Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

7. marts 2022 11:54

Advarsel mod åbning af falske politi-e-mails

Lokalpolitiet i Frederikshavn har i de senere dage modtaget anmeldelser, hvor flere borgere anmelder, at de har fået e-mails tilsendt, hvoraf det fremgår, at afsender er Interpol.

Politikommissær Michael Elkjær fra politiet i Frederikshavn uddyber, at det af disse e-mails fremgår, at man er mistænkt for pædofili – og at man har 72 timer til at reagere på den modtagne e-mail.

Og såfremt man undlader at reagere, fremgår det videre af den falske mail, vil der blive  udsendt en international arrestordre på modtageren, ligesom man vil blive oprettet som seksualforbryder. Og afsenderen forsøger derefter, hvis man svarer, typisk at liste penge ud af modtageren. 

 

”Vi vil gerne opfordre til, at man som borger sletter den modtagne e-mail og ikke svarer det, såfremt man skulle modtage en sådan. Det er klart falsk, og der er tale om svindel,” siger Michael Elkjær, der understreger, at de falske e-mails bærer klart præg af, at det er anvendt Google translate i oversættelsen til dansk. 

 

Pressens kontaktperson

* Michael Elkjær, politikommissær, Nordjyllands Politi, 5171 9571

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

17. september 2024

Nordjyllands Politi

Stor øvelse på Læsø og til søs: Olieforurening i Kattegat

Onsdag den 25. september 2024 afholder myndighederne en såkaldt havmiljø-øvelse på Læsø samt ude i Kattegat umiddelbart syd for Læsø. Øvelsen skal blandt andet sikre indsatsledelsens samarbejde på tværs af myndigheder.

12. september 2024

Nordjyllands Politi

Mariagerfjord: Ny aftale mellem kommune og politi skal styrke indbrudsforebyggelse og tryghed

En ny partnerskabsaftale mellem Mariagerfjord Kommune, Nordjyllands Politi og Bo trygt skal øge borgernes tryghed og tvinge antallet af indbrud endnu længere ned.

4. september 2024

Nordjyllands Politi

Anholdelse i brandsag fra Frederikshavn

Nordjyllands Politi skred i går, den 3. september 2024, til anholdelse af en 19-årig mand fra Frederikshavns-området. Manden er sigtet for at have påsat en brand i beboelsesejendom beliggende i Rimmensgade Frederikshavn den 25. august 2024.