Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

30. august 2021 17:38

Overtrædelser på køre-hviletidsområdet kostede dyrt

Tungvogncenter Nord (TCN) ved Nordjyllands Politi har aktuelt en sag, hvor en vognmand fra Hanstholm og dennes ansatte chauffører har undladt påkrævede registreringer i lastbilernes såkaldte takografer, dvs. fartskiver. TCNs efterforskning i sagen har resulteret i alt 59 sigtelser til vognmanden, og 53 sigtelser fordelt på 12 chauffører.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

”Og den slags overtrædelser koster altså dyrt,” fastslår Claus Kjær-Pedersen fra Nordjyllands Politi, der pointerer, at de nævnte sigtelser totalt set gør, at den samlede bødepåstand løber op på cirka 650.000 kr. 

Overtrædelserne – der vedrører Europa-parlamentets og Rådets forordning nr. 165 fra 2014 (Takografforrodningen) og Europa-parlamentets og Rådets forordning nr. 561 fra 2006 – er foregået over en periode på cirka en måned i starten af 2021.

Handler om trafiksikkerhed 

Fartskiver, der også kaldes for takografer, registrerer hastighed og køre- og hviletiden – og det gør dem til vigtige for trafiksikkerheden. Forud for denne sag er der derfor lagt et stort arbejde i at udrede overtrædelserne via særligt en kollega i Tungvognscenter Nord, som er tilknyttet den almindelige vejsidekontrol, oplyser politikommissær Claus Kjær-Pedersen, der understreger, at kontrollen overordnet set handler om trafiksikkerhed og om at begrænse antallet af udmattede lastbilchauffører på de danske og europæiske veje. 

”Det handler om at skabe tryghed på vejnettet. Derudover er reglerne indrettet til at skabe lige konkurrencevilkår for vognmændene,” tilføjer politikommissærClaus Kjær-Pedersen. 

Sagen er stadig under efterforskning, og de implicerede chauffører og vognmanden har ikke endeligt taget stilling til sigtelserne. 

 

Pressens kontaktperson: 

* Claus Kjær-Pedersen, politikommissær, Nordjyllands Politi, 4012 6286

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

20. oktober 2021

Nordjyllands Politi

Mange lommetyverier i Aalborg – pas på dine ting, når du går i byen

Der er kommet godt gang i nattelivet igen, og det kan mærkes på antallet af lomme- og tasketyverier. Især i Jomfru Ane Gade i Aalborg, hvor der har været omkring 65 tilfælde af sådanne tyverier i løbet af september og oktober.

11. oktober 2021

Nordjyllands Politi

Voldtægtssag i Hobro: Vidner efterlyses

Lørdag eftermiddag, d. 9. oktober 2021, modtog Nordjyllands Politi en anmeldelse om voldtægt, der var sket tidligere lørdag, nemlig omkring kl. 02.45 på Torvet, Adelgade i Hobro. Har du set noget i tidsrummet, så ring til politiet 114.

6. oktober 2021

Nordjyllands Politi

Tricktyve aktuelt på spil: Pas på, hvis de ringer

Helt aktuelt oplever Nordjyllands Politi nogle særlige tilfælde af tricktyveri, hvor typisk ældre medborgere – bl.a. i området omkring Himmerland – bliver ringet op af en ukendt gerningsperson. Denne person forgiver at være fra borgerens bank og siger, at der skulle være problem med ens netbank. Men pas på: Det er fusk.