Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

18. december 2019 09:00

44-årig mand anholdt for lejligheds-indbrud i brandskadet bygning

Nordjyllands Politi har anholdt en 44-årig mand, der er sigtet for indbrud i lejligheder i den ejendom i Stoldal i Hobro, der brændte 8. december 2019.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Anholdelsen blev foretaget af Berigelsessektionen i går formiddags efter længere tids efterforskning, oplyseren lederen af politiets efterforskere, politikommissær Mikkel Brügmann.  

Den 44-årige bliver her i dag fremstillet i grundlovsforhør. 

”Vi sigter ham blandt andet for indbrud i de lejligheder, der var i Stoldal i Hobro, efter at denne bygning var brændt,” fastslår Mikkel Brügmann, der betragter anholdelsen, der blev foretaget i går kl. 11, som et gennembrud i sagen. 

Politiet mistænker, at manden, som stammer fra den østlige del af Himmerland, står bag endnu flere indbrud samt altså de 14 indbrud, der blev begået hen over natten d. 11. og 12. december 2019. Lejlighederne var, som følge branden i ejendommen den 8. december 2019, midlertidigt fraflyttet.   

 

Mikkel Brügmann oplyser, at Nordjylland Politi desuden sigter den 44-årige for forsøg på et villaindbrud i Vester Hassing den 13. november 2019 og for at have begået et villaindbrud i Hals den 9. december 2019. Politikommissæren tilføjer, at man under ransagningen i forbindelse med anholdelsen af manden fandt ham i besiddelse af en pistol. 

”Jeg synes, at det er tilfredsstillende, at efterforskningen har ført til, at vi nu kan sigte en person som vi mistænker for at stå bag flere indbrud, blandt andet hos borgere i Hobro som kort inden indbruddene havde været udsat for at få raseret deres hjem af en brand,” siger politikommissær Mikkel Brügmann, der i samme åndedrag erklærer sig tilfreds med, at et skydevåben ikke længere er i omløb. 

Fremstillingen sker kl. 09.30 i Retten i Aalborg.

Politiet parkerer sener i dag, kl. 10-12, i øvrigt den mobile politistation i Stoldal i Hobro, og borgerne i området er velkommen til at komme forbi og få en snak med politiet om brand, indbruddene og hvad man ellers har på sinde.  
 

Pressens kontaktperson: 

Mikkel Brügmann, politikommissær, Nordjyllands Politi, 5154 9858

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

29. oktober 2020

Nordjyllands Politi

Tempo i minkaflivning i Nordjylland øges

Arbejdet med at aflive mink i nordjyske besætninger for at undgå smittespredning og sikre folkesundheden foregår i et myndighedssamarbejde, der er koordineret fra Den Lokale Beredskabsstab (LBS). Senest er udenlandsk personale hyret ind til at bestå med aflivningen.

29. oktober 2020

Nordjyllands Politi

Opholdsforbud i Jomfru Ane Gade forlænges ikke – men Gaden bliver hotspot

Nordjyllands Politi har besluttet, at man fra og med i dag, 29. oktober 2020, ikke forlænger det opholdsforbud, der i afgrænsede tidsrum har været gældende siden 19. september 2020 for Jomfru Ane Gade, Jomfru Anes Gård, og Ny Mølle Stræde i Aalborg. Samtidig overvåger politiets patruljeindsats, at de nye regler, f.eks. om forsamlingsforbud på maksimalt 10 og ingen salg af alkohol i butikker efter kl. 22, overholdes.

28. oktober 2020

Nordjyllands Politi

15 scootere stjålet fra skole

Ukendte gerningsmænd har stjålet 15 scootere fra Østermarkskolen i 9600 Aars. Tyveriet fandt sted lørdag den 24. oktober 2020. Nordjyllands Politi hører meget gerne fra borgere, der har set eller hørt noget af relevans for sagens opklaring.