Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

3. september 2020

Politiet til gæster i Gaden: Bøj ikke reglerne

Restaurationer må holde åbent til kl. 02, men ikke lukke nye gæster ind efter kl. 23. Dén regel forsøger nogle gæster at omgå, konstaterer Nordjyllands Politi.

Nordjyllands Politi oplever generelt forståelse og stor velvilje fra borgerne, når det handler om at efterkomme de anvisninger og regler, som er blevet en del af hverdagen med smitterisiko og coronavirus/covid-19. Eksempelvis oplever politiets patruljer, at folk flittigt bruger mundbind som foreskrevet, fx ved busstoppesteder.

”Og vi er rigtig glade for og stolte over at være politi i en politikreds, hvor folk generelt overholder de anvisninger og bestemmelser, der er i relation til coronavirus,” understreger politiinspektør Ole Kristensen fra Nordjyllands Politi indledende.

Han lægger dog straks op til et ”men”:

”Det volder os lidt udfordringer i øjeblikket, at nogle gæster forsøger at bøje reglerne, når det gælder restaurationernes åbningstider,” oplyser politiinspektøren.

 

Får flere adgangstegn og ’shopper rundt’

Reglerne er i øjeblikket sådan – af hensyn til at minimere risikoen for spredning af coronavirus/covid-19 – at restaurationer må holde åbent til klokken 02.00, såfremt de ikke lukker nye gæster ind efter kl. 23.00. Dén regel forsøger nogle gæster at omgå:

”Vi har kunnet konstatere, at gæster, særligt i Jomfru Ane Gade i Aalborg, før klokken 23 ’shopper’ rundt og besøger de forskellige steder, så de får et adgangstegn hvert sted. Dét udnyttes så mellem klokken 23 og 02 til at kunne gå fra restauration til restauration,” forklarer Ole Kristensen.

 

Følg reglerne – det er til alles bedste

Politiinspektøren pointerer, at man fra politiets side er meget bevidste om, at det kan være svært for restauratørerne at håndtere netop denne problemstilling.

”Derfor har vi også tænkt os at være dem meget behjælpelige,” lover Ole Kristensen og uddyber:

”Vi er helt sikre på, at alle er bekendt med reglerne, så vi vil kraftigt opfordre til, at man overholder dem. Det er til alles bedste. Og er man det mindste i tvivl om, hvad man må, og hvad man ikke må, så er både vi og restauratørerne klar til at svare.”

 

 

Se www.coronasmitte.dk for regler og retningslinjer relateret til coronavirus/covid-19

 

Pressens kontakt:

Maria Odgaard, kommunikationsrådgiver, Nordjyllands Politi, tlf. 2963 7506 

 

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

18. september 2020

Nordjyllands Politi

Tidsbegrænset opholdsforbud i Jomfru Ane Gade og Jomfru Anes Gård i Aalborg

Nordjyllands Politi har for at forhindre spredning af cornavirus/covid-19 udstedt et midlertidigt og tidsbegrænset opholdsbud for Aalborgs festgade, Jomfru Ane Gade, gældende fra lørdag d. 19. september 2020 kl. 22.00. Samtidig skærper politiet indsatsen i restaurationsmiljøet i hele Nordjylland.

15. september 2020

Nordjyllands Politi

Adskillige tilfælde af tyveri fra varebiler

I løbet af den 14. og 15. september 2020 har Nordjyllands Politi haft cirka 10 tilfælde af tyverier fra varebiler i politikredsen. Gerningsstederne for tyverierne er i en række byer: Storvorde, Gistrup, Kongerslev, Løgstør og Ranum.

14. september 2020

Nordjyllands Politi

Kontrol: Mange kørte for hurtigt gennem vejarbejde

Torsdag 10. september 2020 afholdt Nordjyllands Politi en hastighedsmåling på motorvej E39 ved Rasteplads Vildmosen. Der var på denne strækning nedsat hastighed til 80 km/t på grund af vejarbejde. Færdselspolitiet har netop opgjort status på kontrollen – og resultatet er ikke opløftende. Mange kørte alt for hurtigt gennem vejarbejdet.

Afvis cookies