Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

6. oktober 2021 12:52

Tricktyve aktuelt på spil: Pas på, hvis de ringer


Helt aktuelt oplever Nordjyllands Politi nogle særlige tilfælde af tricktyveri, hvor typisk ældre medborgere – bl.a. i området omkring Himmerland – bliver ringet op af en ukendt gerningsperson. Denne person forgiver at være fra borgerens bank og siger, at der skulle være problem med ens netbank. Men pas på: Det er fusk.

”Når de har ringet borgerne op, beder tricktyven om, at man har sit betalingskort klar, da der skulle være problem med deres netbank eller lignende. Herefter ringer en anden person på døren for at få udleveret kortet,” forklarer lederen af politiets efterforskning af sagen, politikommissær Mikkel Brügmann, der kraftigt understreger: 

”Lad være med at udlevere dit kort og kode til fremmede. Og kontakt straks os på 114, hvis du bliver udsat for det her. VI efterforsker aktuelt sagen, så alle anmeldelser er vigtige for os.”   
  
Nordjyllands Politi er aktuelt bekendt med flere anmeldelser med dette ”modus”, dvs. denne særlige fremgangsmåde, i Hobro, Mariager og Svenstrup. Og herunder er det desværre lykkes for tricktyvene at franarre borgerne nogle pengebeløb. Fem forhold er helt aktuelle – de er nemlig fra i går, d. 5. oktober 2021. Politiet efterforskning derfor sagerne massivt i øjeblikket – og derfor kan der også komme flere anmeldelser ind, når man får undersøgt sagerne til bunds.  

”Vi har på fornemmelsen, at det er kriminelle, som opererer i en større del af landet – og derfor kan de hurtigt være videre til andre områder: Vi afhører ofrene og mulige vidner og foretager en række efterforskningsskridt, f.eks. indhentning af overvågning og andre mulige spor sikres, så vi kan få de skydige stillet til regnskab for det her. Vi ved, at de opererer flere i forening,” siger politikommissær Mikkel Brügmann, der tilføjer, at det er en krænkende oplevelse for de enkelte borgere at blive udsat for den her type kriminalitet: 

”Så jeg vil gerne igen understrege, at man skal udvise agtpågivenhed: Lad vær med at udlevere dit kort eller kode til dem. Og ring straks til os på 114, hvis du oplever det her.”

Politikommissæren opfordrer til, at man også advarer ens forældre eller bedsteforældre, da det typisk er ældre medborgere, som tricktyvene udser sig. 

 

 

Pressens kontaktperson: 

Mikkel Brügmann, politikommissær, 5154 9858
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 51738871

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

12. august 2022

Nordjyllands Politi

Ny måling: Nordjyderne føler sig generelt trygge

Næsten 9 ud af 10 nordjyder er trygge i deres nabolag, ligesom tilliden til Nordjyllands Politi, trods lidt lokale udsving, generelt set er høj. Det viser en måling af trygheden og tilliden til politiet i hele Danmark, som Justitsministeriet har gennemført. Der er dog stadig, mener nordjysk politidirektør, plads til forbedringer. Arbejdet med at sikre trygheden er nemlig en kontinuerlig indsats.

9. august 2022

Nordjyllands Politi

Klar tendens: Sommer-indbrud er i frit fald

Nordjyllands Politi har opgjort årets antal af sommer-indbrud i privat beboelse i politikredsen: I juli måned i år er der således aktuelt anmeldt 52 tilfælde af indbrud – til sammenligning var det tilsvarende tal i juli måned sidste år 71 indbruds-anmeldelser.

2. august 2022

Nordjyllands Politi

Livstegn fra efterlyst nordirsk mand – efterlysning aflyses

Nordjyllands Politi efterlyste onsdag i sidste uge en 29-årig nordirsk mand, der sidst var set i Aalborg den 13. juli. Denne efterlysning er dags dato, 2. august 2022, aflyst.

Forslag