Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

10. juni 2021 13:00

Seks personer anholdt i større politiaktion

Betjente fra Nordjyllands Politi er i løbet af i dag, d. 10. juni 2021, skredet til anholdelse af seks personer, som man mistænker for at stå bag et alvorligt overfald på en taxachauffør i det sydøstlige Aalborg d. 30. maj 2021. Flere ventes anholdt.

Politilogo på patruljebil

Foto: Niclas Jessen

Det meddeleler den ansvarlige for indsatsen, politikommissær Carsten Straszek, der tilføjer, at aktionen startede tidligt i morges: Her slog politiets efterforskere til og ransagede på i alt 9 adresser i Aalborg-området. Den første mistænkte blev anholdt kl. 06:45, mens den sjette mistænkte person blev anholdt kl. 10:38. Alle de anholdte er mænd i alderen 18-32 år, og de bor i Aalborg-området. 

Alle de anholdte er via politiets efterforskning i sagen sat i forbindelse med et groft overfald på en taxachauffør, der blev begået d. 30. maj 2021 kl. 03:00 på Sohngårdsholmsvej i Aalborg Sø. Taxachaufføren blev tildelt både knytnæveslag og slag med køller eller bat, ligesom der blev begået groft hærværk mod taxien, der både fik sine dæk punkteret samt blev slået på med bat eller køller.  

 

Helt uacceptabelt overfald

Politikommissær Carsten Straszek ser med tilfredshed på udfaldet af dagens anholdelsesaktion.

”Der er tale om et groft overfald på en taxachauffør. Den slags adfærd er helt uacceptabelt i det offentlige rum, så jeg tilfreds med, at vi i dag er skredet til anholdelser af en række mistænkte, så de kan blive stillet til ansvar for deres handlinger,” siger Carsten Straszek, der forventer, at der i den nærmeste fremtid kommer yderligere anholdelser i sagen. 
 
Der ventes et grundlovsforhør senere i dag i retten i Aalborg, og politikommissæren forventer, at flere af de anholdte vil blive fremstillet, sigtet for grov vold og for hærværk. 

”Det beror dog på en juridisk vurdering, hvor mange af de anholdte der bliver fremstillet i dag. Men vi opretholder sigtelsen mod alle de anholdte,” understreger Carsten Straszek.   

Politiet vil, af hensynet til efterforskningen af den alvorlige sag, formentlig begære dørlukning – og derfor kan politiet heller ikke udtale sig yderligere om sagen, herunder motiv til overfaldet. 

Nordjyllands Politi har ingen yderligere informationer på nuværende tidspunkt.  

 

Pressens kontaktperson: 

Carsten Straszek, politikommissær, Nordjyllands Politi, 6118 7594
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

12. marts 2024

Nordjyllands Politi

Efterforskning i drabssag fortsætter – 17-årig varetægtsfængslet

Den 17-årige unge mand, der sent i går aftes, den 11. marts 2024, blev anholdt af Nordjyllands Politi, er i dag, den 12. marts 2024, blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger frem til den 9. april 2024. Det skete ved et grundlovsforhør, som blev afviklet ved Retten i Hjørring. Fængslingen blev kæret til Landsretten.

12. marts 2024

Nordjyllands Politi

En person mere anholdt i alvorlig voldssag – en mand eftersøges fortsat

Yderligere én af de oprindeligt tre mænd, der den 19. februar 2024 blev efterlyst i offentligheden – fordi de sættes i forbindelse med voldeligt overfald i Aalborg – blev i går aftes anholdt af politifolk i Sydøstjyllands Politi.

12. marts 2024

Nordjyllands Politi

Drab i Hjallerup: Tryghedsskabende tiltag iværksættes – efterforskning fortsætter – grundlovsforhør

Nordjyllands Politi vil i løbet tirsdagen være synligt til stede i Hjallerup, hvor en 13-årig pige mandag aften blev dræbt. To formodede gerningspersoner blev kort efter anholdt. Den ene – en 13-årig pige – er blevet løsladt, mens en 17-årig ung mand fortsat er i politiets varetægt.