Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

29. september 2022 12:03

Sigtelse for databedrageri mod Pinderup Træpiller

Nordjyllands Politi rejste i torsdags, den 22. september 2022, sigtelser for databedrageri mod personkredsen bag virksomheden Pinderup Træpiller. Samtidig efterforsker politiet også trusler mod de sigtede i sagen.

Sigtelserne for databedrageri skete på baggrund af, oplyser efterforskningsleder og politikommissær Jan Brun Sørensen, at politiet den 21. september 2022 foretog beslaglæggelse af indestående hos de to sigtede personer bag virksomheden samt ved betalingsplatform, der er forbundet til en konto ejet af de sigtede.  
 

Trusler mod sigtede 

Politikommissær Jan Brun Sørensen kan desuden oplyse, at Nordjyllands Politi har modtaget flere anmeldelser om trusler, der er rettet mod personkredsen bag Pinderup Træpiller som følge af manglende tilbagebetaling af annullerede bestillinger. 
 
”Dette er selvsagt slet ikke muligt, da vi har beslaglagt pengene i forbindelse med vores efterforskningsarbejde,” fastslår Jan Brun Sørensen, der i næste moment minder om, at trusler kan være en overtrædelse af straffeloven bestemmelser herom: 
 
”Trusler er helt uacceptable, og de sager kommer vi også til at forfølge,” siger Jan Brun Sørensen, der tilføjer, at truslerne har været en belastning for de sigtedes familier: 

”Det bør man afstå fra, straks.” 
 

Efterforskning fortsætter 

Politikommissæren understreger, at man nu skal lade politiet passe sit arbejde med at efterforske sagen om databedrageri. Nordjyllands Politi kan dog, af hensynet til den aktuelle efterforskning mod virksomheden, ikke udtale sig i detaljer om denne sags videre forløb. 
 
”Jeg kan kun i relation til sagen sige, at der fortsat pågår en efterforskning, som har til formål at fastlægge, om der er grundlag for at opretholde sigtelserne for databedrageri,” lyder det fra Jan Brun Sørensen, der i den forbindelse understreger, at personerne i sagen er sigtede og ikke dømt. 
 
”En sigtelse er ikke det samme som, at man er skyldig. Det afgør kun retten. Det handler også om, at de som sigtede får nogle rettigheder sammen med sigtelsen, f.eks. bistand fra forsvarsadvokat, mens vi efterforsker mod dem.” 
 
Jan Brun Sørensen kan heller ikke udtale sig om efterforskningens forventede tidsmæssige udstrækning. 
 
”Vores arbejde fortsætter, indtil sagen er fuldt belyst,” pointerer politikommissæren. 
 

Pressens kontaktperson:

* Jan Brun Sørensen, politikommissær, Nordjyllands Politi, 2565 8143
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 51738871

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

8. december 2022

Nordjyllands Politi

Politiet advarer unge: Lad ikke andre bruge din telefon i nattelivet

Nordjyllands Politi ser en ny fremgangsmåde brede sig i nattelivet, hvor svindlere gør unge til ’muldyr’. Derfor råber politiet nu vagt i gevær og håber at nå ud til de unge med især ét centralt budskab.

1. december 2022

Nordjyllands Politi

Hjørring: Politiet søger særligt vidne i voldtægtssag

Nordjyllands Politi modtog den 21. november 2022 en anmeldelse om, at en pige under 15 år er blevet udsat for voldtægt i Christiansgave Park i Hjørring den 21. august 2022. Nu søger politiet et særligt vidne i sagen.

25. november 2022

Nordjyllands Politi

Status på hundebid i eftersøgningssag

En politihund fra Nordjyllands Politi reddede sandsynligvis mandag aften en 32-årig kvindes liv i forbindelse med den omtalte eftersøgningssag fra Slettestrand. Her formåede hunden at finde kvinden i mørke og buskads under den store eftersøgningsindsats, som politiet iværksatte. I forbindelse med, at kvinden var indlagt på sygehuset på grund af hypotermi (underafkøling), konstaterede man, at hun havde mærker efter hundebid.

Forslag