Spring til hovedindhold

Forslag

Tredje tiltalte i stor narkosag fra Østjylland får 14 års fængsel

NSK har onsdag fået idømt en 33-årig mand 14 års fængsel for sin rolle i et større sagskompleks om indsmugling og videredistribution af narkotika i Østjylland og på Djursland.

Retten i Randers fandt den 33-årige mand skyldig i samtlige 21 tiltalepunkter om modtagelse og videreoverdragelse af cirka tre tons hash og 50 kg kokain. 

Sagen er en udløber af en aktion den 6. april 2022, hvor NSK i samarbejde med flere politikredse slog til mod 20 adresser i Østjylland, på Djursland, Fyn og i Spanien. I alt 11 personer blev anholdt, herunder den 33-årige.

Specialanklager ved NSK, Lise Hebsgaard, siger: 

”Jeg er tilfreds med dagens dom, der viser, at der er tale om en alvorlig sag. Når der i dag er blevet udmålt 14 års fængsel, er det fordi, at den dømte har været med til at videredistribuere meget store mængder kokain, der er er særligt farligt stof, og meget store mængder hash. Den lange straf er et udtryk for, at der med rette slås hårdt ned på organiseret narkotikakriminalitet.” 

Den 33-årige tilstod sin rolle i sagen og modtog dommen.

Han er den tredje person, som har modtaget sin dom i sagskomplekset. Der er tidligere udmålt domme på hhv. syv år og fire år og seks måneder.

En række personer er fortsat varetægtsfængslet i sagskomplekset.

FAKTA OM NSK

NSK blev etableret den 1. januar 2022. NSK har blandt andet til formål at bekæmpe kompleks organiseret kriminalitet og økonomisk kriminalitet, og etableringen af den nye enhed betyder derfor, at opgaver fra en række tidligere enheder i politiet og anklagemyndigheden er forankret her. Det drejer sig om opgaver, der tidligere var forankret hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, de to regionale efterforskningsfællesskaber i henholdsvis Øst- og Vestdanmark, Grænsecenter Øresund og det Landsdækkende Center for It-relateret økonomisk Kriminalitet. 

Derudover er store dele af de opgaver, der tidligere blev løst i Rigspolitiets Politiområde, overført til NSK, herunder opgaver forankret i Nationalt Kriminalteknisk Center og National Cyber Crime Center (NC3). 
NSK har ca. 1000 medarbejdere og er opbygget som en politikreds.

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

Flere nyheder

27. januar 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

57-årig dømt for at smugle hash til Norge i hestetransporter

En 57-årig mand fra Hirtshals er idømt to år og ni måneders fængsel for at have smuglet 275 kg hash til Norge i en hestetransporter.

27. januar 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

Dom i stor narkotikasag - kokain og hash var gemt i møbeltransporter

Leverancer af møbler fra Horsens til Norge blev brugt til at fragte store mængder narkotika over landegrænsen. Politiet har kunnet kortlægge indsmuglingen, og nu er tre mænd dømt i sagen.

24. januar 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

Tre personer anholdt for handel med store mængder narkotika og automatriffel

NSK har tirsdag ved en koordineret aktion anholdt tre personer i Odense og Kolding. De er sigtet for at have medvirket til handel med store mængder kokain og amfetamin samt besiddelse af våben.

Forslag