Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

3. juli 2020 11:16

Politiet råder nu Skyland Beach Camp til at lukke

Nordjyllands Politi vurderer nu, at Skyland Beach Camp i Øster Hurup i praksis og samlet set er et arrangement i strid med forsamlingsforbuddet. Politiet råder derfor arrangørerne til at lukke konceptet. Almindelig camping er tilladt.

De seneste dage har der været Skyland Beach Camp på Kattegat Strand Camping i Øster Hurup. Nordjyllands Politi har gennem længere tid været i dialog med Kattegat Strand Camping og Skyland Beach Camp 2020, ligesom politiet hver dag har sendt patruljer til campen.

”Fra campens side har man søgt vejledning hos os, og man har forsøgt at tilpasse sit koncept, så det kunne afvikles i overensstemmelse med forsamlingsforbuddet. Vi har haft en god dialog,” indleder politiinspektør Ole Kristensen, Nordjyllands Politi.

Imidlertid har Nordjyllands Politi i dag den 3. juli rådet campingpladsen til at stoppe Skyland Beach Camp 2020.

 

”Det udspiller sig i praksis som et arrangement”

 Hos politiet har man konstateret, at campen ved stranden i Øster Hurup ikke udspiller sig på en måde, som ligger inden for retningslinjerne. 

”Nu har campen kørt i nogle dage, og vi har løbende været til stede på campen med vores patruljer. Og vi må konstatere, at én ting er, hvordan konceptet ser ud på papiret – noget andet er, hvordan det udspiller sig i praksis. Campen og de særlige tiltag knyttet til den fremstår samlet set som et arrangement i strid med forsamlingsforbuddet,” forklarer Ole Kristensen.

Han oplyser, at politiet derfor i dag ændrer sin samlede vurdering af Skyland Beach Camp 2020. 

”Det betyder, at vi anser Skyland Beach Camp 2020 og aktiviteterne knyttet til det for samlet set at udgøre et arrangement – som er i strid med forsamlingsforbuddet, der forbyder arrangementer med over 50 personer,” fastslår politiinspektøren og minder om:

”Forsamlingsforbuddet er blevet til på en alvorlig baggrund: Det handler i sidste ende om at dæmpe smitterisikoen og at have covid19 under kontrol. Derfor skal vi som myndighed også kunne træffe en ny beslutning, når det viser sig nødvendigt.”

 

Almindelig camping er fortsat tilladt

Nordjyllands Politi har her til formiddag rådet Kattegat Strand Camping og arrangørerne bag campen til straks at indstille Skyland Beach Camp 2020.

”Vi har vejledt om, at de særlige tiltag, som man har indført på campingpladsen alene i relation til campen – for eksempel streetfood og barer – lukkes ned,” siger Ole Kristensen og oplyser afsluttende:

”Campingpladsen kan naturligvis fortsat holde åbent – men kun med de tilbud, som normalt findes i forbindelse med campingpladsen i sommer.”

 

 

Pressens kontakt:

Politinspektør Ole Kristensen, Nordjyllands Politi, tlf. 5121 9432
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

19. april 2024

Nordjyllands Politi

Tungvognskontrol på E45 viser plads til forbedringer

Tungvognscenter Nord afholdte, sammen med en række aktører, tungvognskontrol torsdag den 18. april 2024 nord for Randers på motorvej E45. Kontrollen afslørede plads til forbedringer.

18. april 2024

Nordjyllands Politi

Grundlovsforhør efter knivstik i Nørresundby

Der var formentlig tale om et sammenstød internt i det kriminelle miljø, da en 38-årig mand kort efter midnat, den 18. april 2024, blev stukket i brystet. Episoden fandt sted i et boligkvarter i Nørresundby. En 45-årig mistænkt blev kort efter hændelsen anholdt; han blev fremstillet i grundlovsforhør torsdag formiddag.

12. april 2024

Nordjyllands Politi

To mænd anholdt for indbrud

Nordjyllands Politi skred i nat, den 12. april 2024, til anholdelse af to mænd, som politiet mistænker for at stå bag flere tilfælde af indbrudskriminalitet begået forskellige steder i politikredsen i løbet af de sidste måneder.