Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

1. oktober 2020 16:56

Opholdsforbud i Jomfru Ane Gade forlænges – patruljetilsyn fortsætter, fx i fitnesscentre


Nordjyllands Politi forlænger opholdsforbuddet i Jomfru Ane Gade, Jomfru Anes Gård og Ny Mølle Stræde i Aalborg, så det også gælder i denne uge. Forbuddet skal forhindre spredning af covid-19. Politiets patruljering i relation til covid19-situatonen fortsætter. Ekstra patruljer er indsat.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Konkret indebærer forbuddet, at man i perioden torsdag d. 1. oktober – søndag d. 4. oktober 2020 i tidsrummene mellem kl. 22 og 02 ikke må tage ophold i Jomfru Ane Gade, Jomfru Anes Gård og Ny Mølle Stræde. Man må dog gerne bevæge sig gennem området.

Hvis man overtræder forbuddet, får man en bøde på 2500 kr. 
 
”Vi forlænger forbuddet, fordi smitten stadig er blandt os – og vores patruljer vil føre tilsyn i og omkring Jomfru Ane Gade og resten af politikredsen for at påse, at reglerne og retningslinjer overholdes,” siger vicepolitiinspektør Henrik Skals. 

Området, der omfattes af opholdsforbuddet, kan ses på kortet her:

jag

 

Hotspot nedlægges – efteråret er sat ind

Nordjyllands Politi har dog valgt at nedlægge det såkaldte hot spot i Jomfru Ane Parken i Aalborg.

Et hot spot er en betegnelse for et område, hvor politiet i særlig grad fører tilsyn for at hindre yderligere smittespredning. Det gav mening i sommers, hvor mange mennesker naturligt samledes i Jomfru Ane Parken for at nyde solen.  

”Men nu har det køligere efterårsvejr sit tag i os, og derfor giver det ikke længere mening at patruljere dér i særlig grad,” siger vicepolitiinspektør Henrik Skals, der i næste ånddrag understreger, at det ikke betyder, at indsatsen i forhold til covid-19-situationen slækkes. 

Tværtimod.   

Nordjyderne må indstille sig på, at kampen mod corona bliver langvarig, og man kommer til at høre rådene om at holde afstand, spritte af og hoste i ærmet mange gange endnu. 

Politiet har for at understøtte indsatsen indsat ekstra patruljer.

 

Også fitnesscentre besøges 

Vicepolitiinspektøren pointerer, at nordjyderne vil opleve, at politiets patruljer i højere grad vil bevæge sig inden for på restaurationer og andre steder, hvor folk mødes i den køligere og mørkere tid, vi er på vej ind i, ligesom man også vil have fokus på fester og offentlige arrangementer. 

Politiets tilsyn gælder i særlig grad nu også fitness- og træningscentre.   

”Også i fitnesscentre er der smitterisiko, hvor mange mennesker har fælles kontaktpunkter. Så her kommer vi forbi for at kontrollere at forholdene er i orden i forhold til corona-situationen. Det er vigtigt, at vi undgår at starte nye smittekæder,” understreger Henrik Skals, der tilføjer, at man i det hele taget vil se politiet mere i bybilledet. 

Nordjyllands Politi følger hele tiden udviklingen, og hvis situationen kræver yderligere tiltag, f.eks. nye hot spots, så vil politiet benytte det – for at undgå smittespredning.  

 

Pressens kontaktperson:

* Henrik Skals, vicepolitiinspektør, Nordjyllands Politi, 3058 2385
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

29. oktober 2020

Nordjyllands Politi

Tempo i minkaflivning i Nordjylland øges

Arbejdet med at aflive mink i nordjyske besætninger for at undgå smittespredning og sikre folkesundheden foregår i et myndighedssamarbejde, der er koordineret fra Den Lokale Beredskabsstab (LBS). Senest er udenlandsk personale hyret ind til at bestå med aflivningen.

29. oktober 2020

Nordjyllands Politi

Opholdsforbud i Jomfru Ane Gade forlænges ikke – men Gaden bliver hotspot

Nordjyllands Politi har besluttet, at man fra og med i dag, 29. oktober 2020, ikke forlænger det opholdsforbud, der i afgrænsede tidsrum har været gældende siden 19. september 2020 for Jomfru Ane Gade, Jomfru Anes Gård, og Ny Mølle Stræde i Aalborg. Samtidig overvåger politiets patruljeindsats, at de nye regler, f.eks. om forsamlingsforbud på maksimalt 10 og ingen salg af alkohol i butikker efter kl. 22, overholdes.

28. oktober 2020

Nordjyllands Politi

15 scootere stjålet fra skole

Ukendte gerningsmænd har stjålet 15 scootere fra Østermarkskolen i 9600 Aars. Tyveriet fandt sted lørdag den 24. oktober 2020. Nordjyllands Politi hører meget gerne fra borgere, der har set eller hørt noget af relevans for sagens opklaring.