Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

12. januar 2022 12:36

Hjemmehjælper sigtet for omfattende tyverier mod ældre


Onsdag d. 5. januar 2022 slog efterforskere fra Nordjyllands Politi til og anholdt en mand på 62 år, ansat i Hjemmeplejen i Rebild Kommune, som man mistænker for adskillige tilfælde af tyverier mod ældre borgere i kommunen.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Det oplyser lederen af politiets efterforskning, politikommissær Mikkel Brügmann. 

Politikommissæren oplyser, at Nordjyllands Politi har efterforsket i sagen siden sidst i november på baggrund af en anmeldelse fra en borger, der fra sin bopæl i Rebild kommune havde været udsat for tyveri og fået stjålet jubilæumsmønter. Offeret havde mistanke til en 62-årig mandlig hjemmehjælper, der kom i hjemmet, idet hjemmehjælperen nemlig var den eneste, der havde været på stedet i gerningstidsrummet. 
 
”Derfor var der mistankegrundlag til, at vi kunne indlede en efterforskning mod den pågældende hjemmehjælper,” uddyber Mikkel Brügmann, der tilføjer, at det efterfølgende efterforskningsarbejde førte frem til, at politiets efterforskere onsdag d. 5. januar 2022 kunne slå til i sagen, og han fortsætter: 
 
”Den mistænkte blev anholdt på sin bopæl i Vesthimmerland, og han blev sigtet for tyveri. Ved samme lejlighed ransagede vi hans hjem,” opsummerer Mikkel Brügmann, og han tilføjer, at der ved politiets ransagning blev fundet mange forskellige smykker i form af fingerringe, halskæde, smykkeskrin, sølvtøj, julepynt, m.v.
 
Den mistænkte i sagen nægtede at have begået tyveriet hos den ældre borger, men han erkendte dog, at nogle af de andre effekter, som politiets efterforskere fandt ved ransagningen, var stjålet hos andre borgere i kommunen.

 

Effekter skal nu placeres

Politikommissær Mikkel Brügmann er tilfreds med, at man nu har pågrebet den mistænkte i sagen. Han siger:  

”Der er tale om kriminelle forhold, hvor man stjæler fra ældre og sårbare personer, som man tilmed har adgang til via sit erhverv. Det er helt uacceptabelt. Derfor er jeg tilfreds med, at vi har anholdt en person i sagen.” 

Politikommissæren hæfter sig også ved, at tyverisager af denne karakter kan være svære at opklare, da borgerne jo ikke dagligt kigger til deres sølvtøj eller gamle smykker. 

”Og derfor kan det være svært at forklare, hvordan og i hvilket tidsrum genstandene er forsvundet. Det er heller ikke sikkert, at alle tyverier er meldt til politiet endnu,” lyder det fra Mikkel Brügmann, der tilføjer, at der nu forestår et større opklaringsarbejde for at få placeret de forskellige effekter hos rette ejere. 
 
Bor man i området, og har man mistænke om, at man er udsat for et tyveri, så kan man ringe til politiet på 114.  
 

Rebild Kommune: 

Hos Rebild Kommune er meldingen, at man stadig kan være tryg ved de medarbejdere, der kommer fra kommunen. Chef for Center Pleje og Omsorg, Birgitta Sloth Christiansen udtaler i den forbindelse: 

”Vi er rigtig kede af denne sag, men vi er glade for, at det er blevet opdaget, så der kan blive taget hånd om det. Vores medarbejdere i hjemmeplejen er både dygtige og engagerede, og alle borgere kan trygt byde dem velkommen i deres hjem, også fremover. Men skulle der sidde nogen, der alligevel føler sig utrygge eller har spørgsmål, så er de velkommen til at ringe til hjemmeplejen på telefon 99 88 98 50 på hverdage mellem kl. 08.00-12.00.”

Den sigtede person i sagen er blevet løsladt efter, at politiet har afhørt ham – men han er fortsat sigtet i sagen, og der venter ham nu et retsligt efterspil. 

 

 

Pressens kontaktpersoner  

Mikkel Brügmann, politikommissær, Nordjyllands Politi, 5154 9858  
Birgitta Sloth Christiansen, chef for Center Pleje og Omsorg, Rebild Kommune, 30 10 57 20
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

24. januar 2022

Nordjyllands Politi

Tre personer løsladt efter slagsmål i Hjørring

Efterforskere fra politiet i Hjørring har arbejdet med sagen hele dagen, og herunder afhørt de tre personer – to mænd og en kvinde – der i går aftes, d. 23. januar, blev anholdt som følge af slagsmål omkring en adresse i Hjørring, hvor i alt 5 personer var impliceret. De tre anholdte er i dag, 24. januar, blevet løsladt.

21. januar 2022

Nordjyllands Politi

Mand varetægtsfængslet for bedrageri

Nordjyllands Politi har i går, 20. januar 2022, anholdt en 29-årig mand, som man mistænker for flere tilfælde af bedrageri over en længere periode.

14. januar 2022

Nordjyllands Politi

Hjælp politiet med at identificere potentielle tyvekoster

Nordjyllands Politi har i forbindelse med en tyveri-efterforskning hos en mistænkt d. 5. januar 2022 beslaglagt en større mængde af effekter, som politiet mener stammer fra tyveriforhold – og alle disse genstande, mest smykker, ønsker politiet nu at få tilbage i hænderne hos de rette ejerfolk via en efterlysning i offentligheden. De beslaglagte genstande stammer fra en sag, hvor politiet mistænker en person, der var ansat ved Hjemmeplejen i Rebild Kommune, for at stjæle fra ældre borgere i kommunen.