Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Døgnrapport

7. oktober 2020 14:26

Fra døgnrapporten: anholdt indbrudstyv skar sig på glasskår og efterlod spor af blod. Privatfest forstyrrede naboer om natten.

NORDJYLLANDS POLITI: læs udvalgte hændelser og nyheder fra den 6. til den 7. oktober 2020. Uddraget udgives de fleste hverdage. Følg @NjylPoliti på Twitter og Facebook.

Døgnrapport

Coronasmitte.dk – Coronavirus/covid-19 i Danmark


De danske myndigheder har samlet alle informationer om coronavirus/COVID-19 på coronasmitte.dk. Hvis du ikke finder svar på siden, kan du ringe til den myndighedsfælles hotline på: 7020 0233.
Læs mere på coronasmitte.dk

 

Hjørring – tyv skar sig på glasskår og efterlod spor af blod


I nattens ly smadrede en tyv ruden til en sølvgrå personbil, som holdt parkeret på en adresse i det centrale Hjørring mandag d. 5. oktober om aftenen. 

Tyvens forsøg på at stjæle bilen lykkedes dog ikke. 

Dagen efter, tirsdag eftermiddag, så anmelderen, at hendes bil tilsyneladende havde været offer for hærværk, hvorfor hun kontaktede Nordjyllands Politi.

En beredskabspatrulje ankom derfor til adressen, hvor man undersøgte gerningsstedet og skaderne på bilen. Bagerste rude var slået ind, og der lå glasskår inde i køretøjet. Plastikken under rattet var taget af, og ledninger stak ud. Tydelige tegn på forsøg på tyveri af bilen.

 

Fulgte blodspor

Men betjentene observerede også noget usædvanligt: Blodstænk på førersædet, på førerdøren og uden for køretøjet viste, at indbrudstyven kunne være kommet til skade, da man forsøgte at stjæle køretøjet.

Betjentene lagde derefter mærke til, at der var et spor af bloddråber fra P-pladsen ud til et nærliggende vejkryds. Mængden af blod pegede på, at gerningsmanden havde været kraftigt blødende. Patruljen identificerede i alt 3-4 steder med større pletter af blod, hvor gerningsmanden formodentlig havde stået stille.

Sporet ledte betjentene hen til en restauration i nærheden af gerningsstedet, som tilsyneladende havde overvågning af deres udeservering. Mon gerningsmanden figurerede på nattens optagelser?

Betjentenes mistanke gav pote, da sagen blev undersøgt.  

To gerningsmænd optrådte nemlig på optagelserne. Og det næste skridt i efterforskningen af sagen blev tydeligt – for optagelserne viste, at de to mænd havde tilkaldt en ambulance.

 

Ledte til skadestuen

Betjentene kørte derfor til skadestuen, hvor de fik oplyst, at en 23-årig mand med adresse i Hjørring ganske rigtigt var blevet hentet fra adressen uden for restaurationen – med blødende sår på sin hånd. 

Politiet kørte derefter til mandens adresse, hvor de traf vedkommende. Manden havde tydelige skader på sin hånd. Derudover observerede betjentene, at manden havde en jakke hængende i sin indgang, som stemte overens med den jakke, den ene af gerningsmændene havde på i overvågningen.

Adspurgt erkendte den 23-årige mand, at han havde begået indbruddet. Senere på dagen traf politiet derudover hans kammerat, en 23-årig mand, som også havde deltaget i indbruddet. Han erkendte ligeledes, at de havde forsøgt at stjæle den sølvgrå bil.

Politiet sigtede og anholdt derfor begge mænd for forsøg på brugstyveri af personbil. 

Aalborg – privatfest holdt naboerne vågne


En fest på Sjællandsgade i Aalborg blev lidt for vild natten til onsdag den 7. oktober, da den forstyrrede naboerne til sådan en grad, at man ikke kunne sove.

En ledig beredskabspatrulje blev derfor tilsendt adressen, hvor man traf den person, som var ansvarlig for festen. Efter en fornuftig dialog og formaning dæmpede man for musikken. 

Patruljen kørte videre, og natteroen indtrådte i området.

 

Fest med omtanke – husk at skrue ned, når det bliver sent

Det er forståeligt, at du/I fester derhjemme. Det skal der også være plads til. Men husk at vise hensyn. Naboerne er måske ikke lige så festglade sent om natten, som du er. Fest med omtanke, og husk at skrue lidt ned for musikken, når det bliver sent.

Er du selv udsat for musik til gene? 

Før du ringer til politiet, så spørg festens personer, om de ikke nok vil skrue ned for musikken. En venlig henvendelse virker ofte, da de fleste sjældent er ude på at genere deres naboer.

Men virker en venlig henvendelse ikke, og fortsætter den høje musik – så kontakt politiet på 1-1-4. Servicecenteret er ved telefonen alle dage, døgnet rundt.

Aalborg Øst – knallert kørte ud for rødt i færdselsuheld


Tirsdag den 6. oktober om morgenen skete et færdselsuheld mellem en personbil og en knallert ved et kryds mellem to veje i Aalborg Øst.

Part 1 – en 17-årig knallertfører – og part 2, som var en 45-årig bilist, kom kørende mod krydset ad hver deres vej. Da der var grønt lys for bilisten, kørte hun frem for at passere krydset. Samtidig kørte knallertføreren dog frem for rødt – direkte ud foran bilisten.

Derfor kolliderede de to parter i krydset.

Hændelsen blev derefter anmeldt, og en beredskabspatrulje rykkede ud til stedet. Ved patruljens ankomst kunne betjentene heldigvis konstatere, at der ingen personskade var i uheldet. Bilen havde modtaget mindre materielle skader, mens knallertens front var smadret.

Efter afhøring af vidner i sagen sigtede politiet den 17-årige knallertfører for ikke at have overholdt sin vigepligt og for at have kørt frem for rødt lys. Derudover observerede betjentene, at knallertføreren ikke havde erhvervet kørekort til knallert. Dette medførte endnu en sigtelse for kørsel uden førerret. 

 


Følg Nordjyllands Politi på:

Twitter @NjylPoliti
Facebook @NjylPoliti
Instagram @Politi

Abonnér på nyt fra politiet
Modtag lokale og landsdækkende nyheder, døgnrapporter, efterlysninger, fremlysninger og arrangementer på mail. Du kan til hver en tid afmelde dig igen eller ændre dit abonnement.

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

17. maj 2024

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi: Uddrag fra døgnrapporten 16. – 17. maj

Læs om indbrud, tyverier, bedrageriforhold samt sprit- og narkokørsel. Nordjyllands Politi udgiver på flere hverdage et uddrag fra døgnrapporterne

15. maj 2024

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi: Uddrag fra døgnrapporten fra den 13. maj til den 15. maj 2024

Indbrud i fodboldklubhus, hærværk, narkokørsel og norsk mand i besiddelse af narkotika. Læs et uddrag af døgnrapporten fra Nordjyllands Politi her.

13. maj 2024

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi: Uddrag fra døgnrapporten fra den 10. maj til den 13. maj 2024

Flere spritbilister, narkotika i Gaden og på Sindal Marked, skoglad indbrudstyv anholdt, og fest lukket ned. Læs et uddrag af døgnrapporten fra Nordjyllands Politi her.