Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Efterlysning

18. januar 2024 11:04

AFLYST Blottede sig for pige – efterforskning i gang

***OPDATERING: Sagen er opklaret. Nordjyllands Politi takker for henvendelser i sagen.***

Nordjyllands Politi efterforsker i øjeblikket en alvorlig sag i Valsgård nordøst for Hobro, hvor en ukendt person, en mand, blottede sig for en 11-årig pige, som var på vej hjem fra skole. Vidner og informationer i sagen søges nu. Ring 114.

Det oplyser efterforskningsleder og politikommissær, Mikkel Brügmann. 

Episoden fandt sted i går, den 17. januar 2024, omkring kl. 14.35, i Valsgård. 
 
Den 11-årige pige gik fra Valsgård Skole, Ulstrupvej i Valsgård og gik ad Skolekrogen og videre ad et stisystem mod syd mod tunnelen under Valsgaardvej/Hovedgaden. 

”Og lige efter, at hun havde passeret tunnelen, blev hun antastet af en mand, der talte til hende – og i forbindelse hermed blottede han sit lem. Pigen var snarrådig: Hun skyndte sig at løbe bort fra stedet – og der skete ikke yderligere,” forklarer politikommissær Mikkel Brügmann om forløbet. 

Pigen kom altså ikke til skade eller led fysisk overlast, men hun og hendes forældre er naturligvis chokerede over det passerede; og Mikkel Brügmann understreger, at politiet ser med stor alvor på sagen, og man har følgelig indledt en efterforskning af de nærmere omstændigheder.
 

Vidner søges 

”Derfor rækker vi også nu ud til offentligheden i håb om, at der er nogen vidner, der har set noget – eller som har nogle andre oplysninger i sagen, der kan bidrage til, at vi får identificeret den formodede gerningsmand,” tilføjer efterforskningslederen.  

Han oplyser, at pigen har beskrevet gerningsmanden som [fjernet]

Politiets aktuelle efterforskningsskridt i sagen består – ud over at finde mulige vidner – blandt andet i flere forhøringer og afhøringer i sagen, ligesom at der også vil blive foretaget en række yderligere undersøgelser ude omkring gerningsstedet. 

”Derfor vil vi også,” understreger politikommissæren, ”være mere synligt til stede i området i den kommende tid. Det er helt naturligt, når vi efterforsker en sag – så  vil der være en række omstændigheder, der skal undersøges, og borgerne i byen vil kunne opleve mere politi end normalt.” 

 

Dialog med skolen

Mikkel Brügmann oplyser videre, at man i forbindelse med sagen har været og er i løbende dialog med Valsgård Skole, og man har et fortsat samarbejde. 

”Vi har løbende drøftelser med skolens ledelse, så vi kan afdække, hvad der er behov for fra dem og fra os, især i forhold til orienteringer af skolens elever og for deres forældre.” 

Efterforskningslederen understreger i den forbindelse, at forældrene meget gerne må tale med deres børn, som har gået ruten før eller efter, om de har set noget.  

 

Oplysninger på 114 

Nordjyllands Politi kan træffes på telefon 114. 

Og har man oplysninger i sagen, selv de mindste, så tøv ikke med at ringe, pointerer politikommissæren: 

 

”Ring hellere en gang for meget end en for lidt. Selv små observationer kan have stor betydning, når vi i forbindelse med vores efterforskningsarbejde stykker et billede sammen af et hændelsesforløb.” 

 

Pressens kontaktperson: 

Mikkel Brügmann, politikommissær, Nordjyllands Politi, 5154 9858

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

26. marts 2024

Nordjyllands Politi

Politiet efterlyser vidner til røveri i Hjørring **OPDATERING: MISTÆNKT ANHOLDT I SAGEN**

Nordjyllands Politi modtog søndag den 24. marts klokken 22:00, anmeldelse om væbnet røveri i Hjørring på Sct. Olai Plads 1 og søger vidner til episoden. Ring 114, hvis du har oplysninger i sagen. **OPDATERING: MISTÆNKT ANHOLDT I SAGEN**

19. februar 2024

Nordjyllands Politi

Tre mænd efterlyses til alvorlig voldssag ***aktuelt kun 1 efterlyst i sagen***

Nordjyllands Politi efterlyser nu tre personer, alle mænd, med fuld identitet og billede. Det sker, fordi politiet - efter et intenst og stadigt igangværende efterforskningsforløb - sætter dem i forbindelse med det voldelige overfald, som skete sent tirsdag aften, den 6. februar 2024, på åben gade i det centrale Aalborg. Politiet opfordrer kraftigt de mistænkte mænd til at melde sig selv, ligesom alle med oplysninger om deres opholdssted bedes rette henvendelse til politiet på telefon 114. ***to personer er anholdt. Kun 1 efterlyses aktuelt***

14. januar 2024

Nordjyllands Politi

Efterlysning af 19-årig formodet gerningsmand

Nordjyllands Politi efterlyser nu, med fuld identitet samt med billede, en 19-årig lokal mand, som man sætter i forbindelse med det drabsforsøg, der skete 10. januar 2024 i det sydlige Aalborg: Her blev en 21-årig ramt af knivstik. De pårørende til offeret er underrettet, og hans tilstand er nu stabil, men han er dog fortsat i en alvorlig tilstand. Politiet opfordrer alle med oplysninger om gerningsmandens opholdssted om straks at rette henvendelse på telefon 114. ***Den efterlyste er nu anholdt***