Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Døgnrapport

11. januar 2021 17:50

Døgnrapport: narkopåvirkede bilister anholdt i Støvring, Hobro, Brønderslev & Hjørring.

Udvalgte sager fra den 8. til den 11. januar 2021. Uddrag fra Nordjyllands Politis døgnrapport udgives de fleste hverdage. Følg @NjylPoliti på Twitter og Facebook.

Døgnrapport

Pressemeddelelse – Øget patruljering efter knivstikkeri skal sikre tryghed


Nordjyllands Politi har iværksat en øget tilstedeværelse i og omkring Aalborg og Nørresundby – det sker efter, at der i weekenden skete to tilfælde af knivstikkeri. Først et, søndag morgen, i Nørresundby. Derpå et senere søndag aften i Aalborg. Intet tyder dog på sammenhæng mellem hændelserne.
Læs mere i pressemeddelelsen på politi.dk

 

Støvring – opmærksom borger anmeldte narkopåvirket bilist


Lørdag den 9. januar om eftermiddagen modtog Nordjyllands Politi en anmeldelse fra en bekymret borger – vedkommende havde netop talt med en mand, som virkede påvirket af et eller andet. Manden var derefter kørt fra stedet, hvorfor anmelderen besluttede sig for at kontakte politiet med information om hændelsen, bilens udseende og dens nummerplade.

En beredskabspatrulje i området blev derfor gjort opmærksom på den bilist, som anmelder mente kunne være påvirket. Kort efter kom bilen til syne på en parkeringsplads – ikke langt fra stedet, hvor anmelder havde talt med bilisten.

Betjentene gik hen til den parkerede bil og henvendte sig til bilisten, en 25-årig mand. Og ganske rigtigt – manden så ud til at være påvirket af et eller andet, da han havde blanke, røde øjne og var ret konfus i samtalen med politiet. 

En narkometertest understregede vigtigheden af den bekymrede borgers anmeldelse.

 

Bilisten var nemlig tilsyneladende påvirket af euforiserende stoffer. Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for narkopåvirket kørsel, hjalp ham ind på bagsædet af patruljevognen og kørte ham til skadestuen for at få udtaget en blodprøve som bevismateriale i sagen.

Nordjyllands Politi rækker en tak til den årvågne borger, som ringede til politiet for at anmelde forholdet.

 

I Danmark har vi nulgrænse for ulovlige stoffer i trafikken

Nulgrænsen gælder for bl.a.:
Amfetamin (speed).
Kokain.
Cannabis (hash, marihuana, pot).
LSD.
Ecstasy.
Heroin.
Svampe, der indeholder psilocin og psilocybin.
Khat.
Poppers (amylnitrit).
GHB (fantasy).
Morfin.
Metadon.
Benzodiazepiner, der ikke er på recept.

Hvis politiet stopper dig og finder tegn på, at du har taget ulovlige stoffer, vil du få taget en blodprøve. Det er resultatet af blodprøven, der tæller som bevis.
Læs mere på sikkertrafik.dk

 

Brønderslev – cannabispåvirket bilist anholdt


En 23-årig bilist kom kørende ad Bredgade i Brønderslev, da han blev standset af politiet til kontrol fredag den 8. januar om aftenen.

Betjentene henvendte sig til føreren af bilen. Ved nærmere blik kunne betjentene se, at bilisten havde meget røde øjne – hvilket gav anledning til mistanke om påvirket kørsel.

Og den mistanke viste sig at være på rette plads, da en narkometertest gav udslag for, at bilisten tilsyneladende var påvirket af cannabis. Adspurgt erkendte bilisten selv at have røget hash inden kørslen.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for narkopåvirket kørsel, hjalp ham ind på bagsædet af patruljevognen og kørte ham til skadestuen med henblik på at få udtaget en blodprøve som bevismateriale i sagen.

 

Hobro – spiritus- og narkopåvirket bilist anholdt


Natten til søndag den 10. januar standsede politiet en bilist til kontrol på Nordre Ringvej i Hobro.

