Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

30. marts 2021 10:08

Flere personer anholdt for brandstiftelse


Nordjyllands Politi anholdt i går, 29. marts 2021, 5 personer, som blandt andet sigtes for brandstiftelse i Aalborg i november sidste år. Alle de anholdte er her til morgen fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Aalborg med krav om varetægtsfængsling.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Der er tale om fem mænd mellem 21 år og 48 år, og politiet skred i går til anholdelserne, fordi man sætter dem i forbindelse med en påsat bilbrand i en indkørsel, der blev begået i det sydøstlige Aalborg d. 29. november 2020.

”Det er et længere efterforskningsarbejde, der ligger til grund for anholdelserne i går og fremstillingerne af de mistænkte i dag. Brandstiftelse er en alvorlig sag, der kan få tragiske følger, så er jeg tilfreds med, at vi nu har et grundlag for at fremstille fem mistænkte,” siger efterforskningsleder, politikommissær Kenneth Rodam.

 

Selve sagen 

Sagen, som de anholdte sættes i forbindelse med, stammer tilbage fra søndag d. 29. november 2020 ca. kl. 19.50, hvor Nordjyllands Politi modtog en melding om en personbil, der var i brand på Mylius Erichsens Vej i Aalborg Sø. 

Branden blev hurtigt opdaget og slukket, inden den bredte sig til beboelse.  

Siden har politiet efterforsket branden, da man formodede, at bilbranden var påsat, hvilket blev bekræftet af den efterfølgende gerningsstedsundersøgelse. Ingen personer kom noget til under branden. 

 

Flere straffelovsovertrædelser

De anholdte sigtes alle for at overtræde § 181 i straffeloven, der handler om forsætlig brandstiftelse, mens der også er grundlag for at sigte nogle af dem for ulovlig tvang, ligesom én sigtes for forsøg på kvalificeret brandstiftelse efter § 180 og for forsøg på grov vold. 

Politiet anmodede af hensynet til efterforskningen Retten i Aalborg om lukkede døre.

I sagen sidder der i forvejen en person varetægtsfængslet. 

 

Pressens kontaktperson:

*Kenneth Rodam, politikommissær, Nordjyllands Politi, 4026 6195
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

9. maj 2021

Nordjyllands Politi

Demonstration i Aalborg er slut

Efter taler og musik i Kildeparken er ’Men in Blacks’ demonstration i Aalborg lørdag aften den 8. maj 2021 nu slut. Deltagerne er på vej hjem i god ro og orden, meddeler Nordjyllands Politi.

8. maj 2021

Nordjyllands Politi

Status på demonstration: en person anholdt, flere sigtede

’Men in Black’ har færdiggjort deres optog i Aalborgs gader her til aften lørdag den 8. maj 2021. En person er anholdt, flere er sigtede. Nordjyllands Politi er fortsat til stede, mens demonstrationen fortsætter i Kildeparken.

8. maj 2021

Nordjyllands Politi

Demonstration i Aalborg – derfor mere politi i byen lørdag aften

Lørdag aften den 8. maj 2021 er der anmeldt en demonstration i Aalborg, og byens borgere vil derfor se mere politi i gaderne end normalt.