Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

29. januar 2023 14:22

Skudafgivelse i Aalborg – massiv efterforskning pågår

Nordjyllands Politi modtog i dag, søndag den 29. januar 2023 kl. 12:58, en anmeldelse om et tilfælde af skyderi. Skyderiet er sket på Vesterbro, der er beliggende i det centrale Aalborg. Der er, efter politiets foreløbige oplysninger, tale om skudafgivelse fra en bil til en anden. En person er såret af skud.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Det oplyser vagtchef, politikommissær Thomas Ottesen. 

Den sårede, en mand, er ramt af formentlig to skud, og han behandles som følge deraf på sygehuset. Hans tilstand er for nuværende ukendt, så hans situation har politiet ingen yderligere kommentarer til for nuværende.   

”Vi er i øjeblikket massivt til stede med adskillige patruljer i hele Aalborg og på Vesterbro i særdeleshed. Vi har i øjeblikket afspærret området omkring gerningsstedet på Vesterbro, og det beder vi om borgernes forståelse for,” siger vagtchefen, Thomas Ottesen.

 

Stor efterforskning foran politiet 

Det skyldes, at politiet lige nu skal efterforske omstændighederne omkring skudafgivelsen massivt. 

Hele hændelsesforløbet før, under og efter afdækkes grundigt, og det kræver undersøgelser på stedet af store politistyrker, ligesom der vil være politiet i området, der foretager forskellige forhøringer og andre typer af undersøgelser, for eksempel indhentelse af overvågningsmateriale eller andre informationer af betydning for sagens opklaring.  

”Derfor kan vi heller ikke kommentere eller oplyse nærmere om mulige gerningspersoner eller om den sårede mand og deres relationer. Det er blandt andet dét, som vores efterforskningsskridt i sagen skal afdække,” understreger vagtchefen. ”Men det er alvorligt med skyderi i det offentlige rum. Og vi efterforsker massivt at for pågribe mistænkte. Også af den grund alene er vi massivt til stede – for at skabe tryghed for byens borgere. Alle skal vide, at vi tager massivt hånd om den her sag: Skyderi på gaden er helt uacceptabelt.” 

Politiet vil være særligt synlige i hele Aalborg i mange timer fremover, mens undersøgelserne pågår. 

 

Oplysninger skal gives på 114

Thomas Ottesen pointerer derfor også, at man meget gerne hører fra borgere, der måtte have set noget eller have andre informationer af betydning for politiets arbejde med sagen.

”Ring til os på telefon 114, hvis du har oplysninger i sagen,” lyder den klare opfordring fra politikommissæren. 

Politiet har ingen yderligere informationer på nuværende tidspunkt, men så snart politiets efterforskningsskridt tilvejebringer flere validerede oplysninger, så vil politiet, efter en konkret vurdering, frigive relevante dele heraf til offentligheden. 


KSN pressetelefon, 4022 1240 


Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

12. marts 2024

Nordjyllands Politi

Efterforskning i drabssag fortsætter – 17-årig varetægtsfængslet

Den 17-årige unge mand, der sent i går aftes, den 11. marts 2024, blev anholdt af Nordjyllands Politi, er i dag, den 12. marts 2024, blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger frem til den 9. april 2024. Det skete ved et grundlovsforhør, som blev afviklet ved Retten i Hjørring. Fængslingen blev kæret til Landsretten.

12. marts 2024

Nordjyllands Politi

En person mere anholdt i alvorlig voldssag – en mand eftersøges fortsat

Yderligere én af de oprindeligt tre mænd, der den 19. februar 2024 blev efterlyst i offentligheden – fordi de sættes i forbindelse med voldeligt overfald i Aalborg – blev i går aftes anholdt af politifolk i Sydøstjyllands Politi.

12. marts 2024

Nordjyllands Politi

Drab i Hjallerup: Tryghedsskabende tiltag iværksættes – efterforskning fortsætter – grundlovsforhør

Nordjyllands Politi vil i løbet tirsdagen være synligt til stede i Hjallerup, hvor en 13-årig pige mandag aften blev dræbt. To formodede gerningspersoner blev kort efter anholdt. Den ene – en 13-årig pige – er blevet løsladt, mens en 17-årig ung mand fortsat er i politiets varetægt.