Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Døgnrapport

9. november 2020 18:02

Fra døgnrapporten: hash og kokain konfiskeret ved anholdelse af påvirket bilist. Flere påvirkede bilister sigtet.

NORDJYLLANDS POLITI: læs udvalgte hændelser fra den 6. til den 9. november 2020. Uddraget udgives de fleste hverdage. Følg @NjylPoliti på Twitter og Facebook.

Døgnrapport

Coronasmitte.dk – Coronavirus/covid-19 i Danmark
De danske myndigheder har samlet alle informationer om coronavirus/COVID-19 på coronasmitte.dk. Hvis du ikke finder svar på siden, kan du ringe til den myndighedsfælles hotline på: 7020 0233.

 

Nordjyllands Politi – status på covid-19 situationen i Nordjylland


Fødevarestyrelsen og Nordjyllands Politi holdt pressemøde med status på covid-19 situationen i Nordjylland mandag den 9. november.
Gense live-udsendelsen på facebook.com/njylpoliti

 

Ålbæk – spiritusbilist sigtet og anholdt


Spirituskørsel – dét blev en 18-årig mand sigtet og anholdt for, da han kom kørende i personbil ad Skagensvej ud for Ålbæk. Søndag den 8. november ved 09-tiden standsede en patruljevogn nemlig manden til kontrol, hvor politiet fik mistanke til, at han var påvirket.

En narkometertest viste, at manden tilsyneladende havde indtaget spiritus i sådan et omfang, at hans promille var over den lovlige grænse på 0,5. Han blev efterfølgende bragt til politigården for at få udtaget en blodprøve som bevismateriale i sagen.

 

E45 Hobro – 66,3 gram hash og 11,3 gram kokain konfiskeret fra påvirket bilist


En patruljevogn kom kørende ad motorvej E45 ud for Hobro, da man her standsede en personbil til kontrol fredag den 6. november ved 09-tiden. 

Politiet tog kontakt til føreren af bilen, som viste sig at være en 22-årig mand. Da betjentene kiggede nærmere, kunne de se, at manden havde blanke, røde øjne. Han så ud til at være påvirket.

Manden blev derfor instrueret i at deltage i en narkometertest – og ganske rigtigt: testen gav udslag for, at manden tilsyneladende både var påvirket af cannabis og kokain. Betjentene ransagede derefter bilen og visiterede manden, da han muligvis var i besiddelse af ulovlige stoffer.

Det viste sig, at manden i alt havde 66,3 gram hash og 11,3 gram kokain med sig. De ulovlige stoffer blev omgående konfiskeret som bevismateriale i sagen.

Politiet sigtede og anholdt den 22-årige mand for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer samt brud på lov om besiddelse af narkotika.

 

Nibe – spirituspåvirket knallertfører anholdt


En 59-årig knallertfører blev sigtet og anholdt for spirituskørsel fredag den 6. november ved 18-tiden. Politiet standsede knallerten til kontroltjek på Algade i Nibe af rutinemæssige årsager. En alkometertest blev her udført – desværre til konsekvens for knallertføreren, som nu kan se frem til en bøde.

Hvor stor er bøden for spritkørsel?

Bliver du stoppet af politiet, vil du få følgende straf, hvis det er første gang, at du bliver taget for spirituskørsel:

Vi antager, at du tjener 30.000 kr. om måneden (brutto), og bliver taget med en promille på 0,93. Du får ca. 13.000 kr. i bøde. Du får også frakendt kørekortet betinget. Det betyder, at du skal bestå en ny teori- og køreprøve inden for 6 måneder. Dumper du til en af prøverne, skal du aflevere kørekortet og får det først tilbage, når du har bestået begge prøver.

Oven i det skal du gennemføre et ANT-kursus (ANT står for Alkohol, Narko og Trafik). Kurset varer 12 timer fordelt på 4 lektioner à 3 timer, og det koster 3200 kr.

Læs mere på sikkertrafik.dk

 

Følg Nordjyllands Politi på:

Twitter @NjylPoliti
Facebook @NjylPoliti
Instagram @Politi

Abonnér på nyt fra politiet
Modtag lokale og landsdækkende nyheder, døgnrapporter, efterlysninger, fremlysninger og arrangementer på mail. Du kan til hver en tid afmelde dig igen eller ændre dit abonnement.

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

29. november 2021

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten fra den 26. – 29. november 2021

Spiritus- og narkopåvirket bilist anholdt i Sæby. To personbiler kolliderede ved vejkryds i Aars. Læs dagens uddrag af døgnrapporten fra Nordjyllands Politi.

26. november 2021

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten fra den 25. – 26. november 2021

Mand sigtet for besiddelse af narkotika i Aalborg. Narkopåvirket bilist anholdt i Testrup. Læs dagens uddrag af døgnrapporten fra Nordjyllands Politi.

25. november 2021

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi uddrag fra døgnrapporten den 25. november 2021

Mindre færdselsuheld med beruset fører, indbrud i villa, færdselsuheld