Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

18. juni 2021 13:31

Dom: 29-årig mand fik 1 års ubetinget fængsel for hærværk mod jødisk kirkegård

En 29-årig mand er i dag fredag den 18. juni 2021 blevet idømt en straf på 1 års ubetinget fængsel, da Retten i Aalborg fandt ham skyldig i at have begået hærværk mod den jødiske kirkegård i Aalborg.

Hærværket på kirkegården skete søndag 4. april 2021 omkring kl. 00.30 ved, at der blev smurt rød maling på muren ved kirkegården. Der blev også efterladt løbesedler med antisemitisk tekst og lagt dukker, som var indsmurt i rød farve. Dette blev der taget billeder af, som senere blev offentliggjort på en hjemmeside med omtale af aktionen.

Den dengang 28-årige gerningsmand blev anholdt den 14. april, da politiets efterforskning satte ham i forbindelse med hærværket, og han har siddet varetægtsfængslet siden den 15. april.

Manden blev sigtet og senere tiltalt for hærværk efter straffelovens § 291, stk. 2, og desuden sigtet og tiltalt for overtrædelse af straffelovens § 266b (”racismeparagraffen”) – både stk. 1 og stk. 2, hvor sidstnævnte handler om propagandavirksomhed.

”Jeg havde lagt op til, at tiltalte skulle have en fællesstraf – altså en straf, som udløser afsoning af den resterende straf fra en tidligere dom. Det har retten været enig med mig i, og det er jeg som anklager tilfreds med,” udtaler anklager i sagen Eva Madsen fra anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi. 

Den dømte ankede dommen på stedet. Han er fortsat varetægtsfængslet efter dommen, hvilken han kærede til landsretten. 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

24. juni 2022

Nordjyllands Politi

Opdatering i sagen om knivstikkeri i Vejgaard

Nordjyllands Politi har, sent i aftes, løsladt de fire anholdte i sagen om det knivstikkeri på Hadsundvej i Vejgaard i Aalborg, som politiets patruljer rykkede ud til natten til torsdag. Sigtelserne opretholdes. Politiet efterlyser fortsat vidner, der bedes ringe 114 med oplysninger i sagen.

23. juni 2022

Nordjyllands Politi

Efterforskning fortsætter i sag om knivstikkeri

Nordjyllands Politi har nu et langstrakt efterforskningsforløb foran sig i forbindelse med det knivstikkeri på Hadsundvej i Vejgaard i Aalborg, som politiets patruljer rykkede ud til d. 23. juni kl. 02.56 Alle de tre sårede personer er meldt uden for livsfare. Politiet efterlyser fortsat vidner, der bedes ringe 114.

23. juni 2022

Nordjyllands Politi

Politi med mundbind under DM-ugen

Under DM-ugen i Aalborg kan man se politibetjente bære mundbind. Det er blot et hensyn til sportsudøvere og samarbejdspartnere, oplyser Nordjyllands Politi.

Forslag