Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

21. februar 2024 13:15

Flere anholdelser for indbrudstyveri

Efter et kortevarende, men dog intenst efterforskningsforløb, slog efterforskere fra Nordjyllands Politi i går, den 20. februar 2024, til på flere forskellige adresser i det nordjyske. Målet var at anholde mistænkte indbrudstyve. Og dét lykkedes. Blandt andet blev to mænd på henholdsvis 30 og 45 år frihedsberøvet – og de er i dag blevet fremstillet og fængslet i et grundlovsforhør.

”Vi har sigtet dem for flere tilfælde af indbrud begået i fritidshuse,” lyder det fra en tilfreds efterforskningsleder, politikommissær Ulf Munch Sørensen, der tilføjer, at mændene også er blevet sigtet for et forhold vedrørende et indbrud i en virksomhed.

Al kriminaliteten er begået i politikredsen.  

Politikommissæren fortæller, at betjentene som følge af efterforskningen ransagede på i alt syv adresser forskellige steder i Nordjylland. Og der blev blandt andet fundet en hel del designermøbler samt andre effekter. 

”Vi mistænker de to mænd for primært at have stjålet dem fra sommerhuse beliggende i det nordjyske.” 

Ud over de to sigtede, tilføjer Ulf Munch Sørensen, blev der ligeledes i går anholdt en 32-årig kvinde og en 38-årig mand fra lokalområdet, der også sættes i forbindelse med indbrudskriminaliteten. 

Dog blev først kvinden løsladt efter endt afhøring, ligesom den 38-årige mand også blev løsladt kort ved middagstid i dag, den 21. februar 2024. 

”Begge er dog fortsat sigtede i de sager, som de er blevet anholdt til,” pointerer politikommissæren. 

I dag, kl. 12.00, blev de to anholdte mænd, den 30- og 45-årige, fremstillet i et grundlovsforhør i retten i Aalborg med krav om fængsling – og det blev det, idet de fra dags dato blev varetægtsfængslet i fire uger. 

Imens anklagemyndigheden fremstiller de anholdte personer, fortsætter politiets efterforskning af sagens nærmere omstændigheder.  

”Og dét betyder,” lyder understrengningen slutteligt fra efterforskningslederen, ”at der vil kunne forekomme yderligere i sigtelser i sagen i takt med, at vores efterforskere får tilvejebragt nye oplysninger om mulige kriminelle forhold.” 


Pressens kontakt

Ulf Munch Sørensen, politikommissær, Nordjyllands Politi, 5141 1362

 

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

19. april 2024

Nordjyllands Politi

Tungvognskontrol på E45 viser plads til forbedringer

Tungvognscenter Nord afholdte, sammen med en række aktører, tungvognskontrol torsdag den 18. april 2024 nord for Randers på motorvej E45. Kontrollen afslørede plads til forbedringer.

18. april 2024

Nordjyllands Politi

Grundlovsforhør efter knivstik i Nørresundby

Der var formentlig tale om et sammenstød internt i det kriminelle miljø, da en 38-årig mand kort efter midnat, den 18. april 2024, blev stukket i brystet. Episoden fandt sted i et boligkvarter i Nørresundby. En 45-årig mistænkt blev kort efter hændelsen anholdt; han blev fremstillet i grundlovsforhør torsdag formiddag.

12. april 2024

Nordjyllands Politi

To mænd anholdt for indbrud

Nordjyllands Politi skred i nat, den 12. april 2024, til anholdelse af to mænd, som politiet mistænker for at stå bag flere tilfælde af indbrudskriminalitet begået forskellige steder i politikredsen i løbet af de sidste måneder.