Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

28. maj 2024 12:40

Stor beredskabsøvelse på Port of Aalborg

Nordjyllands Politi, Nordjyllands Beredskab, Beredskabsstyrelsen Nordjylland og Region Nordjylland holder en større fuldskalaøvelse, en såkaldt Øvelse Tordenskjold, tirsdag den 4. juni 2024. Øvelsen bliver afholdt på Port Of Aalborg, som er blandt Danmarks største erhvervshavne.

Politilogo på patruljebil

Foto: Niclas Jessen

Øvelsens formål er, at træne samarbejdet mellem de forskellige myndigheder, ved en større hændelse. 
Øvelsesleder Claus Dahl Olesen fortæller: ”Noget af det vi har fokus på er indsatsledelse, opbygning af skadestedet, samt træning af mandskab i procedure og materiel. Derudover får Port of Aalborg mulighed for at få trænet og afprøvet deres beredskabsplaner.”

Øvelsen finder sted fra klokken 17:00 til 21:00, men der vil formentlig være aktivitet i området et par timer før og efter. Der vil i tidsrummet for øvelsen kunne forekomme opmarch af køretøjer og delvis afspærring på og omkring Langerak, hvor Port Of Aalborg`s østhavn er beliggende, ligesom der vil kunne høres udrykningssirener mv.

Øvelseslederen melder at der vil i alt være ca. 140 deltagere i øvelsen.

Såfremt nogle fra pressen ønsker at deltage i øvelsen med henblik på at dokumentere myndighedernes arbejde, så er man velkommen til at rette henvendelse til Nordjyllands Politi. 

 

 

Pressens kontakt

Politiassistent Claus Dahl Olesen: 4041 7754

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

1. juli 2024

Nordjyllands Politi

Brand i Nørresundby: Afvarsling udsendt – men vær fortsat opmærksom

Myndighederne har, i forbindelse med branden på Løvvangskolen i Nørresundby, udsendt en række beredskabsmeddelelser, som er blevet modtaget af borgere i en bred radius omkring det berørte område. Der er nu udsendt en afvarsling, men de beboere der måtte befinde sig i røgfanen, skal fortsat være opmærksomme og lukke vinduer og døre.

1. juli 2024

Nordjyllands Politi

Brand i Nørresundby: Beboere i området skal stadig være opmærksomme

Branden på den nedlagte skole i Nørresundby, Løvvangskolen, har fat i flere af skolens bygninger, men ilden er under kontrol. Røgudviklingen er fortsat kraftig, så beboere i området skal holde sig inden døre og holde vinduer og døre lukkede. Har man et ventilationsanlæg i sit hus bør dette slukkes.

1. juli 2024

Nordjyllands Politi

Brand i Nørresundby: Luk vinduer og døre

I aftes omkring klokken 21:30 udbrød der brand på Løvvangsskolen i Nørresundby. Branden har haft fat natten igennem i skolens bygninger, men brandvæsenet har nu kontrol over ilden. Politiet opfordrer beboere i nærheden til at holde sig inden døre, lukke vinduer og døre, samt slukke for ventilationsanlæg.