Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

22. februar 2021 08:35

Færdselskontrol i Hjørring: Der er for meget fart på


Nordjyllands Politi har i løbet af februar kontrolleret hastigheder på de vintervåde veje i særlig grad. Og en af politiaktionerne viser, at det på de nordjyske motorveje desværre også går alt for stærkt.

Betjent med stopskilt

Foto: Thomas Tolstrup

Farten er for høj blandt bilister i det nordjyske. Simpelthen. 

Det er den konklusion, som politikommissær Thomas Ottesen noterer sig efter flere fartkontroller i Nordjyllands Politikreds i løbet af februar måned, senest dokumenteret i en motorvejskontrol afholdt i uge 6, hvor kolleger fra lokalstationen i Hjørring foretog højhastighedskontrol på E39 imellem Hjørring og Aalborg.   

Målet ved lige præcis denne aktion var, forklarer politikommissæren, de helt hurtige bilister – det vil sige dem, der erfaringsmæssigt kan findes på de for tiden knap så befærdede motorveje. 

 

Speed nu ned – for fart er farlig

Vejret taget i betragtning – der var nemlig både koldt og blandet føre – så blev der målt i alt 24 bilister med en hastighed på motorvejen, der var nok til en frakendelse af kørekortet. Og den hurtigste bilist, som blev målt af politiet, blev registreret med en fart tæt på hele 196 km/t, mens en bil med et påhængskøretøj blev målt til at køre 130 km/t.  

”Dette er, selv under normale vejrforhold på en sommerdag, helt uacceptable hastigheder,” lyder konklusionen fra Thomas Ottesen, der i næste pulsslag benytter lejligheden til at understrege, at fart er farlig: 

”Fart er en væsentligt årsag til, at ulykker sker, og den bidrager samtidig til ulykkernes alvorlighed. Så rådet er enkelt: Let trykket på speederen og sæt hastigheden ned – så bidrager du til en mere sikker trafik.” 

For høj fart er ifølge Sikker Trafik skyld i cirka 4 ud af 10 dødsulykker. Læs mere på www.sikkertrafik.dk/fart   

 

Pressens kontaktperson: 

* Thomas Ottesen, politikommissær, Nordjyllands Politi, 5126 9720
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

9. maj 2021

Nordjyllands Politi

Demonstration i Aalborg er slut

Efter taler og musik i Kildeparken er ’Men in Blacks’ demonstration i Aalborg lørdag aften den 8. maj 2021 nu slut. Deltagerne er på vej hjem i god ro og orden, meddeler Nordjyllands Politi.

8. maj 2021

Nordjyllands Politi

Status på demonstration: en person anholdt, flere sigtede

’Men in Black’ har færdiggjort deres optog i Aalborgs gader her til aften lørdag den 8. maj 2021. En person er anholdt, flere er sigtede. Nordjyllands Politi er fortsat til stede, mens demonstrationen fortsætter i Kildeparken.

8. maj 2021

Nordjyllands Politi

Demonstration i Aalborg – derfor mere politi i byen lørdag aften

Lørdag aften den 8. maj 2021 er der anmeldt en demonstration i Aalborg, og byens borgere vil derfor se mere politi i gaderne end normalt.