Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

3. september 2021 08:26

Nu åbner nærstationerne i Aars og Brønderslev: Kig forbi


Tirsdag d. 14. september 2021 er der officiel åbning for de nye nærstationer i henholdsvis Aars og Brønderslev, hvor justitsminister Nick Hækkerup vil deltage. Og denne dag er der også åbnet hus for offentligheden. Alle er velkommen til at komme forbi.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Siden foråret – hvor det blev besluttet at oprette to nye nærstationer i Aars og Brønderslev som led i flerårsaftalen for politiet og anklagemyndigheden – har Nordjyllands Politi arbejdet på at klargøre lokalerne i Aars og i Brønderslev, så de kan huse en moderne politistation.   
 
Og dét arbejde er nu færdigt, og politikredsen er dermed klar til at åbne nærstationerne for nordjyderne. Det sker officielt d. 14. september 2021 først i Aars og derpå i Brønderslev, hvor også justitsminister Nick Hækkerup vil deltage. Justitsministeren siger: 
 
”Hvis vi vil have fat i kraven på de kriminelle, kræver det et politi, der er tæt på borgerne. Et politi, som kender lokalområdet godt, og måske også har en ide om, hvem de skal kontakte, hvis der har været ballade i gaden eller indbrud i et hus. Jeg tror på, at de nye nærstationer i Aars og Brønderslev kommer til at få stor betydning for den lokale tryghed, og jeg ser frem til at være med til de officielle åbninger d. 14. september.”

Ministeren åbner officielt nærstationen i Aars kl. ca. 09.35, mens han åbner nærstationen i Brønderslev kl. ca. 11.20. 

Nærstationer tæt på borgerne 

Politidirektør Anne Marie Roum Svendsen glæder sig over, at politikredsen nu kan slå dørene op til de to moderniserede nærstationer, der hver får seks fast tilknyttede lokalbetjente, ligesom der også er mulighed for, at politikredsens kørende beredskab kan arbejde fra nærstationerne.   
 
”Vores nye nærstationer med fast personale betyder, at vi som politi kan komme endnu tættere på nordjyderne. Vi bliver mere synlige i nærmiljøet, og vi ved, at det øger trygheden, når vi kan udføre vores opsøgende politiarbejde og anden borgerservice fra lokaler tæt på borgerne,” siger Anne Marie Roum Svendsen.
 
De to nye nærstationer vil have en åbningstid på mindst 15 timer. 
 

Alle er velkommen til åbent hus 

Og for at markere den officielle åbning vil der tirsdag 14. september 2021 være åbent hus først i Aars og derpå i Brønderslev. Man vil have mulighed for at se de spritnye nærstationer indefra, ligesom der uden for vil være mulighed for at se forskelligt politiudstyr: politibiler, motorcykler, politihunde, drone, m.m. Nordjyllands Politi byder i den forbindelse på en forfriskning. 
 
”Alle borgere – store som små – er velkommen til at kigge forbi og se vores nye rammer og samtidig se lidt nærmere på vores patruljebiler og udstyr, som vi i dagens anledning stiller frem foran de nye nærstationer,” opfordrer politidirektør Anne Marie Roum Svendsen.  

Borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen, siger: ”I Vesthimmerland ser vi meget frem til at åbne den nye nærpolitistation i Aars. Vi har længe kæmpet for øget politimæssig synlighed og tryghed, og derfor har vi også store forventninger til Nordjyllands Politis faste fysiske tilstedeværelse i vores kommune. At de samme betjente færdes i vores område vil helt sikkert øge kendskabet og samarbejdet mellem kommune og politi, hvilket også skaber grobund for større tryghed og politiets tilgængelighed for borgerne i Vesthimmerland.” 
 
Borgmester i Brønderslev Kommune, Mikael Klitgaard, siger om åbningen af den nye nærpolitistation i Brønderslev by: 
 
”Jeg har glædet mig, lige siden vi fik meddelelsen om nærpolitiet. Vi har længe været optaget af at få mere politi til Brønderslev. Vi ved, at det giver tryghed, og at det også virker præventivt. Igennem mange år har vi haft et fortrinligt samarbejde mellem Nordjyllands Politi og kommunen. Det samarbejde vil vi styrke ved, at en fast politimæssig bemanding kommer til at kende vores borgere endnu bedre. Så den 14. september bliver en rigtig god dag, som jeg vil opfordre vores borgere til at tage del i.” 
   

FAKTABOKS

Åbent hus – Nærstation Vesthimmerland

Adresse: Løgstørvej 14B, 9600 Aars  
Åbent hus for alle fra kl. 09.30 til 11.30, hvor der efter justitsministerens tale er mulighed for at se den nye nærstation indefra, ligesom man kan møde lokalbetjentene, hilse på en politihund og se politibil og politimotorcykel, m.m.   
Kl. 09.35-09.45: Justitsminister Nick Hækkerup holder tale og åbner nærstationen, hvorefter der er adgang for borgere.  
Politikredsen byder på forfriskninger til både børn og voksne. 
 

Åbent hus – Nærstation Brønderslev  

Adresse: Godsbanegade 14, 9700 Brønderslev 
Åbent hus for alle fra kl. 11.15 til 13.15, hvor der efter justitsministerens tale er mulighed for at se den nye nærstation indefra, ligesom man kan møde lokalbetjentene, hilse på en politihund og se politibil og politimotorcykel, m.m.   
Kl. 11.20-11.30: Justitsminister Nick Hækkerup holder tale og åbner nærstationen, hvorefter der er adgang for borgere.  
Politikredsen byder på forfriskninger til både børn og voksne.  
 

Særligt til pressen

Der vil på dagen være mulighed for interview med både justitsminister, politidirektør, borgmestre og de nye nærbetjente. Bemærk dog, at justitsminister og politidirektør har transporttid mellem Aars og Brønderslev kl. ca. 10 til 11. 
 

Pressens kontaktperson

* Christian Brinck, kommunikation, Nordjyllands Politi, 5135 6716
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

19. april 2024

Nordjyllands Politi

Tungvognskontrol på E45 viser plads til forbedringer

Tungvognscenter Nord afholdte, sammen med en række aktører, tungvognskontrol torsdag den 18. april 2024 nord for Randers på motorvej E45. Kontrollen afslørede plads til forbedringer.

18. april 2024

Nordjyllands Politi

Grundlovsforhør efter knivstik i Nørresundby

Der var formentlig tale om et sammenstød internt i det kriminelle miljø, da en 38-årig mand kort efter midnat, den 18. april 2024, blev stukket i brystet. Episoden fandt sted i et boligkvarter i Nørresundby. En 45-årig mistænkt blev kort efter hændelsen anholdt; han blev fremstillet i grundlovsforhør torsdag formiddag.

12. april 2024

Nordjyllands Politi

To mænd anholdt for indbrud

Nordjyllands Politi skred i nat, den 12. april 2024, til anholdelse af to mænd, som politiet mistænker for at stå bag flere tilfælde af indbrudskriminalitet begået forskellige steder i politikredsen i løbet af de sidste måneder.