Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

3. oktober 2023 11:16

Status på efterforskning af brag i Aalborg: skyldes kanonslag

Tirsdag den 3. oktober, klokken 02.45, modtog Nordjyllands Politi en anmeldelse om et højt brag og en brand på en butiksadresse i det centrale Aalborg. Brandvæsen og politi rykkede straks ud til stedet. Her kunne man konstatere, at der var røg i en opgang – og at alle personer var på vej ud af bygningen. Ingen mennesker er kommet til skade. Oplysninger i sagen skal gå til politiet på telefon 114.
Nordjyllands Politi indledte hurtigt en efterforskning, der har til formål at klarlægge de nærmere omstændigheder bag den alvorlige hændelse, herunder placering af et eventuelt strafferetlig ansvar.

Og en del tyder da også i øjeblikket på en forsætlig handling, lyder det fra lederen af efterforskningen, vicepolitiinspektør Frank Olsen, idet der var tale om et kanonslag, som blev bragt til sprængning inde på adressen. Sprængningen medførte dog ikke, at der opstod brand inde på adressen, om end der var røgudvikling.   

”Det viser vores fund og undersøgelser på gerningsstedet. Men et nærmere motiv eller mulige gerningspersoner kan vi ikke komme ind på på nuværende tidspunkt. Det skyldes et hensyn til vores arbejde. Vi er fortsat i færd med at efterforske og undersøge de nærmere omstændigheder, ” siger Frank Olsen.  

Det indebærer – blandt andet –  forhøringer, afhøringer, undersøgelser på gerningsstedet samt forskellige tekniske undersøgelser af en række spor.  

 

Frank Olsen tilføjer, at de foreløbige undersøgelser af politiets teknikere og Forsvarets sprængstofeksperter peger på, at ingen personer har været i direkte fare i forbindelse med sprængningen. Men efterforskningslederen pointerer: 

”Vi ser med stor alvor på sagen. Det er en rystende oplevelse for mange af de beboere, der bor i området – og det er en helt uacceptabel og potentielt farlig adfærd, såfremt man forsætligt har bragt et stykke fyrværkeri til sprængning inde i en bygning i tæt bebyggelse. Og har man set noget eller har informationer i sagen, så kan man ringe til os på telefon 114.”

Nordjyllands Politi vil, i forbindelse med de fortsatte efterforskningsskridt, være til stede på adressen og i området omkring den i de kommende timer.

 

Politiet har ingen yderligere kommentarer i øjeblikket. 


Brug for nogen at tale med? Uanset om du er offer, vidne eller pårørende, så står Offerrådgivningen i Nordjylland klar til at lytte og hjælpe dig videre. De har tavshedspligt, og du kan være anonym.
Ring 116 006 – døgnet rundt
Vor Frue Plads 6, 9000 Aalborg – alle dage 19-07.
Chat på offerraadgivning.dk


Pressens kontaktperson:

  • Frank Olsen, vicepolitiinspektør, Nordjyllands Politi, 5162 3993
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 51738871

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

30. november 2023

Nordjyllands Politi

Efterforskning afsluttet: Ingen straffesag efter motorvejsulykke – årsag var vejret

Politiets efterforskning af den tragiske transportulykke på Motorvej E45, der skete 15. december 2022, hvorved to personer afgik ved døden, er nu afsluttet efter et længere efterforskningsforløb, der grundigt skulle klarlægge alle relevante omstændigheder i forbindelse med ulykken.

30. november 2023

Nordjyllands Politi

Stor beredskabsøvelse afvikles i Hjørring

Onsdag den 6. december 2023 afholder myndighederne en større beredskabsøvelse på Hjørring Gymnasium. Der er tale om en såkaldt fuldskala-øvelse. En sådan øvelse indebærer et stort opbud af uniformeret personale samt af forskellige indsats-køretøjer. Derfor kan øvelsesaktiviteterne påvirke trafik og færdsel til og fra skolerne. Og øvelsesledelsen appellerer til borgernes forståelse for nødvendigheden af træning i virkelighedsnære omgivelser.

23. november 2023

Nordjyllands Politi

Politiet skrev 146 sager nær vejarbejde

Nordjyllands Politi har i dag, torsdag den 23. november 2023, gennemført en hastighedskontrol med Automatisk Trafik Kontrol (ATK), i forbindelse med vejarbejde i det nordgående spor på Nordjyske Motorvej i Aalborg. Kontrollen fandt sted i tidsrummet kl. ca. 05.00-10.30 og udmøntede sig i ikke færre end 146 sager.