlovsforhør i morgen formiddag ved Retten i Aarhus.

Der vil blive anmodet om dørlukning til grundlovsforhøret, hvorfor NSK ikke har yderligere kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt. NSK ønsker ikke at oplyse, hvilket energihandelsselskab, de anholdte er ansat hos.

FAKTA OM NSK


National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i dansk politi med ca. 1.000 medarbejdere. NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet.

NSK understøtter desuden dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning, analyser og efterretninger. 

NSK har egen anklagemyndighed, der fører de straffesager, hvor efterforskningen har udgangspunkt i NSK’s politiarbejde. Efterforskning og strafforfølgning i NSK er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet.

De komplekse kriminalitetsområder, hvor NSK ofte vil have ansvar for sagerne, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.
 

 

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

Flere nyheder

26. maj 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

30-årig mand får 14 års fængsel for at distribuere store mængder hård narkotika

En 30-årig mand har fået en langvarig fængselsstraf efter at have tilstået distribution af store mængder hård narkotika.

24. maj 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

Lange fængselsdomme for handel med store mængder kokain

NSK har fået idømt to mænd fra Københavnsområdet lange fængselsstraffe på 11 og 9 og et halvt år. Mændene tilstod, at de havde besiddet og videredistribueret mellem 26 og 31 kilo kokain i København.

23. maj 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

Videreoverdragelse af flere kilo kokain kostede syv års fængsel

En 35-årig mand fra Kosovo er blevet idømt syv års fængsel samt udvisning af Danmark for bestandig. Manden er dømt for at have videreoverdraget store mængder kokain som led i organiseret narkotikahandel.

Forslag