Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

15. juli 2021 15:51

Dieseltyve på spil: Pas på din olie

I løbet af især juni og nu igen her i juli har Nordjyllands Politikreds haft flere tilfælde af tyveri af dieselolie fra adresser i primært Vendsyssels-området.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Det oplyser politikommissær Claus Serup fra Nordjyllands Politi, der uddyber, at der er sket mindst syv tilfælde i juni, mens der er sket mindst to tilfælde i juli. 

Gerningsstederne har i juni været Jerup, Sæby, Fjerritslev og Sindal, mens de to seneste tilfælde i juli var 13. juli i Fjerritslev og 14. juli i Skagen. 

Fælles for tyverierne er, at det ofte er fra virksomheder, hvor der stjæles ganske store mængder olie fra enten olietanke på adresserne eller fra køretøjer, der holder parkeret på stederne. 

”En anmelder i Jerup fik stjålet 600 liter fyringsolie fra en indbygget tank, og der blev også stjålet fra to traktorer på stedet – og fra en adresse i Fjerritslev for nylig blev der stjålet 400-500 liter diesel fra nogle parkerede lastbiler,” nævner politikommissær Claus Serup som eksempler.
 
Politiet har optaget anmeldelser i alle sagerne om tyveri af dieselolie, men man har ikke umiddelbart mange spor at gå efter. Politiets gerningsstedsundersøgelser og sporsikring har ikke entydigt peget på nogle gerningspersoner.  

”Det kan være lokale – det kan være omrejsende kriminelle. Vi modtager gerne tip og information fra borgerne i sagerne på 114, og så vil jeg gerne anbefale, at man får gjort det sværere for tyven ved at låse sin olietank, hvis det er muligt,” understreger politikommissæren.

Sådan beskytter du dig mod dieseltyveri

•  Sikr gerne din tank mekanisk med lås
•  Stil køretøj enten helt ude af syne på sikret område eller på et område, så mange mennesker naturligt kan holde øje med køretøjet
•   Overvej, om din ejendom eller køretøjer fremstår som en åben invitation til tyveri, og om du nemt kan gøre noget ved det, så det ikke fremstår sådan

 

 

Pressens kontaktperson: 

* Claus Serup, politikommissær, Nordjyllands Politi, 6116 6783
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

25. maj 2022

Nordjyllands Politi

Fire unge varetægtsfængslet for groft røveri

Nordjyllands Politi skred i dag, d. 25. maj 2022, til anholdelse af fire unge mænd. De fire blev anholdt og sigtet for et groft røveri, der er begået i det centrale Aalborg mandag d. 9. maj 2022 kort før kl. 23.00. Alle fire blev derfor i dag fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Aalborg og fængslet i fire uger frem til 22. juni 2022.

23. maj 2022

Nordjyllands Politi

Efterforskning af voldtægts-anmeldelse afsluttet

Politiets efterforskning af voldtægtsanmeldelsen d. 29. april 2022 er nu afsluttet. Ingen voldtægt har fundet sted.

20. maj 2022

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi melder klar til karnevalsugen

Nordjyllands Politi forventer et stort antal feststemte deltagere til årets karneval; en begivenhed der har ligget i dvale siden 2019, på grund af coronaepidemien. De første optog starter allerede denne weekend med den internationale parade og børnekarnevallet, mens det helt store folkelige optog først er næste weekend, lørdag d. 28. maj 2022. Særligt ved sidstnævnte vil politiet være massivt til stede.