Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

29. januar 2023 15:00

Efterforskning fortsætter – tryghedspatruljering iværksat


Store politistyrker fra Nordjyllands Politi efterforsker i øjeblikket massivt omstændighederne omkring den skudafgivelse, som politiets vagtcentral modtog anmeldelse om tidligere i dag, kl. 12:58. Ud over de massive efterforskningsskridt i selve sagen så har politiet iværksat en såkaldt tryghedsskabende patruljevirksomhed.

Sådan lyder det fra politikommissær Thomas Ottesen, der fra politiets kommandocentrale koordinerer den massive politiindsats, der både efterforskningsmæssigt og operativt i øjeblikket pågår. 

”Af hensynet til vores efterforskningsarbejde kan jeg ikke udtale mig i detaljer om vores konkrete undersøgelser, men formålet er, at vi skal belyse, hvad der sker før, under og efter skudafgivelsen,” fastslår Thomas Ottesen, der understreger, at politiets undersøgelser af de nærmere omstændigheder skal tilvejebringe et anholdelsesgrundlag af mistænkte personer. 

”Det er stort arbejde, der ligger foran os, og det skal foretages særdeles grundigt. Derfor kan vi ikke udtale os om mistænkte personer i øjeblikket, men jeg kan oplyse, at vi allerede nu forfølger en række spor.”  
 
Politiets undersøgelser i det centrale Aalborg på og omkring gerningsstedet pågår fortsat, og det kommer de til at gøre i rum tid endnu. 

 

 

Tryghedspatruljering iværksat 

Som en del af vores samlede indsats, pointerer politikommissæren, har vi også aktiveret vores såkaldt tryghedspatruljering. 

”Det betyder, at vores uniformerede patruljer er særligt synlige i hele Aalborg i almindelighed, og selvfølgelig omkring Vesterbro i særdeleshed,” siger Thomas Otttesen, der tilføjer:

”Skyderi midt på en central gade, hvor byens borgere skal kunne bevæge sig trygt, er helt uacceptabelt; derfor vil jeg også gerne understrege, at hvis man som borger er blevet utryg som følge af dagens alvorlige skudepisode, så er man velkommen til at kontakte os: enten på 114 eller rette henvendelse til vores patruljer på gaden. Vi er her for at hjælpe alle.” 

 

Vidner skal ringe 114 

Nordjyllands Politi efterlyser fortsat vidner i sagen, så hvis man har set eller hørt noget, så skal man ringe til politiet på telefon 114. 

”Ring, hvis du har set eller hørt noget. Når vi efterforsker en sag, så er mange oplysninger relevante for os: De hjælper os med at fastlægge et hændelsesforløb – og dermed også stille de ansvarlige personer til regnskab for deres handlinger.”   

Den person, en mand, der er ramt af skud, behandles fortsat på hospitalet, og politiet har ingen yderligere oplysninger om hans tilstand i øjeblikket. 

Politiet har ingen yderligere oplysninger vedrørende den igangværende efterforskning. 

”Vi melder ud, når vi har mulighed for det,” slutter Thomas Ottesen. 


KSN telefon, 4022 1240 
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

19. april 2024

Nordjyllands Politi

Tungvognskontrol på E45 viser plads til forbedringer

Tungvognscenter Nord afholdte, sammen med en række aktører, tungvognskontrol torsdag den 18. april 2024 nord for Randers på motorvej E45. Kontrollen afslørede plads til forbedringer.

18. april 2024

Nordjyllands Politi

Grundlovsforhør efter knivstik i Nørresundby

Der var formentlig tale om et sammenstød internt i det kriminelle miljø, da en 38-årig mand kort efter midnat, den 18. april 2024, blev stukket i brystet. Episoden fandt sted i et boligkvarter i Nørresundby. En 45-årig mistænkt blev kort efter hændelsen anholdt; han blev fremstillet i grundlovsforhør torsdag formiddag.

12. april 2024

Nordjyllands Politi

To mænd anholdt for indbrud

Nordjyllands Politi skred i nat, den 12. april 2024, til anholdelse af to mænd, som politiet mistænker for at stå bag flere tilfælde af indbrudskriminalitet begået forskellige steder i politikredsen i løbet af de sidste måneder.