Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

11. juni 2024 15:56

Politi og fogedret laver indsats i Frederikshavn og Brønderslev

Nordjyllands Politi vil sammen med fogeden nu nedbringe antallet af borgere i Frederikshavn og Brønderslev kommuner med gæld og verserende fogedsager.

Derfor har en uniformeret patrulje i selskab med fogeden for nylig banket på hos flere borgere i Frederikshavn kommune, hvilket har resulteret i, at 11 borgere blev fremstillet for fogedretten. En uniformeret patrulje vil i nærmeste fremtid banke på hos flere borgere i Brønderslev kommune – borgere med ubetalt gæld, som de trods flere anmodninger ikke har fået afviklet. 

"Vi har valgt denne fremgangsmåde for at nå ud til flere borgere, som så kan blive fremstillet for fogedretten direkte i patruljevognen og derudover uden at blive anholdt. Formålet med vores indsatser er, at flere af sagerne således kan blive afsluttet med fogedretten – og de forurettede, der har penge til gode, kan få en afklaring på deres sag," oplyser politikommissær Marianne Hejlesen.

Hun benytter lejligheden til at appellere til, at skyldnere i de aktuelle kommuner selv retter henvendelse til fogedretten, så gælden kan blive betalt, eller der kan findes en ordning.   

”Jeg vil gerne opfordre til, at man selv som borger tager i fogedretten i Hjørring og får ordnet sit mellemværende: Man får selv ro i sjælen, kreditorer får en afklaring – og så er man er også fri for at få besøg af en af vores patruljer,” siger politikommissæren, som fortsætter, ”men sker det ikke, så kan man altså forvente et uanmeldt besøg af vores patrulje dag eller aften, hvor man bliver fremstillet for fogedretten på stedet”.  

Nordjyllands Politi oplyser ikke præcist, hvilke dage de sætter målrettet ind for at hente skyldnere til fogedretten. 

”Men vi kommer til at køre målrettet på det her – og flere indsatser for begge kommuner er i støbeskeen,” understreger politikommissæren.  
 

Sådan kontakter du retten

Har du et uafklaret økonomisk mellemværende med Fogedretten, så skal du henvende dig i Fogedretten,  Sct. Knuds Park 8, 9800 Hjørring, torsdage og fredage kl. 9-12. Rettens telefonnummer er tlf. 9868 5600 
 

Pressens kontaktperson

Marianne Hejlesen, politikommissær, Sagscenter Frederikshavn, tlf. 5142 5726
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

10. juni 2024

Nordjyllands Politi

Brandtekniske undersøgelser afsluttet af brand

Nordjyllands Politi har nu afsluttet sine omfattende brandtekniske undersøgelser af den voldsomme brand i Bælum den 18. maj 2024, hvorved to personer afgik ved døden.

7. juni 2024

Nordjyllands Politi

21-årig mand idømt 5 års ubetinget fængsel i omfattende svindelsag

En 21-årig mand er ved i retten i Aalborg den 7. juni 2024 blevet idømt 5 års ubetinget fængsel i en særdeles omfattende sag om groft bedrageri og databedrageri for ca. 36 millioner kroner i alt. Over 1.000 personer er forurettede i sagen, der har krævet et tæt samarbejde mellem efterforskere og anklagemyndighed i Nordjyllands Politi.

7. juni 2024

Nordjyllands Politi

Eftersøgning: Politiet savner Ole

Nordjyllands Politi leder i øjeblikket efter en 67-årig mand. Han er sidst blevet set i Frederikshavn den 5. juni 2024 sidst på eftermiddagen, omkring kl. 17.00