Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

19. maj 2024 08:24

Brand under intens efterforskning

Nordjyllands Politi modtog sent i går aftes, den 18. maj 2024 kl. 23.08, en anmeldelse om en brand på en gård i Bælum beliggende på adressen Nørrebjergvej. Politiet frygter, at beboerne kan være indebrændt. De nærmeste pårørende er underrettet.

Politiets sendte straks – sammen med brandslukningskøretøjet – adskillige patruljer frem til stedet, da anmeldelsen indgik til vagtcentralen, og man kunne konstatere, at stuehuset var overtændt af flammer, da man kom frem; og det var ikke muligt for røgdykkere at komme ind på grund af den særdeles kraftige ild. 

 

Slukningsarbejdet har således pågået hele natten, og efterslukningsarbejdet er fortsat i gang, hvorfor man ikke har kunne opnå adgang til selve ejendommen endnu. 

 

Nordjyllands Politi har i den forbindelse en efterforskning af de nærmere omstændigheder i gang, ligesom der er tilkaldt yderligere brandefterforskere, der skal hjælpe med at klarlægge, hvad der sket, og hvordan branden er opstået.

 

Vagtchef og politikommissær Ole Buus ved Nordjyllands Politi kan dog ikke gå i detaljer med politiets indledende efterforskningsskridt, der allerede er blevet foretaget. Men vagtchefen frygter, at beboerne – et ægtepar i 50’erne – tilmeldt adressen kan være indebrændt, da man ikke har kunne opnå kontakt til dem, ligesom man har kunnet konstatere, at beboernes køretøjer befinder sig på stedet.

 

”Vi kan således ikke endnu udtale os nærmere om brandårsag eller andre omstændigheder. Det er det, som vores efterforskningsarbejde fremadrettet skal klarlægge.”

 

Området omkring ejendommen er på nuværende tidspunkt afspærret, og bevogtes af styrker fra Hjemmeværnet, og det vil den være en rum tid endnu, indtil myndighedernes arbejde på stedet er tilendebragt.

 

Politiet har på nuværende tidspunkt ingen yderligere informationer i sagen.

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

11. juni 2024

Nordjyllands Politi

Politi og fogedret laver indsats i Frederikshavn og Brønderslev

Nordjyllands Politi vil sammen med fogeden nu nedbringe antallet af borgere i Frederikshavn og Brønderslev kommuner med gæld og verserende fogedsager.

10. juni 2024

Nordjyllands Politi

Brandtekniske undersøgelser afsluttet af brand

Nordjyllands Politi har nu afsluttet sine omfattende brandtekniske undersøgelser af den voldsomme brand i Bælum den 18. maj 2024, hvorved to personer afgik ved døden.

7. juni 2024

Nordjyllands Politi

21-årig mand idømt 5 års ubetinget fængsel i omfattende svindelsag

En 21-årig mand er ved i retten i Aalborg den 7. juni 2024 blevet idømt 5 års ubetinget fængsel i en særdeles omfattende sag om groft bedrageri og databedrageri for ca. 36 millioner kroner i alt. Over 1.000 personer er forurettede i sagen, der har krævet et tæt samarbejde mellem efterforskere og anklagemyndighed i Nordjyllands Politi.