Da betjentene henvendte sig til føreren af bilen, fik de omgående mistanke til, at han var påvirket – bilisten talte nemlig slørret og havde blanke øjne. Hvorvidt betjentenes mistanke var på rette plads skulle dog komme an på en narkometer- og en alkometertest.

Desværre for bilisten gav begge test udslag: tilsyneladende havde bilisten både indtaget spiritus i sådan en grad, at hans promille var over den lovlige grænse på 0,5, og euforiserende stoffer. Politiet sigtede og anholdt derfor den 26-årig bilist for spirituskørsel samt narkopåvirket kørsel.

Sådan kan du være med til at forhindre spirituskørsel

  1. Stop altid en fuld ven, der vil sætte sig bag rettet og tag evt. bil/knallertnøglerne.
  2. Giv et lift, hvis du ikke selv har drukket.
  3. Hvis han/hun alligevel kører: Ring til politiet på 114.

Læs mere om spirituskørsel på sikkertrafik.dk

 

Hjørring – narkopåvirket bilist havde rødsprængte øjne


På Ringparken i Hjørring standsede en politiet en bilist ved 21-tiden. Betjentene henvendte sig til føreren af bilen, en 21-årig mand. Igen var det røde øjne kombineret med en lugt af hash fra bilens kabine, der vakte mistanke hos betjentene.

 

Takket være en narkometertest kunne betjentene konstatere, at bilisten tilsyneladende var påvirket af cannabis under kørslen. Politiet sigtede og anholdt derfor den 21-årige bilist for narkopåvirket kørsel. En blodprøve blev senere udtaget på skadestuen som bevismateriale i sagen.

 

Aalborg – højtaler i vindue generede nabolag


Natten til lørdag den 9. januar modtog Nordjyllands Politi en anmeldelse om, at naboerne til en adresse i Aalborg havde spillet uafbrudt musik fra deres højtalere de sidste fem timer – og at højtalerne dertil var placeret i et åbent vindue. 

En ledig patrulje i området kørte derfor til adressen for at tage en snak med beboerne i den pågældende lejlighed. Da betjentene ankom, fik de hurtigt kontakt til beboerne. Efter en fornuftig dialog skruede de omgående ned for musikken. Ej videre i sagen.

Fest med omtanke – husk at skrue ned, når det bliver sent

Det er forståeligt, at du fester derhjemme. Det skal der også være plads til. Men husk at vise hensyn. Naboerne er måske ikke lige så festglade sent om natten, som du er. Fest med omtanke, og husk at skrue lidt ned for musikken, når det bliver sent.

Er du selv udsat for musik til gene?

Før du ringer til politiet, så spørg festens personer, om de ikke nok vil skrue ned for musikken. En venlig henvendelse virker ofte, da de fleste sjældent er ude på at genere deres naboer.

Men virker en venlig henvendelse ikke, og fortsætter den høje musik – så kontakt politiet på tlf. 114. Servicecenteret er ved telefonen alle dage, døgnet rundt.

 


Følg Nordjyllands Politi på:

Twitter @NjylPoliti
Facebook @NjylPoliti
Instagram @Politi

Abonnér på nyt fra politiet
Modtag lokale og landsdækkende nyheder, døgnrapporter, efterlysninger, fremlysninger og arrangementer på mail. Du kan til hver en tid afmelde dig igen eller ændre dit abonnement.

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere døgnrapporter

1. marts 2021

Nordjyllands Politi

Døgnrapport: flere påvirkede bilister anholdt henover weekenden, bl.a. i Nielstrup, Brønderslev, Frederikshavn & Tversted.

Udvalgte sager fra den 26. februar til den 1. marts 2021. Uddrag fra Nordjyllands Politis døgnrapport udgives de fleste hverdage. Følg @NjylPoliti på Twitter og Facebook.

26. februar 2021

Nordjyllands Politi

Døgnrapport: opmærksomme borgere forhindrede spirituskørsel. Indbrudstyv forsøgte at sælge stjålne stole på nettet.

Udvalgte sager fra den 25. til den 26. februar 2021. Uddrag fra Nordjyllands Politis døgnrapport udgives de fleste hverdage. Følg @NjylPoliti på Twitter og Facebook.