Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Efterlysning

26. januar 2023 09:33

Vidner og oplysninger søges i sag om blufærdighedskrænkelse

Nordjyllands Politi efterforsker stadig den sag, hvor en 8-årig skolepige tidligere i år, den 10. januar, blev udsat for et tilfælde af blufærdighedskrænkelse, idet en mand blottede sig over for hende på Abildstien ved Abildgårdskolen. Politiet mistænker samme mand for flere lignende forhold, og efterforskningsledelsen beder nu offentligheden om hjælp til at finde den formodede gerningsmand. Ring 114 med oplysninger.

De pågældende episode fandt sted den 10. januar 2023 omkring kl. 11.00 om formiddagen, oplyser politikommissær Peter Skovbak Pedersen, der står i spidsen for efterforskningen.   

Den 8-årige pige opholdt sig i denne forbindelse sammen med andre børn fra sin klasse på Abildskolens område, hvor hun samlede skrald ind. Her stod hun på en vold, der vender ud mod Abildstien, og her så hun – på kort afstand – en mand, der blottede sig. Manden stod på den sti, der fører op til boligerne på Engparken 90-124.

Herefter forsvandt han fra stedet i ukendt retning. 
 
Den formodede gerningsmand beskrives som: 

Mand
30-40 år
180-195 cm høj
virkede solbrændt i ansigtet
mørke pletter i ansigtet. 
Iført en gråblå hue, grå jakke, der gik til livet, mellemblå jeans og sorte sko. 

Da sagen tidligere blev nævnt i offentligheden, modtog Nordjyllands Politi senere samme dag en anmeldelse fra en ung kvinde, der torsdag den 5. januar 2023, cirka kl. 21.10, ligeledes havde været udsat for et tilfælde af blufærdighedskrænkelse. Kvinden havde opholdt sig på en adresse på Elmevej i Frederikshavn, hvor hun gennem et vindue havde bemærket en mand, der blottede sig uden for vinduet. Her er følgende signalement givet:
Mand
25-30 år
170-180 cm høj
iført sort ”bomber”-jakke med hætte, grågrønne bukser med sidelommer.
Medbragte en (sort) cykel. 

Politikommissær Peter Skovbak Pedersen siger:
 
”Vores mistanke er, at der kan være tale om samme mand i begge sager, ligesom vi har yderligere tre tilfælde af blufærdighedskrænkelse – de to helt tilbage fra december 2021 – hvor signalementerne passer på forholdet fra 10. januar i år.”

Alle begået i Frederikshavn 

De øvrige tre forhold er mere præcist begået mandag 6. december 2021 kl. 18 på Engparken i Frederikshavn, mens det andet forhold er begået samme dag, cirka kl. 19, tæt ved søen ved Søparken i Frederikshavn. 

Det tredje forhold er begået noget senere: nemlig den 13. september 2022 omkring kl. 1540 på Abildstien ved viadukten ved flade Engvej. 

”Og da alle forholdene er begået inden for et snævert område i Frederikshavn,” fortsætter Peter Skovbak Pedersen, ”har vi en formodning om, at gerningsmanden bor i området omkring gerningsstederne – eller i hvert fald har en anden tilknytning hertil.”

Efterforsker massivt – ring gerne 114

Politikommissæren pointerer, at politiet i Frederikshavn i øjeblikket efterforsker sagen intensivt for at få skabt et gennembrud i efterforskningen, så den mistænkte i sagen kan blive pågrebet.  

”Vi ved, at sådan en sag kan skabe utryghed for mange borgere i lokalområdet, blandt andet skolebørn, forældre og ansatte på skolerne. Det er helt forståeligt. Derfor har vi tidligere iværksat en række tryghedsskabende tiltag, blandt andet har vores mobile politistation været i aktion, og vores forebyggelsesbetjente har patruljeret og har været, og er, i dialog med skolerne i området,” fastslår Peter Skovbak Pedersen, der opfordrer alle med information i sagen om at rette til politiet på telefon 114.

Pressens kontakt:

Peter Skovbak Pedersen, politikommmissær, Nordjyllands Politi, 4030 3928

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 51738871

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

30. november 2023

Nordjyllands Politi

Indbrud i Mou – måske samme tyve på spil igen

Nordjyllands Politi efterlyser to mænd, der mistænkes for at stå bag aktuelle indbrud i Mou. Samme personer mistænkes at stå bag en stribe indbrud i Gistrup, Støvring mv. tilbage i august 2023. Ring tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

31. oktober 2023

Nordjyllands Politi

Hjemmerøverier: Sort personbil efterlyses

Nordjyllands Politi efterforsker fortsat tre tilfælde af hjemmerøverier, der fandt sted i løbet af sommeren og sensommeren i år. En sort personbil sættes i forbindelse med episoderne. Politiets foreløbige efterforskningsskridt, med henblik på at identificere bilen, har endnu ikke båret frugt og derfor offentliggøres der nu en efterlysning af en sort personbil i sagen.

30. oktober 2023

Nordjyllands Politi

Voldtægtssagen: Har du set karakteristisk damecykel?

Nordjyllands Politi efterlyser nu specifikt borgere, som har set den ret karakteristiske damecykel, som den mistænkte mand i voldtægtssagen flere steder efter voldtægten og voldtægtsforsøget fredag 20. oktober er blevet set cykle rundt på i Aalborg-området.