Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

29. januar 2023 15:00

Efterforskning fortsætter – tryghedspatruljering iværksat


Store politistyrker fra Nordjyllands Politi efterforsker i øjeblikket massivt omstændighederne omkring den skudafgivelse, som politiets vagtcentral modtog anmeldelse om tidligere i dag, kl. 12:58. Ud over de massive efterforskningsskridt i selve sagen så har politiet iværksat en såkaldt tryghedsskabende patruljevirksomhed.

Sådan lyder det fra politikommissær Thomas Ottesen, der fra politiets kommandocentrale koordinerer den massive politiindsats, der både efterforskningsmæssigt og operativt i øjeblikket pågår. 

”Af hensynet til vores efterforskningsarbejde kan jeg ikke udtale mig i detaljer om vores konkrete undersøgelser, men formålet er, at vi skal belyse, hvad der sker før, under og efter skudafgivelsen,” fastslår Thomas Ottesen, der understreger, at politiets undersøgelser af de nærmere omstændigheder skal tilvejebringe et anholdelsesgrundlag af mistænkte personer. 

”Det er stort arbejde, der ligger foran os, og det skal foretages særdeles grundigt. Derfor kan vi ikke udtale os om mistænkte personer i øjeblikket, men jeg kan oplyse, at vi allerede nu forfølger en række spor.”  
 
Politiets undersøgelser i det centrale Aalborg på og omkring gerningsstedet pågår fortsat, og det kommer de til at gøre i rum tid endnu. 

 

 

Tryghedspatruljering iværksat 

Som en del af vores samlede indsats, pointerer politikommissæren, har vi også aktiveret vores såkaldt tryghedspatruljering. 

”Det betyder, at vores uniformerede patruljer er særligt synlige i hele Aalborg i almindelighed, og selvfølgelig omkring Vesterbro i særdeleshed,” siger Thomas Otttesen, der tilføjer:

”Skyderi midt på en central gade, hvor byens borgere skal kunne bevæge sig trygt, er helt uacceptabelt; derfor vil jeg også gerne understrege, at hvis man som borger er blevet utryg som følge af dagens alvorlige skudepisode, så er man velkommen til at kontakte os: enten på 114 eller rette henvendelse til vores patruljer på gaden. Vi er her for at hjælpe alle.” 

 

Vidner skal ringe 114 

Nordjyllands Politi efterlyser fortsat vidner i sagen, så hvis man har set eller hørt noget, så skal man ringe til politiet på telefon 114. 

”Ring, hvis du har set eller hørt noget. Når vi efterforsker en sag, så er mange oplysninger relevante for os: De hjælper os med at fastlægge et hændelsesforløb – og dermed også stille de ansvarlige personer til regnskab for deres handlinger.”   

Den person, en mand, der er ramt af skud, behandles fortsat på hospitalet, og politiet har ingen yderligere oplysninger om hans tilstand i øjeblikket. 

Politiet har ingen yderligere oplysninger vedrørende den igangværende efterforskning. 

”Vi melder ud, når vi har mulighed for det,” slutter Thomas Ottesen. 


KSN telefon, 4022 1240 
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 51738871

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

6. juni 2023

Nordjyllands Politi

Stor beredskabsøvelse afholdes 8. juni

Torsdag den 8. juni 2023 sidst på eftermiddagen afholder myndighederne og nogle timer frem en større øvelse, benævnt Tordenskjold, hvor en lang række beredskaber testes i et realistisk øvelses-scenarie. Denne gang foregår øvelsen på og omkring Port of Aalborg på Nefovej i Vodskov. Borgerne har altså ingen grund til bekymring, hvis de oplever udrykningskørsel i området, mens øvelsen pågår.

31. maj 2023

Nordjyllands Politi

Bred indsats mod ulovlige knallerter i Nordjylland

Øget opmærksomhed i det daglige beredskab samt en række målrettede aktioner mod ulovlige knallerter, i maj måned. Det er den indsats, Nordjyllands Politi har lagt for dagen i anledning af, at knallertsæsonen er godt i gang.

27. maj 2023

Nordjyllands Politi

Aalborg karneval - Politiet gør status.

Kildeparken er ved at være tømt for gæster og karnevalsgæsterne er på vej hjem.

Forslag