Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

30. marts 2021 10:08

Flere personer anholdt for brandstiftelse


Nordjyllands Politi anholdt i går, 29. marts 2021, 5 personer, som blandt andet sigtes for brandstiftelse i Aalborg i november sidste år. Alle de anholdte er her til morgen fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Aalborg med krav om varetægtsfængsling.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Der er tale om fem mænd mellem 21 år og 48 år, og politiet skred i går til anholdelserne, fordi man sætter dem i forbindelse med en påsat bilbrand i en indkørsel, der blev begået i det sydøstlige Aalborg d. 29. november 2020.

”Det er et længere efterforskningsarbejde, der ligger til grund for anholdelserne i går og fremstillingerne af de mistænkte i dag. Brandstiftelse er en alvorlig sag, der kan få tragiske følger, så er jeg tilfreds med, at vi nu har et grundlag for at fremstille fem mistænkte,” siger efterforskningsleder, politikommissær Kenneth Rodam.

 

Selve sagen 

Sagen, som de anholdte sættes i forbindelse med, stammer tilbage fra søndag d. 29. november 2020 ca. kl. 19.50, hvor Nordjyllands Politi modtog en melding om en personbil, der var i brand på Mylius Erichsens Vej i Aalborg Sø. 

Branden blev hurtigt opdaget og slukket, inden den bredte sig til beboelse.  

Siden har politiet efterforsket branden, da man formodede, at bilbranden var påsat, hvilket blev bekræftet af den efterfølgende gerningsstedsundersøgelse. Ingen personer kom noget til under branden. 

 

Flere straffelovsovertrædelser

De anholdte sigtes alle for at overtræde § 181 i straffeloven, der handler om forsætlig brandstiftelse, mens der også er grundlag for at sigte nogle af dem for ulovlig tvang, ligesom én sigtes for forsøg på kvalificeret brandstiftelse efter § 180 og for forsøg på grov vold. 

Politiet anmodede af hensynet til efterforskningen Retten i Aalborg om lukkede døre.

I sagen sidder der i forvejen en person varetægtsfængslet. 

 

Pressens kontaktperson:

*Kenneth Rodam, politikommissær, Nordjyllands Politi, 4026 6195
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 51738871

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

12. august 2022

Nordjyllands Politi

Ny måling: Nordjyderne føler sig generelt trygge

Næsten 9 ud af 10 nordjyder er trygge i deres nabolag, ligesom tilliden til Nordjyllands Politi, trods lidt lokale udsving, generelt set er høj. Det viser en måling af trygheden og tilliden til politiet i hele Danmark, som Justitsministeriet har gennemført. Der er dog stadig, mener nordjysk politidirektør, plads til forbedringer. Arbejdet med at sikre trygheden er nemlig en kontinuerlig indsats.

9. august 2022

Nordjyllands Politi

Klar tendens: Sommer-indbrud er i frit fald

Nordjyllands Politi har opgjort årets antal af sommer-indbrud i privat beboelse i politikredsen: I juli måned i år er der således aktuelt anmeldt 52 tilfælde af indbrud – til sammenligning var det tilsvarende tal i juli måned sidste år 71 indbruds-anmeldelser.

2. august 2022

Nordjyllands Politi

Livstegn fra efterlyst nordirsk mand – efterlysning aflyses

Nordjyllands Politi efterlyste onsdag i sidste uge en 29-årig nordirsk mand, der sidst var set i Aalborg den 13. juli. Denne efterlysning er dags dato, 2. august 2022, aflyst.

Forslag