Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Døgnrapport

16. juli 2020 13:45

Fra døgnrapporten: narkopåvirkede bilister anholdt. Køretøj beslaglagt. Indbrud i Gedsted.

NORDJYLLANDS POLITI: læs udvalgte hændelser og nyheder fra den 15. til den 16. juni 2020. Uddraget udgives de fleste hverdage. Følg @NjylPoliti på Twitter og Facebook.

Døgnrapport

Coronasmitte.dk – Coronavirus/covid-19 i Danmark


De danske myndigheder har samlet alle informationer om coronavirus/COVID-19 på coronasmitte.dk. Hvis du ikke finder svar på siden, kan du ringe til den myndighedsfælles hotline på: 7020 0233.
Klik her for at læse mere på coronasmitte.dk

 

Nordjyllands Politi – 53 sigtet i fartkontrol: Vi kører stadig for stærkt


Hen over to dage, 13. og 14. juli 2020, gennemførte betjente fra Nordjyllands Politis operative færdselsafdeling en hastighedskontrol i Himmerland. Færdselsbetjentens fokus var på både motor- og landeveje. I alt 53 blev sigtet. Klik her for at læse mere i Nordjyllands Politis nyhedsopslag fra den 15. juli 2020

 

Bonderupvang – varebil-chauffør påvirket af cannabis


Politiet standsede af rutinemæssige årsager en varebil på Trekronervejen i Bonderupvang. Her traf politiet føreren af bilen, som var en 30-årig bilist, og en medpassager. Begge personer virkede nervøse – deres hænder rystede tydeligt. Politiet instruerede derfor bilisten i at deltage i en narkometertest, da der var mistanke til påvirket kørsel. Og ganske rigtigt – testen gav positivt udslag for, at føreren af bilen var påvirket af cannabis. Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer. Efterfølgende tog politiet bilisten med til Hobro Sygehus for at få udtaget en blodprøve som bevismateriale i sagen.

 

Hjørring – amfetaminpåvirket bilists køretøj beslaglagt


En 27-årig bilist blev sigtet og anholdt for kørsel under påvirkning af stoffer og kørsel i frakendelsestiden onsdag den 15. juli om eftermiddagen. Bilisten havde ført personbil ad Møllegade i Hjørring, da politiet standsede bilen til et rutinetjek. Grundet mistanke til påvirket kørsel blev bilisten instrueret i at deltage i en narkometertest. Testen gav udslag for, at bilisten var påvirket af amfetamin. Da det var 3. gang, bilisten havde kørt narkokørsel uden førerret, blev køretøjet beslaglagt med henblik på konfiskation. Bilisten blev efterfølgende kørt til skadestuen med henblik på at få udtaget en blodprøve som bevismateriale i sagen.

 

I Danmark har vi nulgrænse for ulovlige stoffer i trafikken

Nulgrænsen gælder for bl.a.:
Amfetamin (speed).
Kokain.
Cannabis (hash, marihuana, pot).
LSD.
Ecstasy.
Heroin.
Svampe, der indeholder psilocin og psilocybin.
Khat.
Poppers (amylnitrit).
GHB (fantasy).
Morfin.
Metadon.
Benzodiazepiner, der ikke er på recept.

Hvis politiet stopper dig og finder tegn på, at du har taget ulovlige stoffer, vil du få taget en blodprøve. Det er resultatet af blodprøven, der tæller som bevis.
Klik her for at læse mere om straffen for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer

 

Gedsted – bagdør til kontor brudt op


Indbrudstyven slog til på Østergade i Gedsted, hvor man brød ind i et kontor. Tyven brød bagdøren til kontoret op med et koben, hvorefter man gennemrodede skuffer i flere rum. Tyven forlod gerningsstedet ad den opbrudte bagdør. Der er på nuværende tidspunkt endnu ikke overblik over de stjålne genstande. Indbruddet fandt sted mellem tirsdag den 14. juli kl. 15:30 og onsdag den 15. juli kl. 03:30.

 

Har du set mistænkelig færden på Østergade i Gedsted? Kontakt politiet på 114.

 


Følg Nordjyllands Politi på:

Twitter @NjylPoliti
Facebook @NjylPoliti
Instagram @Politi
 
Abonnér på nyt fra politiet
Modtag lokale og landsdækkende nyheder, døgnrapporter, efterlysninger, fremlysninger og arrangementer på mail. Du kan til hver en tid afmelde dig igen eller ændre dit abonnement.

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Vi beklager. Dette indhold kan ikke vises.