Spring til hovedindhold

Forslag

To hollændere får hver 16 års fængsel for at indsmugle amfetaminolie

To hollandske statsborgere på henholdsvis 40 og 65 år er idømt hver 16 års fængsel for at have indsmuglet 65 liter amfetaminolie, der skulle benyttes på en amfetaminfabrik i Østjylland.

Politi

Foto: Politi

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har ved Retten i Aarhus fået idømt to hollandske statsborgere på henholdsvis 40 og 65 år hver 16 års ubetinget fængsel for at indsmugle 65 liter amfetaminolie til Danmark, hvor det skulle benyttes til at fremstille amfetamin. 

Den 40-årige er dømt for at modtage bestillingen fra Danmark og koordinere indsmuglingen af de 65 liter amfetaminolie, der svarer til 165,5 kg færdigblandet amfetamin. 


Amfetaminolien blev i juli 2020 leveret til en landejendom nær Odder af den 65-årige, der fragtede olien fra Holland i sin autocamper. På samme landejendom anholdt politiet få dage senere to personer, mens de var i færd med at fremstille amfetamin.

NSK kom på sporet af de to nu dømte i forbindelse med efterforskningen af sagen om fremstilling af amfetamin. Her identificerede NSK blandt andet krypterede korrespondancer, der kunne knyttes til de to hollændere. NSK har under efterforskningen haft et tæt samarbejde med både hollandsk og norsk politi. 

 

Begge blev desuden idømt udvisning for bestandigt. Den 40-årige har anket dommen til frifindelse, mens den 65-årige har udbedt sig betænkningstid.

Senioranklager hos NSK, Jeanni Andreeva, siger:

”Jeg er tilfreds med dommen, der afspejler, at myndighederne ser alvorligt på indsmugling af amfetaminolie, der kan bruges til at fremstille amfetamin. Dommen er et resultat af en vedholdende efterforskningsindsats og et godt internationalt politisamarbejde.”

 

FAKTA OM NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i dansk politi med ca. 1.000 medarbejdere. NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet.
 
NSK understøtter desuden dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning, analyser og efterretninger. 
 
NSK har egen anklagemyndighed, der fører de straffesager, hvor efterforskningen har udgangspunkt i NSK’s politiarbejde. Efterforskning og strafforfølgning i NSK er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet.
 
De komplekse kriminalitetsområder, hvor NSK ofte vil have ansvar for sagerne, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.
 

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

26. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

To mænd dømt i sag om flere ton hash

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har optrevlet en organisation bag handel med store mængder hash. Otte personer er tidligere dømt i sagskomplekset, og i denne uge er der sket yderligere to afgørelser.

26. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

To personer anholdt for distribution af narkotika i Nordjylland

NSK har med assistance fra Nordjyllands Politi torsdag været tilstede på flere adresser i Frederikshavn, og har i den forbindelse foretaget anholdelse af to mænd på 43 år og 67 år.

18. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

33-årig mand anholdt for organiseret salg af falske Apple-produkter

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i dag ransaget fem adresser og anholdt en 33-årig mand for at have solgt falske Apple-produkter.