Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

15. juli 2021 15:51

Dieseltyve på spil: Pas på din olie

I løbet af især juni og nu igen her i juli har Nordjyllands Politikreds haft flere tilfælde af tyveri af dieselolie fra adresser i primært Vendsyssels-området.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Det oplyser politikommissær Claus Serup fra Nordjyllands Politi, der uddyber, at der er sket mindst syv tilfælde i juni, mens der er sket mindst to tilfælde i juli. 

Gerningsstederne har i juni været Jerup, Sæby, Fjerritslev og Sindal, mens de to seneste tilfælde i juli var 13. juli i Fjerritslev og 14. juli i Skagen. 

Fælles for tyverierne er, at det ofte er fra virksomheder, hvor der stjæles ganske store mængder olie fra enten olietanke på adresserne eller fra køretøjer, der holder parkeret på stederne. 

”En anmelder i Jerup fik stjålet 600 liter fyringsolie fra en indbygget tank, og der blev også stjålet fra to traktorer på stedet – og fra en adresse i Fjerritslev for nylig blev der stjålet 400-500 liter diesel fra nogle parkerede lastbiler,” nævner politikommissær Claus Serup som eksempler.
 
Politiet har optaget anmeldelser i alle sagerne om tyveri af dieselolie, men man har ikke umiddelbart mange spor at gå efter. Politiets gerningsstedsundersøgelser og sporsikring har ikke entydigt peget på nogle gerningspersoner.  

”Det kan være lokale – det kan være omrejsende kriminelle. Vi modtager gerne tip og information fra borgerne i sagerne på 114, og så vil jeg gerne anbefale, at man får gjort det sværere for tyven ved at låse sin olietank, hvis det er muligt,” understreger politikommissæren.

Sådan beskytter du dig mod dieseltyveri

•  Sikr gerne din tank mekanisk med lås
•  Stil køretøj enten helt ude af syne på sikret område eller på et område, så mange mennesker naturligt kan holde øje med køretøjet
•   Overvej, om din ejendom eller køretøjer fremstår som en åben invitation til tyveri, og om du nemt kan gøre noget ved det, så det ikke fremstår sådan

 

 

Pressens kontaktperson: 

* Claus Serup, politikommissær, Nordjyllands Politi, 6116 6783
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 51738871

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

25. november 2022

Nordjyllands Politi

Status på hundebid i eftersøgningssag

En politihund fra Nordjyllands Politi reddede sandsynligvis mandag aften en 32-årig kvindes liv i forbindelse med den omtalte eftersøgningssag fra Slettestrand. Her formåede hunden at finde kvinden i mørke og buskads under den store eftersøgningsindsats, som politiet iværksatte. I forbindelse med, at kvinden var indlagt på sygehuset på grund af hypotermi (underafkøling), konstaterede man, at hun havde mærker efter hundebid.

22. november 2022

Nordjyllands Politi

Mand sigtet for hvidvask og skatteunddragelse for store millionbeløb

Nordjyllands Politi har i går, den 21. november 2022, anholdt en mand, som man mistænker for hvidvask og skatteunddragelse for op mod 200 millioner kr.

21. november 2022

Nordjyllands Politi

Fem mistænkte indbrudstyve anholdt

Berigelse ved Nordjyllands Politi har tidligere i dag, den 21. november 2022, anholdt fem personer, som man mistænker for at stå bag flere tilfælde af de indbrud, der i den seneste tid har plaget borgerne i Aalborg-området.

Forslag