Spring til hovedindhold

Forslag

Tre mænd dømt efter tilståelser i sag om ældresvindel

En 18-årig mand har tilstået bedrageri mod primært ældre kvinder. Det er sket i samarbejde med to brødre på 29 og 26 år, som den 1. maj tilstod at have svindlet 60 ældre for op mod fem millioner kroner.

I en sag ført af National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) ved Retten i Hillerød har en 18-årig mand i dag, mandag, tilstået 36 tilfælde af bedrageri rettet mod primært ældre kvinder. Den 18-årige blev idømt fængsel i et år og ni måneder.

 

Den 18-årige har tilstået, at han i perioden fra august til oktober 2023 har ringet til de ældre og foregivet at være fra banken, politiet eller lignende. Derefter har han fået dem til at udlevere hævekort og pinkoder, hævekortoplysninger eller andre oplysninger, som gjorde de tre mænd i stand til at råde over de ældres netbank eller overføre penge til andre konti for et samlet beløb på over en million kroner. Derudover er det lykkedes dem at få de ældre til at udlevere smykker og kontanter for over 200.000 kroner.

 

I samme sag har to brødre, som den 18-årige er i familie med, tilstået deres rolle i svindlen mod de ældre. Det skete ved en tilståelsessag den 1. maj, hvor den 29-årige bror blev idømt tre års fængsel, mens den 26-årige bror modtog en dom på to et halvt års fængsel. Sammen tilstod de 60 tilfælde af bedrageri for omkring fem millioner kroner.

 

Ud over fængselsstraffen er de også dømt til at betale erstatning til de forurettede og en række banker, der har mistet penge.

 

”Jeg er tilfreds med, at alle tre mænd nu er blevet idømt hårde straffe. De har helt systematisk gået efter ældre kvinder og udnyttet deres værgeløshed og tro på, at de dømte ville hjælpe dem med at afværge et angreb,” siger specialanklager i NSK Rasmus von Stamm. 

 

Han fortæller, at de tre dømte mænd har haft en bil holdende på en parkeringsplads i nærheden af Frederikssund, hvor de både har overnattet og hvorfra de har ringet til de ældre. Herefter er de kørt ud til de ældre, som primært har været bosiddende i Nordsjælland men også i Slagelse, Silkeborg og Nykøbing Sjælland.

 

”NSK fik oplysninger om de tre mænd i august 2023, hvorefter vi iværksatte en efterforskning og begyndte at overvåge dem. Her kunne vi hurtigt konstatere, at de brugte bilen som et rullende kontor,” siger Rasmus von Stamm.

 

De tre dømte blev anholdt i starten af november og har siddet varetægtsfængslet frem til dom. Den 29-årige og 26-årige er fortsat fængslet efter dom.

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

25. juli 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

40-årig får fire års fængsel: Tilstod hvidvask for over 100 millioner kroner gennem fakturafabrik

En 40-årig mand bosat i Nordsjælland er torsdag blevet idømt fire års ubetinget fængsel samt udvisning af Danmark, efter han tilstod at have hvidvasket 104 millioner kroner. Hvidvasken foregik via en fakturafabrik og internationale netværk.

12. juli 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

62-årig får fem års fængsel for hvidvask af 145 millioner

En 62-årig mand er idømt fem års ubetinget fængsel efter at have tilstået hvidvask af ca. 145 millioner kroner. Hvidvasken er blandt andet sket gennem såkaldte fakturafabrikker.

11. juli 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

NSK bremser kokaintransportørnetværk

En 61-årig mand er torsdag blevet idømt 12 års fængsel for at have indført og videreoverdraget betydelige mængder kokain fra udlandet til Danmark.