Spring til hovedindhold

Forslag

Tredje tiltalte i stor narkosag fra Østjylland får 14 års fængsel

NSK har onsdag fået idømt en 33-årig mand 14 års fængsel for sin rolle i et større sagskompleks om indsmugling og videredistribution af narkotika i Østjylland og på Djursland.

Retten i Randers fandt den 33-årige mand skyldig i samtlige 21 tiltalepunkter om modtagelse og videreoverdragelse af cirka tre tons hash og 50 kg kokain. 

Sagen er en udløber af en aktion den 6. april 2022, hvor NSK i samarbejde med flere politikredse slog til mod 20 adresser i Østjylland, på Djursland, Fyn og i Spanien. I alt 11 personer blev anholdt, herunder den 33-årige.

Specialanklager ved NSK, Lise Hebsgaard, siger: 

”Jeg er tilfreds med dagens dom, der viser, at der er tale om en alvorlig sag. Når der i dag er blevet udmålt 14 års fængsel, er det fordi, at den dømte har været med til at videredistribuere meget store mængder kokain, der er er særligt farligt stof, og meget store mængder hash. Den lange straf er et udtryk for, at der med rette slås hårdt ned på organiseret narkotikakriminalitet.” 

Den 33-årige tilstod sin rolle i sagen og modtog dommen.

Han er den tredje person, som har modtaget sin dom i sagskomplekset. Der er tidligere udmålt domme på hhv. syv år og fire år og seks måneder.

En række personer er fortsat varetægtsfængslet i sagskomplekset.

FAKTA OM NSK

NSK blev etableret den 1. januar 2022. NSK har blandt andet til formål at bekæmpe kompleks organiseret kriminalitet og økonomisk kriminalitet, og etableringen af den nye enhed betyder derfor, at opgaver fra en række tidligere enheder i politiet og anklagemyndigheden er forankret her. Det drejer sig om opgaver, der tidligere var forankret hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, de to regionale efterforskningsfællesskaber i henholdsvis Øst- og Vestdanmark, Grænsecenter Øresund og det Landsdækkende Center for It-relateret økonomisk Kriminalitet. 

Derudover er store dele af de opgaver, der tidligere blev løst i Rigspolitiets Politiområde, overført til NSK, herunder opgaver forankret i Nationalt Kriminalteknisk Center og National Cyber Crime Center (NC3). 
NSK har ca. 1000 medarbejdere og er opbygget som en politikreds.

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

1. december 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

Amfetaminhandler straffet med 14 års fængsel

En 41-årig mand har foruden en lang fængselsstraf fået konfiskeret en halv million kroner i udbytte for handel med store mængder amfetamin.

30. november 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

Udfasning af 1.000-kroneseddel gør det sværere at hvidvaske

Hvidvask af kontanter og større kontanttransaktioner med penge fra kriminalitet bliver vanskeligere for kriminelle aktører med udfasning af 1.000-kronesedlen, vurderer National enhed for Særlig Kriminalitet.

22. november 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

38-årig idømt 15 års fængsel for indsmugling af hård narkotika

En 38-årig mand fra Fyn er idømt 15 års fængsel for at indsmugle store mængder heroin, kokain, amfetamin og hash samt besiddelse af kokain. Manden tilstod alle forhold.