Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

1. oktober 2020 16:56

Opholdsforbud i Jomfru Ane Gade forlænges – patruljetilsyn fortsætter, fx i fitnesscentre


Nordjyllands Politi forlænger opholdsforbuddet i Jomfru Ane Gade, Jomfru Anes Gård og Ny Mølle Stræde i Aalborg, så det også gælder i denne uge. Forbuddet skal forhindre spredning af covid-19. Politiets patruljering i relation til covid19-situatonen fortsætter. Ekstra patruljer er indsat.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Konkret indebærer forbuddet, at man i perioden torsdag d. 1. oktober – søndag d. 4. oktober 2020 i tidsrummene mellem kl. 22 og 02 ikke må tage ophold i Jomfru Ane Gade, Jomfru Anes Gård og Ny Mølle Stræde. Man må dog gerne bevæge sig gennem området.

Hvis man overtræder forbuddet, får man en bøde på 2500 kr. 
 
”Vi forlænger forbuddet, fordi smitten stadig er blandt os – og vores patruljer vil føre tilsyn i og omkring Jomfru Ane Gade og resten af politikredsen for at påse, at reglerne og retningslinjer overholdes,” siger vicepolitiinspektør Henrik Skals. 

Området, der omfattes af opholdsforbuddet, kan ses på kortet her:

jag

 

Hotspot nedlægges – efteråret er sat ind

Nordjyllands Politi har dog valgt at nedlægge det såkaldte hot spot i Jomfru Ane Parken i Aalborg.

Et hot spot er en betegnelse for et område, hvor politiet i særlig grad fører tilsyn for at hindre yderligere smittespredning. Det gav mening i sommers, hvor mange mennesker naturligt samledes i Jomfru Ane Parken for at nyde solen.  

”Men nu har det køligere efterårsvejr sit tag i os, og derfor giver det ikke længere mening at patruljere dér i særlig grad,” siger vicepolitiinspektør Henrik Skals, der i næste ånddrag understreger, at det ikke betyder, at indsatsen i forhold til covid-19-situationen slækkes. 

Tværtimod.   

Nordjyderne må indstille sig på, at kampen mod corona bliver langvarig, og man kommer til at høre rådene om at holde afstand, spritte af og hoste i ærmet mange gange endnu. 

Politiet har for at understøtte indsatsen indsat ekstra patruljer.

 

Også fitnesscentre besøges 

Vicepolitiinspektøren pointerer, at nordjyderne vil opleve, at politiets patruljer i højere grad vil bevæge sig inden for på restaurationer og andre steder, hvor folk mødes i den køligere og mørkere tid, vi er på vej ind i, ligesom man også vil have fokus på fester og offentlige arrangementer. 

Politiets tilsyn gælder i særlig grad nu også fitness- og træningscentre.   

”Også i fitnesscentre er der smitterisiko, hvor mange mennesker har fælles kontaktpunkter. Så her kommer vi forbi for at kontrollere at forholdene er i orden i forhold til corona-situationen. Det er vigtigt, at vi undgår at starte nye smittekæder,” understreger Henrik Skals, der tilføjer, at man i det hele taget vil se politiet mere i bybilledet. 

Nordjyllands Politi følger hele tiden udviklingen, og hvis situationen kræver yderligere tiltag, f.eks. nye hot spots, så vil politiet benytte det – for at undgå smittespredning.  

 

Pressens kontaktperson:

* Henrik Skals, vicepolitiinspektør, Nordjyllands Politi, 3058 2385
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

19. april 2024

Nordjyllands Politi

Tungvognskontrol på E45 viser plads til forbedringer

Tungvognscenter Nord afholdte, sammen med en række aktører, tungvognskontrol torsdag den 18. april 2024 nord for Randers på motorvej E45. Kontrollen afslørede plads til forbedringer.

18. april 2024

Nordjyllands Politi

Grundlovsforhør efter knivstik i Nørresundby

Der var formentlig tale om et sammenstød internt i det kriminelle miljø, da en 38-årig mand kort efter midnat, den 18. april 2024, blev stukket i brystet. Episoden fandt sted i et boligkvarter i Nørresundby. En 45-årig mistænkt blev kort efter hændelsen anholdt; han blev fremstillet i grundlovsforhør torsdag formiddag.

12. april 2024

Nordjyllands Politi

To mænd anholdt for indbrud

Nordjyllands Politi skred i nat, den 12. april 2024, til anholdelse af to mænd, som politiet mistænker for at stå bag flere tilfælde af indbrudskriminalitet begået forskellige steder i politikredsen i løbet af de sidste måneder.