Spring til hovedindhold

Forslag

51-årig mand dømt for medvirken til ulovlig formidling af IPTV fra den spanske solkyst

Retten i Glostrup dømte fredag en 51-årig dansk mand for tre tilfælde af ophavskrænkelser af grov karakter og under skærpende omstændigheder.

Manden blev idømt ni måneders betinget fængsel med vilkår om 150 timers samfundstjeneste.

Sagen blev anmeldt af Nordic Content Protection, der er en organisation, som arbejder på vegne af TV-branchen med at forhindre og bekæmpe tyveri af tv-signaler.

Sagen er et resultat af en international politiaktion, der førte til en ransagning den 29. maj 2018 hos den 51-årige mand og i mandens virksomhed i Glostrup. 

 

Ulovlig formidling af tv-abonnementer til op mod 84 betalende kunder

I mandens hjem og virksomhed fandt politiet 20 tv-bokse og paraboludstyr, som retten i dag slog fast blev benyttet som backup for ulovlig formidling af tv-abonnementer rundt om i Europa, herunder i Danmark og Spanien. 

Manden gjorde derved ophavsretligt beskyttede tv-signaler og -kanaler tilgængelige for sine kunder ved at formidle og dele koder til dekryptering af tv-signaler. 

Retten vurderede, at manden havde udbudt abonnementspakker til op mod 84 betalende kunder på 193 tv-kanaler til en pris mellem 25 EURO og 35 EURO.
                                                                    
”Jeg er meget tilfreds med domfældelsen i dag, som kommer efter et langvarigt forløb med et internationalt politisamarbejde mellem flere lande og med gode resultater. Denne dom viser, at retten ser med stor alvor på udnyttelse af internettets anonymitet til at krænke en lang række rettighedshavere”, udtaler specialanklager Jan Østergaard fra NSK.   

Manden nægtede sig i retten skyldig i alle tre forhold, idet han forklarede, at han ikke var klar over, at han havde medvirket til at krænke rettighedshavere, idet han havde forstået på sine forretningsforbindelser i Spanien, at alt var lovligt, bl.a. fordi tilbuddene til kunderne blev annonceret i fuld åbenhed i aviser og på flere hjemmesider, herunder hans egne. 

Tredje dom i rækken om brud på ophavskrænkelser ved IPTV

Dommen er den tredje i denne sag om brud på ophavskrænkelser ved IPTV i Danmark, da en 44-årig mand og en 66-årig mand i 2020 ligeledes blev dømt for ulovlige ophavsretskrænkelser. Der verserer fortsat en straffesag mod tre danske statsborgere i Spanien, som har været varetægtsfængslet.    

Til pressen

Evt. spørgsmål kan rettes til specialanklager Jan Østergaard, tlf. 5146 3837, National enhed for Særlig Kriminalitet. 

 

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK)

Sagen er ført for retten af National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), som er etableret fra den 1. januar 2022. NSK har blandt andet til formål at bekæmpe kompleks organiseret kriminalitet og økonomisk kriminalitet, og etableringen af den nye enhed betyder derfor, at opgaver fra en række tidligere enheder i politiet og anklagemyndigheden er forankret her. Det drejer sig om opgaver, der tidligere var forankret hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, de to regionale efterforskningsfællesskaber i henholdsvis Øst- og Vestdanmark, Grænsecenter Øresund og det Landsdækkende Center for It-relateret økonomisk Kriminalitet. Derudover er store dele af de opgaver, der tidligere blev løst i Rigspolitiets Politiområde, overført til NSK, herunder opgaver forankret i National Kriminalteknisk Center og National Cyber Crime Center (NC3). 
NSK har ca. 900 medarbejdere og er opbygget som en politikreds. (www.politi.dk/virksomheden/national-enhed-for-saerlig-kriminalitet)


Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

26. marts 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

NSK samarbejder med anklagemyndighed og politi i Serbien i stor ransagnings- og anholdelsesaktion

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har samarbejdet med anklagemyndigheden for organiseret kriminalitet og politiet i Serbien om efterforskningen af en vidtforgrenet narkotikaorganisation. Den serbiske anklagemyndighed har efter anmodning fra Danmark overtaget strafforfølgningen af flere anholdte personer.

21. marts 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Fængselsstraf for bedrageri med musikstreaming

En 53-årig mand fra Aarhus er idømt halvandet års fængsel for bedrageri for ikke under to millioner kroner via forskellige streamingtjenester. Manden har foretaget flere millioner afspilninger af musiknumre, hvor han havde registreret sig selv som rettighedshaver.

20. marts 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Kurerer dømt for organiseret indsmugling af narkotika skjult i hemmelige rum

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har fået to personer idømt lange fængselsstraffe for at fragte kokain til Danmark som led i en stor narkotikaorganisations handel med hård narkotika.