Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

10. februar 2021 08:39

Ny nærstation på Grønlands Torv åbner

Den 1. marts 2021 slår Nordjyllands Politi officielt dørene op for en helt nyindrettet nærstation på Grønlands Torv 1. Medarbejdere fra Forebyggelse Aalborg samt dele af politikredsens trafiksektion får arbejdssted i de nye rammer – og der vil ligeledes være åbent for borgerbetjening.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Ombygningen af lokalerne står nu færdigt, og allerede fra 8. februar 2021 er de første medarbejdere fra Nordjyllands Politi flyttet ind. De øvrige kolleger følger efter i løbet af februar måned – således at man kan åbne dørene for borgerekspedition fra marts måned, men politiets hverdag i de nye lokaler er allerede begyndt – i første omgang for medarbejderne fra forebyggelsessektionen.

Og det glæder politidirektør Anne Marie Roum Svendsen, der siger:

”Vores vigtige arbejde med kriminalitetsforebyggelse i Aalborg samler vi nu ét sted. Når vi på den måde forener kræfterne, så styrker vi vores indsats – til gavn for borgerne og ikke mindst for de unge i Aalborg. Vi får både styrket nærheden til borgerne og får givet vores forebyggelsesindsats et yderligere løft.”
Politidirektøren fremhæver, at lokalbetjentene løser opgaver i hele Aalborg, f.eks. udfører de opsøgende gadeplansarbejde, deltager i SSP-samarbejde, afholder foredrag om kriminalitetsforebyggelse og forestår bekymringssamler.

 

Skaber mere tryghed

Borgmester for Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen, siger om åbningen af nye nærstation:

 

”Jeg er rigtig glad for, at vi får en nærstation i det østlige Aalborg, for vi ved, at det skaber mere tryghed for borgerne at have politiet tæt på. Hele området er i en rivende, spændende og ikke mindst positiv udvikling – og dette er et af de gode tryghedsskabende tiltag for bydelen. Når borgere og politi ser hinanden i dagligdagen, kan de lettere samarbejde og få løst problemer i lokalområdet, inden de vokser sig store. Et tæt samarbejde mellem politi, kommune, boligforeningerne, frivillige foreninger og ikke mindst borgerne i området gør, at vi hurtigere kan reagere, når der er behov for det.”

Medarbejdere fra lokalerne i Sundhedens Hus i Aalborg Øst flytter også med over i de nye rammer på nærstationen på Grønlands Torv, men Nordjyllands Politi beholder et politikontor i Sundhedens Hus, som skal benyttes til afhøringer og møder.

Trafiksektionen følger trop

Senere på måneden flytter dele af trafiksektionen også ind på den nye nærstation. Der er tale om medarbejdere fra vejteknisk kontor samt de køreprøvesagkyndige – de civile køreprøvesagkyndige skal dog fraflytte igen sidst på året, da de skal arbejde for Færdselsstyrelsen. Men frem til i hvert fald 1. oktober 2021 skal køreskole-elever altså møde frem på Grønlands Torv, når de igen skal afvikle deres teori- og køreprøver – dog afhænger det af corona-situationen, hvilket der særskilt vil blive informeret om.

Sådan bliver borgerbetjeningen

Den nye nærstation åbner officielt d. 1. marts 2021, og åbningstiderne for borgerne vil i første omgang være tirsdage kl. 10 – 13 og torsdage kl. 14 – 17, ligesom der vil være åbent efter aftale, hvis man har behov for at tale med politiet.

”Desværre kan vi på grund af den aktuelle situation ikke afholde en officiel åbning af vores nye flotte rammer på Grønlands Torv, men vi håber, at vi får muligheden senere på året,” understreger politidirektør Anne Marie Roum Svendsen. 

Åbningstiderne på den nye nærstation vil kunne blive justeret i forhold til de konkrete behov.

 

Pressens kontaktperson

* Christian Brinck, presseansvarlig, Nordjyllands Politi, 5135 6716  

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Vi beklager. Dette indhold kan ikke vises.