Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Døgnrapport

22. januar 2020 10:56

Fra døgnrapporten: to mænd anholdt for brud på lov om stoffer i Nørresundby, emhætte stjålet ved indbrud i Saltum

Nordjyllands Politi udgiver på de fleste hverdage et uddrag fra døgnrapporten. Læs uddrag fra den 21.-22. januar 2020. Følg os på Twitter og Facebook.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Nordjyllands Politi – Ung mand fra Litauen savnes. Har du set ham?


Nordjyllands Politi foto-efterlyser nu en 25-årig litauisk mand, der er bosiddende i Nørresundby, men siden d. 9. januar 2020 har man ikke kunnet få kontakt med ham. Har du set ham?

 

Klik her for at læse mere i Nordjyllands Politis nyhedsopslag fra den 21. januar

 

Nordjyllands Politi – Lynhurtig knallertkontrol: skal skabe tryghed og fjerne ulovlige knallerter


Nordjyllands Politi slog i mandags, d. 20. januar 2020, til i en aktion i Vrå rettet mod vanvidskørsel på knallert, der er til stor gene for borgerne.

 

Klik her for at læse mere i Nordjyllands Politis nyhedsopslag fra den 22. januar

 

Nørresundby – to mænd sigtet og anholdt for brud på lov om stoffer


Tirsdag den 21. januar modtog Nordjyllands Politi flere anmeldelser om, at der på daværende tidspunkt kl. 14:35 holdt en personbil med to personer, som begge sad og røg hash på Uttrupvej i Nørresundby. En patrulje blev sendt til stedet for at tjekke personbilen.

I bilen befandt sig to mænd – en 21-årig og en 20-årig. En af betjentene på stedet tog kontakt til mændene. Der var en kraftig lugt af skunk fra bilen, og der lå gennemsigtige plasticposer med skunk på bagsædet og under rettet. Bilen blev derfor ransaget. Her fandt patruljen i alt 2,3 kg skunk, 9,82 gram hasholie og 1,87 gram hash. De to mænd blev derfor sigtet og anholdt for brud på lov om euforiserende stoffer.

 

Aalborg C & Aalborg Øst – lommetyveri og tasketyverier


En kvinde i 50’erne blev udsat for lommetyveri på Boulevarden i Aalborg C fredag den 17. januar kl. 15:00-15:05. Tyven stjal en sort pung fra hendes lomme. Pungen indeholdte diverse kort og kontokort.

En kvinde i 30’erne blev udsat for tasketyveri på Willy Brandts Vej i Aalborg Øst søndag den 19. januar kl. 02:30-03:00. Tyven stjal en smartphone og kontanter fra kvindens taske.

En 23-årig kvinde blev også udsat for tasketyveri på Willy Brandts Vej i Aalborg Øst søndag den 19. januar kl. 02:05-02:06. Tyven stjal her en smartphone fra kvindens taske.

 

Sådan undgår du på bedste vis lomme- og tasketyven

Gem din mobil og pung i en lukket lomme, gerne i inderlommen.
Du kan overveje at bære dine værdier under tøjet, fx i et pengebælte.
Læg ikke mobilen eller pungen synligt fremme.
Spær dit kort gennem din bank, hvis det bliver stjålet.

Læs flere gode råd på: dkr.dk/.../lomme-og-tasketyveri/

Aalborg Øst – rude aflistet ved indbrud i privat bolig


En privat bolig blev udsat for indbrud i Aalborg Øst mellem lørdag den 18. januar kl. 10:00 og tirsdag den 21. januar kl. 09:30. Indbrudstyven aflistede ruden i et vindue, hvorfra han/hun fik adgang til huset. Tyven bevægede sig derefter gennem hele huset, hvor skuffer og skabe blev gennemrodet. Der er ikke et overblik over de stjålne genstande på nuværende tidspunkt.

Har du set mistænkelig færden i Aalborg Øst? Kontakt politiet på 114.

 

Saltum – emhætte stjålet ved indbrud i fritidshus


Et fritidshus blev udsat for indbrud i Saltum mandag den 20. januar kl. 11:00 og tirsdag den 21. januar kl. 13:23. Indbrudstyven fik adgang til huset ved at bryde et vindue op til et køkken alrum. Herfra bevægede tyven sig gennem hele huset. Blandt de stjålne genstande var et TV, gryder og en emhætte. Tyven forlod gerningsstedet gennem husets hoveddør.

Har du set mistænkelig færden i Saltum? Kontakt politiet på 114.

 

Hent Nabohjælps app og forebyg hvert 4. indbrud

Nabohjælp er en af de mest effektive metoder til at undgå indbrud. Faktisk så effektiv, at det forebygger op mod hvert 4. indbrud. Med Nabohjælps nye, gratis app er det blevet endnu nemmere at være nabohjælper. 

Læs mere på www.nabohjaelp.dk/app eller hent Nabohjælps gratis app:
Download i App Store
Download i Google Play

Sæby – spritbilist i 50’erne sigtet og anholdt


En mand i 50’erne blev sigtet og anholdt for spirituskørsel tirsdag den 21. januar kl. 16:13. Bilisten blev standset til et rutinetjek på Sæbygårdvej i Sæby. Her fattede patruljen hurtigt mistanke til, at manden var påvirket. En alkometertest viste, at hans promille var over de tilladte 0,5. Han blev derfor sigtet og anholdt for spirituskørsel.

Hvad er straffen for spirituskørsel?

Bliver du stoppet af politiet, vil du få følgende straf, hvis det er første gang, at du bliver taget for spirituskørsel:

Vi antager, at du tjener 30.000 kr. om måneden (brutto), og bliver taget med en promille på 0,93. Du får ca. 13.000 kr. i bøde. Du får også frakendt kørekortet betinget. Det betyder, at du skal bestå en ny teori- og køreprøve inden for 6 måneder. Dumper du til en af prøverne, skal du aflevere kørekortet og får det først tilbage, når du har bestået begge prøver.

Ved spirituskørsel skal du desuden bestå en ny teori- og køreprøve og gennemføre et ANT-kursus (ANT står for Alkohol, Narko og Trafik). Kurset varer 12 timer og koster 3.200 kr.

Bliver du taget flere gange for spirituskørsel, stiger straffen.

Læs mere om spirituskørsel her: sikkertrafik.dk/.../spirituskørsel


Følg os på Twitter og Facebook @NjylPoliti.

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

1. maj 2024

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi: Uddrag fra døgnrapporten fra den 30. april - 1. maj

Flere tilfælde af indbrud, spritkørsel samt et tilfælde af afpresning online. Læs et uddrag fra politikredsens døgnrapporter.

29. april 2024

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi: Uddrag fra døgnrapporten fra den 26. april til den 29. april 2024

Flere tilfælde af narkokørsel, indbrud, musik til ulempe og butikstyv anholdt. Læs et uddrag af døgnrapporten fra Nordjyllands Politi her.

26. april 2024

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi: Uddrag fra døgnrapporten fra den 24. april til den 26. april 2024

Flere tilfælde af narkokørsel, kontaktbedrageri mod ældre kvinde, butikstyv anholdt og 17-årig spritbilist. Læs et uddrag af døgnrapporten fra Nordjyllands Politi her.