Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

17. marts 2021 09:41

Politi og kommune er nu i dialog med nærgående mand

En afrikansk mand er i flere tilfælde blevet opfattet som meget nærgående og har skabt utryghed i Hjørrings gader i den seneste tid. Nu er manden identificeret, og Nordjyllands Politi er sammen med kommunen i dialog med manden.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

En 16-årig pige blev i lørdags den 13. marts kontaktet af en afrikansk mand, da hun gik på gaden i Hjørring ved Christians Gave. Manden blev nærgående, og det skræmte pigen. 

Hændelsen har skabt utryghed i Hjørring, og det er også konstateret, at formentlig samme afrikanske mand i flere tilfælde også har været nærgående over for andre lokale borgere.

 

Politiet har nu identificeret manden

Derfor var det vigtigt for Nordjyllands Politi at få identificeret manden og genskabe trygheden i byen. Og her onsdag morgen kan lokalpolitiet melde ud, at man har kontakt til den afrikanske mand, som er omdrejningspunktet:

”Vi ved nu, hvem manden er, og vores lokalbetjente har talt med ham. Hans forklarer, at han savner venner og mangler et socialt netværk. I den kultur, han er vokset op i, er det helt normalt at være meget udadvendt og tale til andre på gaden, har han fortalt os. Ud fra de oplysninger vi har nu og ud fra vores møde med manden, så er vores vurdering, at han ikke ønsker at skræmme eller skade nogen,” fortæller vicepolitiinspektør Sune Myrup fra lokalpolitiet i Hjørring.

 

Fælles indsats omkring manden sættes i værk allerede i dag

At mandens intentioner formentlig er fredelige ændrer dog ikke på, at andre kan føle sig intimiderede af ham. Det er politiet helt klar over, og derfor har man også taget flere skridt:

”Vi har for det første forklaret manden, at han skal ændre adfærd i det offentlige rum, så han ikke skaber utryghed. Og så har vi et godt samarbejde med kommunen, som vi har drøftet sagen med, og vi vil allerede fra i dag sætte en fælles indsats i værk omkring manden,” fastslår vicepolitiinspektøren.

Nordjyllands Politi har i dag en mobil politistation parkeret i Christians Gave kl. 10-12, hvor byens borgere kan henvende sig, hvis de føler sig utrygge eller gerne vil dele oplysninger med politiet. 

 

Som altid kan politiet også nås på servicetelefon 114.

 

 

Pressens kontakt i sagen:


Sune Myrup, vicepolitiinspektør, Nordjyllands Politi, Patruljecenter Hjørring, tlf. 4030 9359

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

9. maj 2021

Nordjyllands Politi

Demonstration i Aalborg er slut

Efter taler og musik i Kildeparken er ’Men in Blacks’ demonstration i Aalborg lørdag aften den 8. maj 2021 nu slut. Deltagerne er på vej hjem i god ro og orden, meddeler Nordjyllands Politi.

8. maj 2021

Nordjyllands Politi

Status på demonstration: en person anholdt, flere sigtede

’Men in Black’ har færdiggjort deres optog i Aalborgs gader her til aften lørdag den 8. maj 2021. En person er anholdt, flere er sigtede. Nordjyllands Politi er fortsat til stede, mens demonstrationen fortsætter i Kildeparken.

8. maj 2021

Nordjyllands Politi

Demonstration i Aalborg – derfor mere politi i byen lørdag aften

Lørdag aften den 8. maj 2021 er der anmeldt en demonstration i Aalborg, og byens borgere vil derfor se mere politi i gaderne end normalt.