Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

30. august 2021 17:38

Overtrædelser på køre-hviletidsområdet kostede dyrt

Tungvogncenter Nord (TCN) ved Nordjyllands Politi har aktuelt en sag, hvor en vognmand fra Hanstholm og dennes ansatte chauffører har undladt påkrævede registreringer i lastbilernes såkaldte takografer, dvs. fartskiver. TCNs efterforskning i sagen har resulteret i alt 59 sigtelser til vognmanden, og 53 sigtelser fordelt på 12 chauffører.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

”Og den slags overtrædelser koster altså dyrt,” fastslår Claus Kjær-Pedersen fra Nordjyllands Politi, der pointerer, at de nævnte sigtelser totalt set gør, at den samlede bødepåstand løber op på cirka 650.000 kr. 

Overtrædelserne – der vedrører Europa-parlamentets og Rådets forordning nr. 165 fra 2014 (Takografforrodningen) og Europa-parlamentets og Rådets forordning nr. 561 fra 2006 – er foregået over en periode på cirka en måned i starten af 2021.

Handler om trafiksikkerhed 

Fartskiver, der også kaldes for takografer, registrerer hastighed og køre- og hviletiden – og det gør dem til vigtige for trafiksikkerheden. Forud for denne sag er der derfor lagt et stort arbejde i at udrede overtrædelserne via særligt en kollega i Tungvognscenter Nord, som er tilknyttet den almindelige vejsidekontrol, oplyser politikommissær Claus Kjær-Pedersen, der understreger, at kontrollen overordnet set handler om trafiksikkerhed og om at begrænse antallet af udmattede lastbilchauffører på de danske og europæiske veje. 

”Det handler om at skabe tryghed på vejnettet. Derudover er reglerne indrettet til at skabe lige konkurrencevilkår for vognmændene,” tilføjer politikommissærClaus Kjær-Pedersen. 

Sagen er stadig under efterforskning, og de implicerede chauffører og vognmanden har ikke endeligt taget stilling til sigtelserne. 

 

Pressens kontaktperson: 

* Claus Kjær-Pedersen, politikommissær, Nordjyllands Politi, 4012 6286

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 51738871

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

8. december 2022

Nordjyllands Politi

Politiet advarer unge: Lad ikke andre bruge din telefon i nattelivet

Nordjyllands Politi ser en ny fremgangsmåde brede sig i nattelivet, hvor svindlere gør unge til ’muldyr’. Derfor råber politiet nu vagt i gevær og håber at nå ud til de unge med især ét centralt budskab.

1. december 2022

Nordjyllands Politi

Hjørring: Politiet søger særligt vidne i voldtægtssag

Nordjyllands Politi modtog den 21. november 2022 en anmeldelse om, at en pige under 15 år er blevet udsat for voldtægt i Christiansgave Park i Hjørring den 21. august 2022. Nu søger politiet et særligt vidne i sagen.

25. november 2022

Nordjyllands Politi

Status på hundebid i eftersøgningssag

En politihund fra Nordjyllands Politi reddede sandsynligvis mandag aften en 32-årig kvindes liv i forbindelse med den omtalte eftersøgningssag fra Slettestrand. Her formåede hunden at finde kvinden i mørke og buskads under den store eftersøgningsindsats, som politiet iværksatte. I forbindelse med, at kvinden var indlagt på sygehuset på grund af hypotermi (underafkøling), konstaterede man, at hun havde mærker efter hundebid.

Forslag