Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

2. juni 2021 16:13

Politiets tilsyn fortsætter i den kommende tid

Den forestående lukning af Jomfru Ane Gade i Aalborg indebærer fortsat et politimæssigt tilsyn med restaurationer i om og omkring den kendte festgade for at sikre overholdelse af regler og retningslinjer.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Det fastslår den ansvarlige for politiets patruljeindsats, politiinspektør ved Nordjyllands Politi, Claus Danø, der samtidig siger:   

”Vi har også set med bekymring på smittestigningen med lukningen af sogne i Aalborg til følge. Derfor forsætter vores tilsyn i og omkring Jomfru Ane Gade relativt uændret i de kommende uger, så vi sikrer, at regler og retningslinjer, blandt andet forsamlingsforbuddet, overholdes.” 
 

Synligt politi

Nordjyllands Politi oplyser af princip ikke præcist, hvor mange patruljer man sætter ind, men den forestående lukning af Jomfru Ane Gade giver ikke anledning til, at politiet drosler ned på patruljeindsatsen. Tværtimod. 

”Vi tager situationen alvorligt, og derfor kommer vi stadig til at have både uniformeret og civilt politi til stede i gadebilledet. Borgerne i det centrale Aalborg og andre steder i øvrigt vil altså forsat jævnligt se synligt politi,” fastslår Claus Danø, der tilføjer, at Nordjyllands Politi også vil patruljere andre steder:

”Vi holder selvfølgelig øje med situationen omkring Jomfru Ane Gade, og at der forbliver lukket de steder, der skal det. Men når man lukker restaurationerne i festgaden, stopper festen ikke: Festlighederne flytter forståeligt nok andre steder hen i bybilledet og på andre restaurationer – og det vil vi føre skærpet tilsyn med, så vi undgår en overtrædelse af forsamlingsforbuddet, og undgår at der opstår nye smittekæder.” 

 

Konsekvent indgriben 

Nordjyllands Politi vurderer løbende situationen, og tilrettelægger indsatsen og tiltag derefter – blandt andet har man mulighed for erklære andre områder for såkaldt hotspots, ligesom Jomfru Ane Gade har været.  

”Vi skrider konsekvent ind med sanktioner, eksempelvis bøder og lukning, hvor det bliver nødvendigt, og det gælder f.eks. hvis restriktionerne ikke overholdes på andre restaurationer i Aalborg – vi kommer i den næste tid til at patruljere intensivt i restaurationsmiljøet,” pointerer Claus Danø.   

Den forstående lukning af Jomfru Ane Gade i Aalborg gælder forventeligt fra torsdag og foreløbig i 14 dage.  

 

Pressens kontaktperson: 

* Claus Danø, politiinspektør, Nordjyllands Politi, 2269 1083
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 51738871

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

12. august 2022

Nordjyllands Politi

Ny måling: Nordjyderne føler sig generelt trygge

Næsten 9 ud af 10 nordjyder er trygge i deres nabolag, ligesom tilliden til Nordjyllands Politi, trods lidt lokale udsving, generelt set er høj. Det viser en måling af trygheden og tilliden til politiet i hele Danmark, som Justitsministeriet har gennemført. Der er dog stadig, mener nordjysk politidirektør, plads til forbedringer. Arbejdet med at sikre trygheden er nemlig en kontinuerlig indsats.

9. august 2022

Nordjyllands Politi

Klar tendens: Sommer-indbrud er i frit fald

Nordjyllands Politi har opgjort årets antal af sommer-indbrud i privat beboelse i politikredsen: I juli måned i år er der således aktuelt anmeldt 52 tilfælde af indbrud – til sammenligning var det tilsvarende tal i juli måned sidste år 71 indbruds-anmeldelser.

2. august 2022

Nordjyllands Politi

Livstegn fra efterlyst nordirsk mand – efterlysning aflyses

Nordjyllands Politi efterlyste onsdag i sidste uge en 29-årig nordirsk mand, der sidst var set i Aalborg den 13. juli. Denne efterlysning er dags dato, 2. august 2022, aflyst.

Forslag