Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

22. februar 2021 08:35

Færdselskontrol i Hjørring: Der er for meget fart på


Nordjyllands Politi har i løbet af februar kontrolleret hastigheder på de vintervåde veje i særlig grad. Og en af politiaktionerne viser, at det på de nordjyske motorveje desværre også går alt for stærkt.

Betjent med stopskilt

Foto: Thomas Tolstrup

Farten er for høj blandt bilister i det nordjyske. Simpelthen. 

Det er den konklusion, som politikommissær Thomas Ottesen noterer sig efter flere fartkontroller i Nordjyllands Politikreds i løbet af februar måned, senest dokumenteret i en motorvejskontrol afholdt i uge 6, hvor kolleger fra lokalstationen i Hjørring foretog højhastighedskontrol på E39 imellem Hjørring og Aalborg.   

Målet ved lige præcis denne aktion var, forklarer politikommissæren, de helt hurtige bilister – det vil sige dem, der erfaringsmæssigt kan findes på de for tiden knap så befærdede motorveje. 

 

Speed nu ned – for fart er farlig

Vejret taget i betragtning – der var nemlig både koldt og blandet føre – så blev der målt i alt 24 bilister med en hastighed på motorvejen, der var nok til en frakendelse af kørekortet. Og den hurtigste bilist, som blev målt af politiet, blev registreret med en fart tæt på hele 196 km/t, mens en bil med et påhængskøretøj blev målt til at køre 130 km/t.  

”Dette er, selv under normale vejrforhold på en sommerdag, helt uacceptable hastigheder,” lyder konklusionen fra Thomas Ottesen, der i næste pulsslag benytter lejligheden til at understrege, at fart er farlig: 

”Fart er en væsentligt årsag til, at ulykker sker, og den bidrager samtidig til ulykkernes alvorlighed. Så rådet er enkelt: Let trykket på speederen og sæt hastigheden ned – så bidrager du til en mere sikker trafik.” 

For høj fart er ifølge Sikker Trafik skyld i cirka 4 ud af 10 dødsulykker. Læs mere på www.sikkertrafik.dk/fart   

 

Pressens kontaktperson: 

* Thomas Ottesen, politikommissær, Nordjyllands Politi, 5126 9720
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

25. februar 2021

Nordjyllands Politi

En person fundet død – ikke tegn på forbrydelse

En kvinde i 60’erne blev tidligere i dag, 25. februar 2021, fundet afgået ved døden på en adresse i Frederikshavn. Politiet, der blev tilkaldt til stedet, iværksatte i den forbindelse en række undersøgelser, der gjorde, at der var en del synligt politi i området i dag.

19. februar 2021

Nordjyllands Politi

Øget patruljering i Aalborg

Som følge af røveriet i går, d. 18. februar 2021, på Annebergvej, hvor to unge formodede gerningsmænd blev anholdt har Nordjyllands Politi i dag iværksat yderligere tryghedsskabende patruljering flere steder i og omkring Aalborg.

19. februar 2021

Nordjyllands Politi

Røveri førte til massiv politi-tilstedeværelse i Aalborg

Nordjyllands Politi fik tidligere i går aftes, d. 18. februar 2021 ca. kl. 20.30, en anmeldelse om, at der skulle være udbrudt uro mellem flere personer på Annebergvej i det centrale Aalborg, ligesom der også indgik melding om muligt afgivet skud. Adskillige patruljer blev omgående afsendt til stedet.